O Nota Pentru Dacia Logan....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Hai bre, de ce spui ca nu-i ok si pt persoanele fizice?
    Pe bune acum.
    Eu cat am avut loganul 4 ani, am fost foarte foarte multumit de el, avand calitatile pe care trebuie sa le aiba o masina corecta:
    - sa nu ceara multi bani
    - sa nu-mi faca probleme majore
    - sa aiba minimum de confort: geamuri electrice, ac, servo
    - sa nu fie cea mai urata (vezi fiat albea sau curveo)
    - sa pot gasi piese la preturi mici (nu a fost cazul in 70.000 km).
    Cu masina aia mi-am facut treaba excelent, fiind una dintre cele mai bune masini pe care le-am avut.
    Evident ca nu se compara cu masini de peste 15.000 euro, unde ai ceva mai mult confort si ceva mai multe optiuni, insa si pretul este pe masura.
    Tot cred ca e cea mai buna masina pentru bani putini, noua evident.

Legat de durerea de spate: am facut cu ea toata Romania si nu m-a durut spatele. In schimb, surprinzator, ma doare spatele de la Mercedes, si nu mananc rahat.
    Nu stiu ce au scaunele alea, insa ma cocoseaza dupa 200-300 km.

Comment

• Parerile sunt impartite legate de: daca vrei sa tii masina mai mult de... nu-ti luas Dacie, ai sau n-ai comfort... arata sau n-arata bine... etc.Daca pui 10 oameni la un loc nu cred ca o sa iei 3 pareri comune.

Durata de viata a unei masini este data si de utilizatorul acesteia.Cred ca aici se poate aplica fara probleme o vorba dintr-un alt domeniu de activitate: "Cel mai daunator virus al unui sistem de operare este utilizatorul".Fiecare dintre noi putem da exemplu de masini scumpe aduse la stadiul de rabla intr-un timp destul de scurt de catre soferi care nu stiau: sa schimbe vitezele, sa ia o curba, faptul ca exista frana, etc...

Legat de aspect: Daca spun Mercedes Smart este o oribilitate in care nu m-as urca nici cu pusca-n spate, sigur o sa se gaseasca destui sa ma contrazica, venind chiar si cu argumente viabile care sa le sustina afirmatiile.

Cat despre comfort cred ca Cezar a fost destul de elocvet.

In concluzie cred ca cea mai corecta abordare este:
      Nu-mi place ceva, nu-mi iau si nu blamez pe altul care are si poate-i place.

Comment

• Logan Preferance
        8/10
        Dacă nu avea probleme cu rugina îi dădeam 10/10.
        Raportarea a fost făcută strict la maşina care am cumpărat-o fără a o compara cu altele pe care nu le-am avut niciodată.
        Eu de exemplu mai am un Citroen C3 full, dar pentru care aş acorda un calificativ de 6, maxim 7/10. De ce ? Costuri mari de întreţinere, defecţiuni dese, suport postgaranţie groaznic (adică deloc) şi un forum aproape inexistent.
        Nirvana. Kurt Cobain a arătat fanilor că faima nu înseamnă doar strălucirea scenei, adoraţia mulţimilor şi grămezile de bani.
        sigpic

Comment

• Cat despre comfort
          Confort se zice.

N-ai dat si nota. E 10/10 Cea mai buna masina! ZA BEST EVAAAAR?

Comment

• - 9/10. Interiorul putea fi un pic mai catchy atat pentru inca un minim plus adaugat la confort cat si sa nu mai aiba carcotasii ce haba sa gaseasca
            - da tovarasu' K e za best ever. Cand am luat-o nu am avut asteptari de porsche cayenne ca sa am pretentii sporite. Nu inteleg ce tot insisti atat asupra ruginei. Cred ca de 1 an (de cand sunt eu pe forum cel putin) am inteles toti ca ai avut probleme cu rugina. Nu trebuie sa o repeti la fiecare post. Depinde de noroc. A mea nu are.
            sigpic

Comment

• Eu nu inteleg la ce sunt raportate notele pe threadul asta pentru a o da pe cea corecta! Raportam la alte masini (asa cum e normal) sau la ce?? Loganul e de nota 9 din 10? Ca intra un amarat pe aici si citeste, vede notele astea, isi cumpara Logan si va treziti cu acatiste!

Comment

• @PCH pret/calitate/fiabilitate la asta se raporteaza...
                la ce masini vrei sa raportam ? La Mondeo ? La Laguna ? Da, posibil si la alte masini, dar NOI (nu SH-uri) dar masinile la acelasi pret.
                Pe luneta mea sta semnu de la ''naic'' bine lipit

Comment

• Ok. Am inteles. Deci threadul se raporteaza la masini noi din aceeasi gama de pret. In cazul asta ii acord si eu nota 9!

Comment

• exact, nu poti compara cu masini de 15-20-30000euro, pe cand loganu a fost 7000euro, chiar nu mi se pare corect.
                    Pe luneta mea sta semnu de la ''naic'' bine lipit

Comment

• Originally posted by PCH View Post
                      Ok. Am inteles. Deci threadul se raporteaza la masini noi din aceeasi gama de pret. In cazul asta ii acord si eu nota 9!
                      Tocmai bre, la masini ieftine si noi. Unde ii este locul.
                      Eu i-as da chiar 10, la categoria asta.

Comment

• - da tovarasu' K e za best ever. Cand am luat-o nu am avut asteptari de porsche cayenne ca sa am pretentii sporite. Nu inteleg ce tot insisti atat asupra ruginei. Cred ca de 1 an (de cand sunt eu pe forum cel putin) am inteles toti ca ai avut probleme cu rugina. Nu trebuie sa o repeti la fiecare post. Depinde de noroc. A mea nu are.
                        Intrebarea nu era pentru tine.

Stiu ca pentru tine Loganul are 11/10. Mai ales ca n-are rugina.

Fata de masinile noi din aceeasi gama de pret, daca dati 10 la Logan, atunci noul Aveo are nota 12.
                        Sper sa dea 10 la Logan 2 si aia care schimba deja casetele de directie la mai putin de 10.000 de km. La logan 1 picau in general casete de directie de pe variantele chele, ca erau mecanice.
                        La Logan 2 pica fara jena orice caseta.
                        O fi caseta de directie un fleac, ca doar nu am dat bani ca pe Maserati.
                        Last edited by mr.K; 24 May 2013, 12:44.

Comment

• Originally posted by Cezar View Post
                          Tocmai bre, la masini ieftine si noi. Unde ii este locul.
                          Eu i-as da chiar 10, la categoria asta.
                          Si eu ii dadeam 10 daca rezolvau probleme care apar la tabla. Eu vorbesc de PH1 si PH2. Cu Logan 2 inca nu ma pronunt.

Comment

• Eu nu stiu ce comparatii faceti voi , dar eu ma gandeam ca dam nota dupa urmatoarele repere:
                            - costul de achizitie, sa fim sinceri si corecti, ce pretentii aveti la banii astia?
                            - caosturile de intretinere, eu o am cheala, 1.4 deci nu imi imaginez ce masina ar putea sa imi ofere costuri de intretinere mai mici, plus ca in majoritatea cazurilor cand ies spre oras am de parcurs un drum de 7-8 km care este jalnic, deci rezista mai bine decat ma asteptam.
                            -in drum nu m-a lasat niciodata, deci nu pot spune ca am avut probleme grave.
                            -acum vine problema ruginei care in cazul meu cred ca se datoreaza in mare parte din vina acelui drum de tara de 7-8 km, s-a umplut usa de praf si cu timpul s-a format noroi din cauza condensului, pe mine nu m-a taiat capu sa mai verific, deci am si o parte din vina in cazul vopselei stricate de pe usa, iar pe aripi am cate 2 pucte de rugina in zona unde au sarit pietre, si acolo puteam remedia din timp daca nu lasam de pe o zi pe alta.
                            - in privinta confortului singurul lucru care m-a deranjat este pozitia piciorului pe acceleratie, dar asta dupa 2 ore de mers constat.
                            Acum probabil ca o masina de 14-15 mii de euro ar fi rezistat mai bine sau nu, avand in vedere drumul ala de tara probabil ca nu rezista mai bine ca loganul, am 90 de mii km si am schimbat capetele de bara si pivotii la 73 de mii plus un rulment spate la 81 de mii ,acum nu troncane nimic.
                            Privind cele de mai sus , in situatia mea de om cu venituri cel mult decente, consider ca aceasta masina merita din plin 8.

Comment

• Am un Logan chel de 1,4, nici macar servo, insa in 3 ani si dupa 37 de mii de km am schimbat doar filtre, ulei si bujiile, la ultima revizie.
                              E clar ca e o masina cu limite dar isi face treaba onorabil.
                              Poti sa pleci in vacanta linistit sau unde ai treaba insa daca nu ai AC vara se incinge interiorul de zici ca esti in Arabia Saudita, 40-50 de grade in bitaclu cand afara sunt doar 30.
                              Cam asta ar fi singurul disconfort daca nu ai avut bani de una dotata, in rest nu tine cu figuri, ca sa depasesti un TIR trebuie sa treci din a 5-a in a 4-a si sa-i dai gaz ca altfel slabe sperante.
                              In pante urca cu a 3-a linistit si poti s-o tii la 80-90 si sa depasesti toate TIR-urile unde exista 2 benzi pe sensul de urcare si cam atat.
                              La drum lung cred ca n-ar strica sa schimbi scaunul soferului cu unul mai dotat de la vreun second hand, eventual cu un scaun hidraulic, dupa 5-6 ore de condus nonstop cand cobori parca ai dat la sapa.
                              Am vazut si modelul nou, fata e ca la Sandero si seamana cu Citroenul, in spate stopurile par cam ciudatele, doar Toyota avea niste patratoase din astea.
                              Considerand ca e criza iar pretul e cum e nu poti pretinde mai mult.
                              La 5000 de euro iti iei un SH nemtesc care e mult mai performant din toate punctele de vedere, doar ca la SH-uri poti sa iei teapa angro iar ca sa te duci la nemti si s-o aduci, cu banii dati pe drum, cu taxa si celelalte, nu merita, taci si te plimbi cu ce ai, adica Loganul fiecaruia.

Comment

• Eu unul ii dau 10 dar faza cu za best everrr e exagerata. La cel vechi in 7 ani si 74 000 km (nu prea mult) s-au schimbat doar uleiul si filtrele si o sonda lambda.Am inteles ca aia s-ar strica din cauza benzinei?Ma rog, actualul proprietar e multumit de masina, tinem legatura .
                                Cel nou doar ce a facut un an si are putin peste 25.000 km fara probleme. Daca tine si asta ca si cel vechi sunt cel mai multumit!. Dupa cum spune si eugen,in banii astia sa isi faca treaba si sa nu ma lase in drum!
                                sigpic
                                !

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google