Taxa De Hotie!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Eu am cumparat masina saptamana trecuta, stiam ca urmeaza sa platesc aproape triplu dar...Nu am primit Cartea de identitate decat azi, asa ca voi da statului roman 333 de euroi sa dea la securisti. Asta este,zau ca daca stiam luam un Golf doi cu 500 euro si aproape nu plateam nimic. Ceea ce ma inteb eu este, ce se intampla daca un looser care-si ia un Golf doi intra in mine si are bafta de si scapa iar masina mea e praf eu cu ce aleg...Dac scap si io?

Comment

Originally posted by csebalyn View Post
      Cromatic, aici nu-ti dau dreptate. Pt ca mie cei de la dacia mi-au urgentat livrarea masinii si tot n-am ajuns s-o inmatriculez. Diferite probleme, ivite neasteptat, apoi lipsa banilor de taxa (chiar si aia mica, banii erau prioritari pt alte activitati), iar acum trebuie sa platesc dublu decat plateste unu de-si aduce o coaja din anii '80. Logic, nu? Guvernu' mamii lor de incompetenti...! Eu cu abs, ebd, clima, airbaguri, masina noua, euro4, platesc dublu decat unul care nici macar n-are franele la un nivel minim de siguranta, ii curge uleiul din motor, cutie, motorul papa ulei si fumega ca un cos de termocentrala, caroseria e "ciur", dar el are passat.
      Aici nu se pune problema existentei taxei de mediu si mai ales plata sau neplata ei. Este clar un abuz grosolan si orice argument adus impotriva acestei taxe este mai mult decat indreptatit.Nici mie nu mi-a convenit cand am fost nevoit s-o achit mai ales ca am platit si TVA la ea.Putem sa discutam mult si bine pe aceasta tema si garantat nu o sa ajungem la nici un rezultat.Au mai incercat si altii-vezi initiativa televiziunii "Realitatea Tv",laudabila de altfel; si care a fost rezultatul?- s-a scimbat denumirea si s-a marit cuantumul platii.
      Singura cale pertinenta de atac cu sanse reale de castig este in justitie.Exista cazuri cu exemple concrete in care s-a avut castig de cauza dar si asa trebuie sa fie un anumit procent de echitabilitate pentru a se merita sa urmezi aceasta cale.

@csebalyn eu aici nu am vrut decat sa arat opinia mea in raport cu ceea ce a spus initiatorul topicului in primul post si nu in raport cu problemele cu caracter particular ale fiecaruia dintre noi deci nu trebuie sa-mi dai mie dreptate.Poti doar sa nu fii de acord cu mine care este cu totul si cu totul altceva."Iti respect parerea dar nu sunt de acord cu tine".Nu ma intereseaza si ma abtin de la a face comentarii cu privire la problemele particulare pe care le intimpina cineva atunci cand trebuie sa treaca peste un anumit obstacol, fie ca-i convine fie ca nu.
      Si ca sa revin la ideea topicului, din ceea ce a spus"danielt" reiese ca el a aflat abia la 1iulie de majorarea taxei ori mie nu-mi vine sa cred ca n-a stiut de treaba asta care a fost si este discutata, rasdicutata si supermediatizata peste tot de foarte multa vreme.
      Pai cand te hotarasti sa stai 30 de zile pana sa inmatriculezi masina nu-ti faci si tu un calcul observand ca o sa depasesti data la care se va scimba taxa?
      Cu tot respectul dar eu asta chiar nu pot s-o inteleg.

Comment

Fratilor lasati politica,cand unul cu facilitati mintale reduse spune :este nevoie de BANI ,ceilalti pentu a-si pastra :scaunul,functiile de distrugere si imbogatire alor lui inventeaza tot felul de taxe ,impozite si dari.Unde sunt banii?Care sunt investitiile facute in realitate nu pe hartii?Cati din cei care trebuie sa verifice lucrarile nu sa impiedicat de valiza cu bani?Si nu au mai ajuns decat la spital pentru un aparat ghipsat ,un C.B.Pe care la turnat la primul tomberon de la colt si VIIA locurile exotice pt refacere.Made in romania.

Comment

Jesus 330 de euro pentru o masina? Mi se pare o prostie.. Deci sa ma astept la suma asta de la firma de leasing? De 1 saptamana mi-am achizitionat.. Masina si ma asteptam sa vina un scor pana in max 1000 de lei.. Pentru asigurare si taxa.. Te pisi pe tine de ras... Ma jur cat creier este la guvernare..
          LAUREAT 1.5 DCI INTILNIRE LoganClub DUMINICA
          Enter the Matrix

Comment

Daca e in leasing, pune si TVA-ul ca sa iasa socoteala de acasa la fel cu cea din targ.O sa ai mult timp la dispozitie sa-ti treaca supararea pentru ca factura cu taxa speciala o sa vina dupa vreo luna jumate.
            Last edited by Cromatic; 2 July 2008, 20:57.

Comment

Cineva zicea acum cativa ani : SA TRAITI BINE ....... , dar nu a spus la cine se referea !!!
              Nu numai taxa de inmatriculare este aberanta... , taxa de drum o platim la euro 2 , desi avem automobile euro 4 !!!!

Comment

Am si eu o intrebare poate stiti voi. Eu am plitit toate taxele joia trecuta pe 26 iunie dar nu am putut sa o inmatriculez masina pt k am numerele blocate pe masina veche care am vandut-o. Pot sa o inmatriculez cu taxa veche sau trebuie sa dau diferenta>

Comment

De acord cu tot ce ati spus toti pana acum.Caz concret: logan prin rabla,platit in iunie,nevenit cartea de la pitesti,suntem in iulie:
                  - valoarea veche a taxei: 183 euro
                  - valoarea pe care trebuie sa o platesc: 424 euro
                  Diferenta de 241 euro este intr-adevar deranjanta la buzunar.Sunt indignat.
                  Dar eu vreau sa aduc in discutie alt aspect: prin rabla se vrea casarea rablelor ca sa diminuam noxele.Se ofera un avantaj de 30 milioane vechi de la stat.Programul a demarat la 1 iunie,pe hartie.In prima saptamana nu s-au demarat inscrierile pentru ca nu se clarificase nu stiu ce(ma refer strict la producatorul dacia) Deci , s-a putut lucra propriu-zis doar in perioada 9-27 iunie 2008 , timp in care sa faci:
                  - inscrierea in program: discutii,plati,nota de acceptare
                  - casarea rablei
                  - radierea rablei: legalizari,scos din evidenta fiscala,birou radieri,taxe,etc
                  - plata loganului nou: cash,credit,leasing
                  - asteptare carte de la pitesti: cateva zile bune
                  Si uite asa am ajuns in 30 iunie,am trecut in iulie fara carte,fara taxa platita la vechea valoare.Aspectele pe care le aduc in discutie sunt:
                  - de ce a demarat asa de tarziu programul rabla anul acesta? Dupa mine: pentru ca nimeni sa nu poata avea actele la timp sa poata plati taxa la vechea valoare.Concret: iti dau 30 mil.Pe rabla,iti iau IN PLUS 8.5 mil ca taxa
                  (eu personal eram si sunt de acord cu 183 euro taxa pentru masina noua pe care mi-am luat-o).Asta seamana cu logica lui vosganian: dam la pensii 1000 lei , de exemplu, acei bani vor fii cheltuiti si noi vom recupara 190 lei prin tva.
                  In rezumat: mie statul nu mi-a dat decat: 30 mil - 8,5 mil = 21,5 milioane.
                  - de ce a trebuit sa intre in vigoare noua taxa fix pe 1 iulie,in mijlocul dezmatului cu rablele ? Spun mijloc pentru ca in anii trecuti programul a demarat prin aprilie.Nu le iau partea , dar lucratorii din administratiile financiare,repet: lucratorii care duc tot greul,nu au nici o vina.Cred ca administratia centrala este cea mai INCOMPETENTA ADMINISTRATIE pe care o puteam avea.Stiu ca , in general,problemele noi de natura fiscala intra in vigoare la finele perioadei de an fiscal.
                  Ma abtin sa-mi dau drumul la gura si la ... Mouse si tastatura

Comment

@cromatic: n-ai de unde sti daca respectivul a stiut sau nu de taxa noua...Foarte probabil e sa fi stiut, aici ai dreptate, dar si taxa aia, numai de mediu nu e...Ori aici cred ca e de fapt problema, daca la cei cu euro1, 500000km, fara frane, fara caroserie, le punea taxa de 3000 de euro, nu cred ca eram chiar asa suparati astia cu masini noi, euro4
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Doreto nota 10 pentru expunerea facuta. Functionarul local doar aplica legea. Cei de sus intocmesc proiectele de acte normative.
                      Si asa cum am intrebat pe alt topic: Ce avantaj am eu ca mi-am luat masina noua euro 4 fata de unul care isi i-a un harb euro 2 sau non euro? In afara de mandria de ecologist(desi nu ma cheama Captain Planet).
                      Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Originally posted by csebalyn View Post
                        @cromatic: n-ai de unde sti daca respectivul a stiut sau nu de taxa noua...Foarte probabil e sa fi stiut, aici ai dreptate, dar si taxa aia, numai de mediu nu e...Ori aici cred ca e de fapt problema, daca la cei cu euro1, 500000km, fara frane, fara caroserie, le punea taxa de 3000 de euro, nu cred ca eram chiar asa suparati astia cu masini noi, euro4
                        Pai, sa-l lasam pe @danielt sa fie sincer cu noi si sa ne spuna daca a stiut sau nu, ca-s tare curios.
                        Unde sunt motive obiective n-am nimic de comentat si chiar sunt in asentimentul lor, dar hai sa recunostem ca exista si cate unii delasatori de numa numa....

Comment

Haideti sa ii dam la **** lui tractoristu ala de Taricianu, taxa pentru sh va scadea in timp ce pt nou va urca

Comment

As fi curios sa aflu cati dintre voi ati mers la vot la alegerile locale si cati veti merge la cele parlamentare din toamna.

Daca nu ati fost sau nu veti merge nu aveti niciun drept sa va plangeti de taxe mari aberante, nedreptati. Mergeti la vot, oricare ar fi optiunile voastre, si sa nu-mi spuneti ca degeaba ma duc, toti sunt la fel de corupti etc. Ei bine nu e asa, avem si oameni politici cu coloana vertebrala care au fost alesi primari cu 70% la locale (ex. Brasov, Cluj, Sibiu) si care fac treaba, apropo va place cum arata Sibiul sau Brasovul, Nu?
                            Last edited by sheehan; 3 July 2008, 17:38.
                            Doua lucruri sunt infinite universul si prostia...

Comment

Cred ca nu ti-ai ales site-ul potrivit ptr. Propaganda politica. Vad ca te afisezi a fi din Bucuresti/Brasov, unde ai votat in B sau BV sau in amandoua? Sunt sigur ca multi dintre cei care au comentat si-au exercitat si dreptul la vot si probabil ca in 2004 au votat intr-un fel in care credeau ca vor schimba culoarea rosie de care ne saturasem. Din pacate unii politicieni pun mai presus de orice interesele si orgoliile personale si ptr asta nu-s devina nici cei care au votat si nici cei care nu au votat.

Comment

Pe scurt: sunt din Brasov, stau in Bucuresti cu viza de flotant, mers la vot la locale in Bucuresti cu viza de flotant .

Nu-mi place politica si nici nu fac propaganda , nu sunt membru de partid insa ma supara lamentarile si vaicarelile celor de pe strada legate de guvernanti si neregulile lor in conditiile in care vezi prezenta la vot de 30-4o %. Din cauza asta am intervenit si nu mai comentez pe subiectul politica pentru ca ai dreptate, nu e locul potrivit pe acest site .
                                Doua lucruri sunt infinite universul si prostia...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google