Achiziționare Dacia Logan?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Achiziționare Dacia Logan?

Salut tuturor! Doresc să îmi cumpăr un autoturism Dacia Logan pe benzină!
    Aș avea câteva întrebări cum ar fi:

1. Motor de 1.4 sau 1.6?
    2. Există o limită de km ca să pot spune că am luat o mașină bună?

Mă gândeam să îmi cumpăr logan din 2006 sau 2007, benzină, care să aibă maxim 100.000 km, iar suma pe care aș avea-o este 2500 Euro maxim! Timp de gândire și cercetare de piață am vreo 2 luni de acum înainte? Aștept să primesc finanțare de la o bancă. Se merită un credit pentru Logan second? Menționez că ar fi primul autoturism și am de gand să o mai țin vreo 5 ani.
    Ce sfaturi îmi dați?

Și nu în ultimul rând, mă bucur că am găsit forumul!

Eu zic sa mai astepti si sa strangi bani. Ce credit vrei sa faci si ce dobanda vor sa iti puna? pe ce perioada?

Comment

Daca creditul tau este pe 5 ani nu prea se renteaza, adica cand vei termina cu el masina va avea 12 -13 ani, deci probabil ca va avea nevoie de niste investitii suplimentare. Daca tot iti iei credit mai bine ai merge pe o masina nou, sau cel mult de 3-4 ani. Legat de motor, depinde ce vrei de la ea, si pe tema subiectului 1.4 sau 1.6 se pot naste discutii fara final ....
      La 2500 de euro poti sa gasesti o masina buna, dar la care varsta o sa isi spuna cuvantul mai devreme sau mai tarziu.

Comment

Indiferent ce masina alegi,eu zic sa eviti sa te inprumuti de la banca.
        Pe forum gasesti sfaturi la achizitia unei masini,precum si multe imbunatatiri care se pot aduce masinii pe parcurs.Bafta si bine ai venit printre noi,sunt si colegi care vor sa vanda
        Daca o problema se poate rezolva atunci nu trebuie sa te stresezi, daca nu se poate rezolva atunci chiar nu are rost sa te mai stresezi.

Comment

in principiu tu cauti o mare tzeapa. adica o masina cu putini kilometrii si sub pretul pietei.

si sfatul meu ar fi sa mai strangi macar 1000 de euro si sa-ti iei logan benzina (indiferent de motorizare) , cu ceva optiuni si cu unic proprietar si carte service .
          o/____\o
          (i)
          .........

Comment

E greu sa dai sfaturi in cazul tau, adica prea putine informatii. Recomand sincer o masina noua oricare ar fi ea, desigur ca cel mai accesibil e loganul. Eu mi-am luat logan nou in 2006 pe care l-am vandut in 2010, an in care mi-am luat tot logan nou. Depinde ce vrei de la masina, cati km faci pe an, pe ce drumuri circuli, sunt multe lucruri pe care trebuie sa le analizezi. Eu am avut logan de 1,4 de care m-am folosit 113 000 km fara probleme majore dar am vrut dupa aceea altceva, adica clima, ABS, motor mai puternic si alte cele. Iti doresc succes si sper sa faci o alegere buna.

Comment

Multumesc tuturor pentru sfaturi! Stiu ca e bn fara credit dar e greu, cu salariu în zilele noastre să strângi! Știți cu toții că se strang foarte greu!
              Cu masina noua e si mai greu?Tot creditare și rate ar fi și pe mai mulți ani!

Comment

Cu masina noua, pe langa rate, esti obligat sa faci reviziile la reprezentanta si sa inchei si o polita CASCO, daca nu esti "bazat" eu zic sa nu te-ncurci - vorbesc in cunostinta de cauza. As mai lua Logan nou doar daca as dispune de cash, in rate nu m-as mai baga - sunt prea multe comisioane si taxe. Pentru un SH merge un credit mai micut pe nevoi personale, bine ar fi sa ai si tu ceva.

Parerea mea - benzinarele si-au demonstrat fiabilitatea, deci ia un benzinar oricare ar fi el(ptr. motorizari gasesti topice dedicate) dar nu mai devreme de 2007 cu istoric cunoscut( iar daca nu, ii faci o verificare "la sange"), cu clima si ABS, km. pana in 100k de la un "unic proprietar" la 3500E si te-ai scos - eu asa as face daca as fi in locul tau.
                Last edited by Cromatic; 3 January 2013, 20:11.

Comment

Originally posted by TudorIonut View Post
                  Multumesc tuturor pentru sfaturi! Stiu ca e bn fara credit dar e greu, cu salariu în zilele noastre să strângi! Știți cu toții că se strang foarte greu!
                  Cu masina noua e si mai greu?Tot creditare și rate ar fi și pe mai mulți ani!
                  Asa am zis si eu cand mi-am luat prima masina, octavia 1.9 tdi, avea 8 ani masina la data achizitie si in 2 ani am bagat aproape 3000 de euro si am facut 25.000 de km si sincer am fost foarte bucuros cand am scapat de ea chiar dacan am data-o la jumatate din pretul initial de achizitie ... asa ca eu zic sa te mai gandesti .....

Comment

Originally posted by Cromatic View Post
                    Cu masina noua, pe langa rate, esti obligat sa faci reviziile la reprezentanta si sa inchei si o polita CASCO, daca nu esti "bazat" eu zic sa nu te-ncurci - vorbesc in cunostinta de cauza. As mai lua Logan nou doar daca as dispune de cash, in rate nu m-as mai baga - sunt prea multe comisioane si taxe. Pentru un SH merge un credit mai micut pe nevoi personale, bine ar fi sa ai si tu ceva.

Parerea mea - benzinarele si-au demonstrat fiabilitatea, deci ia un benzinar oricare ar fi el(ptr. motorizari gasesti topice dedicate) dar nu mai devreme de 2007 cu istoric cunoscut( iar daca nu, ii faci o verificare "la sange"), cu clima si ABS, km. pana in 100k de la un "unic proprietar" la 3500E si te-ai scos - eu asa as face daca as fi in locul tau.
                    exact asta-i ideea. daca n-ai 3500 acum si nu-i musai sa ai masina mai bine asteapta si mai strange. oricum vor creste cheltuielile dupa ce vei avea masina ...
                    o/____\o
                    (i)
                    .........

Comment

Roco, ce povestesti tu acolo e o chestie particulara.

PS
                      Am avut Fabia, ca si tine si eu am fost foarte bucuros cand am scapat de ea dar asa e daca ne scarpinam cand nu ne mananca.
                      Last edited by Cromatic; 3 January 2013, 20:25.

Comment

Particulara sau nu, poate ai dreptate, dar cu cat varsta masinii este mai mare cu atat exista riscul sa bagi banii in ea, bine aici depinde si de fostul propietar cata grija a avut de ea, ca nu toti sunt penionari care merg o data pe saptamana la cumparaturi cu masina si bineinteles nefumatori ....
                        Ps: parintii mei au fabia .... deci stiu ....

Comment

Pai d-aia i-am si recomandat un Logan incepand cu 2007 - eu zic sa ia unul 2007 sau 2008, un LOGAN din perioada aia exploatat in conditii normale(nu TAXI sau SCOALA de soferi) de la un unic proprietar e mai mult decat o masina buna cu_ care sa-ti faci treaba pentru ca si eu am masina din 2008 si stiu despre ce-i vorba.

Comment

Salut sunt si eu in situatia ta dar am un buget de ~3200-3400 iar in acesti bani gasesti o plaja mare de masini intre 2007-2008( cu diferite dotari ) multe dintre ele cu carte service (istoric cunoscut).
                            Si daca ai noroc sa pui mana pe o masina care a fost ingrijita nu vei avea foarte mult de investit .
                            Singura problema pe care iti recomand sa pui accent ar fi rugina pentru ca sunt unele masini la care e prezenta si iti va da multe batai de cap si multe cheltuieli .

Comment

Știu că la suma asta aș putea să găsesc o mașină buna. Oare serviciile dacia finance sunt cât de cât rentabile?Știu că mașina nu e o investiție bună. Am sunat astăzi și mi-a zis o doamnă de la reprezentanță că au reducere 1000 Euro la modelul vechi de logan. Ar merita una noua la 5000 Euro?

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google