Achiziționare Dacia Logan?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Salut,
    Daca te imprumuti in banca pentru o masina trebuie sa nu faci compromisuri la masina din start.
    --Platesti o rata la banca, incearca sa nu platesti si o rata la service.

-Sa verifici cauciucurile ca mai merg 2 ani, daca nu scade din pretul masini
    -Daca are cauciucuri de vara si de iarna verifica si roata de rezerva
    -sa nu aibe defecte gen, nu merge geamu la pasager are un fir intrerupt, nu e asa, costa bani, orice te costa la masina scade din pret
    -Verifica cartea service la masina.
    -vezi sa aibe ambele chei de la masina.
    -Daca are cartea la masina refacuta NU CUMPARA, e mai safe.
    -Nu cumpara Taxi, daca una e buna 100 sunt distruse, tine cont 1 taximestrist are masina lui alti 100 le omoara pe ale altora.
    -Un mecanic poate sa spuna multe, dar verifica si tu, ca tu vei plati la ea nu altu.
    -nu recomand sa cumperi peste 130.000 km, un calcul simplu arata ca un om normal face 15.000-20.000 km/an.
    -Dupa 150.000km incepe sa pice, rulmenti, discuri, posibil ambreiaj, amortizoare,trebuie schimbat uleiu la cutia de viteze, atentie la servo incepe sa se uzeze daca nu e ingrijita la timp. etc.
    -Masinile in ziua de astazi nu se mai calculeaza la, se strica motorul, motoru merge si 500.000km, pica restu si te ustura la buzunar.
    -Verifica bateria cat mai merge daca e la sfarsitul vietii, scade din pret.
    -Vezi ca loganul de fel a venit din fabrica cu o vopsea foarte naspa, sa nu fi suprins ca unde face caca parumbelu corodeaza vopseaua.
    Acuma

Eu mi-am cumparat acu 1 an Un logan 1.6 E3 2005 89.000 km. Tipu cerea 3200E, am platit 2600E , m-am uitat la ea arata bine avea Cartea service facuta doar la Dacia, masina nu are ABS , singurul defect.are geamuri fata electrice are AC,airbag pasager,proiectoare, a venit la pachet cu 9 roti complete 4 de vara 4 de iarna 1 rezerva. cauciucurile avea o uzura de 40% cand am luat-o mai merg 3 ani cu ele

Unic proprietar
    Negocierea a fost scurta, care e pretul sub care nu o vinzi ca sunt sarac.

Am schimbat la ea de atunci, Placute frana fata.
    Avea schimbul facut.

-Nu cumpara masini cu AG la numar -acolo stau taticii samsarilor(nu toti dar mai bine eviti total)
    -Nu cumpara de la samsari, deloc.
    -cauta proprietari

Daca un samsar cere 2500E pe o masina e logic ca a gasit-o mai ieftina, deci ori masina are probleme, ori proprietarul initial a vandut masina la un pret mai mic. De ce sa nu gasesti si tu la pret mic?

--un samsar baga in medie intre 200-400 ++++ euro la masina Dacia.

Avand in vedere taxa, masinile dupa 2007 vor avea o tenta de pret mai mare, vai doamne am taxa platita, nu e chiar asa daca vrei 1.4 si gasesti cu E4, taxa teoretic ar trebui sa fie mica(asa ar fi logic).

VERIFICA CU MARE GRIJA ACTELE:
    Stiu persoane care au masini blocate ca nu le face samsarul actele la fisc.
    Ordinea este:
    -contract de vanzare cumparare -20-30 ron (Ai mare grija sa fie proprietarul masini la semnarea actelor nu altcineva, doar proprietarul poate sa scoata fiscalul dupa)
    -cartea masinii trece la tine
    -talonul masinii trece la tine (ai grija sa semneze proprietarul pe spate la talon, instrainat catre........)
    -fisa fiscala trece la proprietar, se duce cu ea la Fisc unde se pune o stampila o semnatura, plateste impozite etc.
    -Fisa fiscala dupa ce e semnata si stampilata de fisc trece la tine
    Felicitari esti proprietar de masina , ai 30 de zile sa inmatriculezi masina ca dupa expira numerele.

PS:Fiecare proprietar are pretu lui, daca nu e dispus sa lase si de la el, exista altu.

Daca gresesc cu ceva rog colegii sa ma corecteze.

Sper sa fi fost de ajutor.
    STOP ACCIDENTELOR DE CIRCULATIE!

Comment

Orice raspuns e de ajutor, multe sfaturi, nu ma asteptam la atat suport, ma felicit ca am gasit forumul, sper ca in martie sa iau masina de la unu dintre voi!

Comment

Originally posted by Akhenaten View Post

Cum poti sa verifici toate asta concret?

Comment

Bună întrebare, și pe mine mă interesează....

Comment

Citat:
            Original a fost postat de Akhenaten Vezi Post

Cum poti sa verifici toate asta concret?
            Pe CI sunt date calendaristice ce nu vor corespunde cu varsta masinii.
            Cauciucurile se verifica la adancimea profilului, DOT si eventuale mici crapaturi pe talon, alte semne gen taieturi, galme.
            Sunt Logan-uri cu anvelopele originale Kormoran, DOT 2004, 2005.
            Unele marci de bateriile au pe borne anul fabricatiei, sau pe etichete (daca nu sunt sterse). Oricum, o baterie noua nu e o mare investitie, daca dai gres cu aia de pe masina.
            Last edited by mr.K; 19 January 2013, 10:34.

Comment

Și cam ce perioada rezistă o baterie?

Comment

4-5 ani ca medie, tine o baterie.

Comment

E corect ceea ce spune Akhenaten, doar ca:

-nu e obligat nimeni sa iti dea la pachet 8+1 jante ( la pret de nimic odata cu masina), alea 4 jante au fost cumparate si au costat peste 130E noi. La fel si anvelopele de iarna pt. ele, 4x50E cat costa cele mai ieftine=200E. Tinand cont ca iarna tine putin la noi multi au anvelope de iarna in stare buna mai ales ca legea cu obligativitatea a venit recent.
                  -discurile de frana se pot ovaliza si la 10.000km, sau se pot toci si dupa 50.000km, deci sunt considerate consumabile. Nu e musai sa reziste 130.000km+

La fel nu sunt de acord nici cu afirmatii de genul: dupa 150k incep sa pice rulmenti, amortizoare. Nu e musai. Pot pica si mai devreme sau mai tarziu.

-bateria nu ai cum sa o verifici ad-hoc, poti sa iti faci o parere asupra duratei de funcionare daca mai are pe ea eticheta cu data. La mine era "ochiul magic" verde deci trebuia sa mai mearga si m-am trezit ca am ramas cu geamurile deschise in parcare, vara fiind fara nici un semn inainte.

-nu sunt de acord cu afirmatia : "un samsar baga in medie intre 200-400 ++++ euro la masina Dacia" de unde ai scos-o? Eu cred ca un samsar nu prea baga $ in masini, iar uneori vor sa mai si scape de ele (avand banii blocati) deci nu e neaparat ca are si el partea la masina si ca poti gasi si tu la fel ca el, mai ieftina. De obicei samsarii cumpara masina la ponturi, de la oameni care sunt stramtorati la bani, de la case de amanet auto etc sau din Vest.

Comment

Calculele mele sunt următoarele:
                    M-am gândit că pentru credit aș lua maxim 14000 RON din următoarele considerente:
                    -nu vreau o rată extrem de mare, deoarece acum poate o pot achita dar peste 2 ani nu, niciodată nu poți spune am bani pentru 10 ani de acum înainte(suma asta înseamnă 3000 Euro garantat astăzi);
                    -în felul acesta pot achita mai repede (cred eu), doresc să achit în 3 ani....
                    -m-am gândit că pot găsi o mașină din 2006 sau chiar 2007 la prețul acesta 3000 EURO care să fie pe placul meu!

Acum întrebarea mea este: voi putea găsi o mașină 2006-2007 cu următoarele caracteristici?
                    -prețul de 3000 EURO benzină;
                    -AC;
                    -CB;
                    -ABS;
                    -să fie întreţinută(nu taxi, nu şcoală);

Nu aştept răspunsuri de genul "eu nu mi-aş da maşina pe banii ăştia", "mai bine îi dau foc"....orice critică e bună dar în anumite limite...Vreau să ştiu la ce să mă aştept exact la suma asta deoarece am răsfoit conţinutul acestui forum AICI şi am văzut că au scăzut preţurile.
                    Ştiu că fiecare ţine la maşina lui, probabil şi eu o să ţin de prima maşină până nu mai am ce să îi fac pentru a funcţiona, dar am hotărât că orice ar fi, nu iau mai mult de 3000 EURO!
                    Aştept păreri!

Comment

@tudor: de aici sa stii ca iei masini scumpe, de la oameni cu "pretentii".
                      Mai bine cauti pe autovit, ca tot aceeasi mancare de peste este.

Comment

Caut şi acolo..mă gândeam că dacă iau de aici, am o siguranţă mai mare! Dar o să caut mult la anunţuri!

Comment

@tudorIonut ... la banii aia ar trebui sa gasesti un Laureate macar din 2007.
                          Pe luneta mea sta semnu de la ''naic'' bine lipit

Comment

Ideea e ca greu gasesti in 3000 de euro o masina ingrijita, cu AC, ABS, inmatriculata dupa 01.01.2007. Multe nu ajung la vanzare pe piata, le cumpara cunoscutii care stiu masina.
                            Intreaba colegii, vecinii care stiu de o masina cum ti-o doresti si e de vanzare.

Comment

Sper să găsesc, o să caut atent ...am văzut anunţuri pe autovit 2690 Euro negociabil, şi cred că o lasă la 2500 din 2007, benzină 70.000 Km.... mai exact aceasta cumpăr eu o să se vândă cred...dar maşini tot vor fi...deşi nu ştiu dacă are AC
                              Last edited by TudorIonut; 19 January 2013, 20:33.

Comment

Ambiance nu are AC.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google