Salut , poate cineva sa ma ajute cu un raspuns ? Am avut un accident si masina a iesit putin sifonata . Am schimbat puntea spate dar acum portbagajul nu se mai inchide normal , adica a fost nevoie de niste reglaje ca sa-l pot inchide centralizat. Cineva mi-a zis cum ca ar fi un lonjeron indoit si ca ar trebui tras... ceva de genul asta . Cum e mai bine sa-l schimb sau sa caut sa il indrepte ? si ce piese mi-ar mai trebui inafara de lonjeron? Am fost lovit in roata stanga spate. Multumesc anticipat.
Schimbat Lonjeron
Collapse
X
-
Normal masina ar trebui dusa la un service serios, pusa pe un stand de centrare caroserii si redresata partea din spate.
Probabil impactul a dus la deformarea lonjeronului spate stanga, planseului roata de rezerva si fustei spate.
Asa sunt facute masinile moderne, sunt gandite sa se deformeze foate tare la impacturi pentru disiparea energiei.
-
Cu placere!
Fara o poza sa vedem exact cum arata nu pot spune cu siguranta 100%, dar daca impactul a fost in roata nu cred ca e atat de deformat lonjeronul incat sa necesite inlocuire.
De obicei lonjeronul se inlocuieste atunci cand este rupt sau cand este atat de torsionat incat la redresarea lui s-ar rupe si si-ar pierde complet rezistenta. Asta se intampla la impact direct in lonjeron.
Comment
-
Exemplu de lonjeroane indoite si reparate prin inlocuire.
Am uitat sa fac poze inainte sa fie pus motorul la loc.
Comment
Comment