Originally posted by IancuMIC
View Post
Despre acumulatori auto
Collapse
X
-
-
Daca ai fi citit cu atentie ultimile posturi, ai vazut ca e vorba despre resuscitarea unei baterii sulfatate,iar nu orbit de dragul contrazicerii.Faptul ca nu ai gasit o astfel de metoda de recuperare a bateriilor e pentru ca nu ai cautat unde trebuie;producatorul nu are nici un interes sa-ti dea astfel de metode, interesul acestuia e sa vanda baterii cat mai multa.
Ceea ce este explicat in postul tau se refera la incarcarea bateriei, deci nu la recuperarea lor, anume la dizolvarea cristalelor de sulfat de cupru ce se depun pe placile pozitive in urma sulfatarii.
Bine, metoda implica si inlocuireaa electrolitului, cand bateria ajunge la o anume temperatura, cu apa distilata, (cristalele de sulfat de cupru sunt mult mai solubile in apa), dupa care se pune electrolit, dar n-am vrut sa zapacesc mai tare userul pe care incercam sa-l ajut.Era suficienta oarecum si metoda expusa, aceea de reincarcare lenta.Last edited by IancuMIC; 15 January 2012, 20:17.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Originally posted by gaboneygg View Postin februarie face 6 ani. rombat de 60 amperi. nu cred ca trec iarna cu ea.oricum au facut treaba buna rombatul.
Comment
-
-
-
Originally posted by IancuMIC View PostDaca ai fi citit cu atentie ultimile posturi, ai vazut ca e vorba despre resuscitarea unei baterii sulfatate,iar nu orbit de dragul contrazicerii.Faptul ca nu ai gasit o astfel de metoda de recuperare a bateriilor e pentru ca nu ai cautat unde trebuie;producatorul nu are nici un interes sa-ti dea astfel de metode, interesul acestuia e sa vanda baterii cat mai multa.
Ceea ce este explicat in postul tau se refera la incarcarea bateriei, deci nu la recuperarea lor, anume la dizolvarea cristalelor de sulfat de cupru ce se depun pe placile pozitive in urma sulfatarii.
Bine, metoda implica si inlocuireaa electrolitului, cand bateria ajunge la o anume temperatura, cu apa distilata, (cristalele de sulfat de cupru sunt mult mai solubile in apa), dupa care se pune electrolit, dar n-am vrut sa zapacesc mai tare userul pe care incercam sa-l ajut.Era suficienta oarecum si metoda expusa, aceea de reincarcare lenta.
Comment
-
Daca poti, demonteaza prin argumente tehnice, stiintifice, de care vrei, metoda propusa de mine in privinta recuperarii bateriilor sulfatate; altfel vorba multa si nimic constructiv in privinta acestui subiect.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
-
Mi-am facut de lucru. Am desfacut dopurile bateriei si am vazut ca nivelul electrolitului in elementele de la extremitati, era sub nivelul placilor, iar in celelalte 4, depasea putin nivelul placilor, asa ca am completat cu apa distilata pana la nivel. Am curatat si bornele cu putin smirlgher, apoi le-am uns cu putina vaselina. O voi lasa in seara asta pe redresor (care cred ca e de-o varsta cu mine ).
Bateria cu care a venit masina, Rombat Calciu 60Ah, 540A, face 5 ani zile astea.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
Originally posted by IancuMIC View PostDaca poti, demonteaza prin argumente tehnice, stiintifice, de care vrei, metoda propusa de mine in privinta recuperarii bateriilor sulfatate; altfel vorba multa si nimic constructiv in privinta acestui subiect.
Comment
-
Expunerea mea era destinata userului @traibun, caruia i-a "picat" bateria dupa 3ani. Daca acest lucru se intampla dupa 5-6 ani de exploatare, sigur nu l-as fi sfatuit sa incerce vr-o metoda de recuperare. Sunt rare situatiile in care o baterie cade dupa acest timp si atunci e normal sa incerci sa o "resuscitezi", dupa aceea poti sa consideri ca e compromisa. Depinde in ce moment al sulfatarii intervii; o baterie intr-un stadiu incipient de sulfatare nu e o baterie compromisa.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
Comment