Nedumeriri De Incepator

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Masina a fost ceruita de noua, in 2007 cand a fost produsa si inca o data in 2008 cand a fost inmatriculata, dovada ca pana acum nu am rugina pe nicaieri. Totusi, vreau sa ma tin cotetul cativa ani in stare buna, iar WD40 imi era foarte la indemana (am primit gratuit cateva tuburi format mare).
    Stiti, eventual, daca WD40 ataca vopseaua si lacul?

Sent from my P5Life using Tapatalk
    MULTA LUME, PUTINI OAMENI...

Comment

WD40 nu ataca nici vopseaua si nici lacul.
      Intr-adevar, creeaza un strat protector, dar e foarte subtire si nu stiu cat cat e de durabil.
      Eu am dat un lacat expus intemperiilor cu wd40 acu cativa ani, si functioneaza impecabil. Deci, cred ca merita incercat.
      Last edited by 77sky; 23 February 2016, 22:56.
      Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

strange foarte mult praf wd40-ul.

Comment

OH, Doamne! WD40 este un degripant. In nici un caz nu protejeaza. Ba chiar o sa mai plece cu ceva ceara dupa el.

Problema cu rugina la Logan aare la imbinarea intre 2 foi de tabla expuse umezelii (aripi spate, usi). Pt prevenire se aplica ceara pt protectie anticoroziva, dedicata.
          Ceara cu care pleaca masina din fabrica este Ixell - de foarte buna calitate de altfel.

Originally posted by Ioan_mirsu View Post
          Eu folosesc produsul de mai jos, e disponibil in praktiker
          https://www.nigrin.de/en/anwendungen...rotection.html
          Mafrend, asta e vopsea de protectie, nu ceara de cavitati ! Cu asta dai pe sub masina, cica unde sar pietre.
          Last edited by dsign; 21 February 2016, 22:03. Reason: Automerged Doublepost
          _
          B 48 C U P - Ligheanul Agitat

sigpic

Comment

Salut, poza 4 de pe link arata flaconul de cavitati. Insa ca sa evitam orice confuzie' mai jos link-ul cu produsul:
            https://www.nigrin.de/en/produkte/na...typreservative
            Si ca sa revin on topic, dc ai wd 40 la discretie, da cu el si in cel mai rau caz o sa adune praf. N-ai ca sa strici.

Comment

O alta ceara foarte buna cu care mi-am facut eu de cap pe la masina:
              Hi, Our Dynax anti-corrosion cavity wax range has been a big hit with our customers. We offer three products in this range - Dynax-UB, Dynax-UC and Dynax-s50. The range offers a sulphonate rich waxy film which provides unparalleled protection to car underbodies. Unlike traditional paints and coatings these molecules are not…
              sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

Comment

Originally posted by Ioan_mirsu View Post
                Salut, poza 4 de pe link arata flaconul de cavitati. Insa ca sa evitam orice confuzie' mai jos link-ul cu produsul:
                https://www.nigrin.de/en/produkte/na...typreservative
                Si ca sa revin on topic, dc ai wd 40 la discretie, da cu el si in cel mai rau caz o sa adune praf. N-ai ca sa strici.

Praful aduna si mentine umezeala! Daca sub praf nu este un strat de ce trebuie (adica ceara) atunci se ajunge la inlocuit piesa respectiva.

Mai ales ca WD40 este un DEGRIPANT.

Oare daca am un bax de ciorapi de dama, ii pot impleti sa-i folosesc in loc de curea de distributie? Ce are? Daca am multi...

Oare daca beau bere in loc de apa, o fi bine? Ca numai bere am in frigider !
                _

sigpic

Comment

Corect WD40 nu este inlocuitor de ceara.
                  Dar eu stau si ma intreb in general cand cumparati un spray de genul asta nu citi instructiunile ?
                  sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

Comment

Normal ca le citesc! Pe el scrie ca inlatura umezeala, impuritatile, creeaza pelicula protectoare impotriva ruginei. Ce sa inteleg din asta? De aceea am si intrebat. Am trimis un email la producator si nu am primit raspuns.

Comment

• Pentru cat timp rezista pelicula protectoare?

Si pe Dura Lube spune ca faci racheta din motor, si daca desfaci un motor tratat dupa cativa ani, te iei cu mainile de cap!
                      _

sigpic

Comment

• wd 40 se duce destul de repede...dar protejeaza ok pentru ce e de fapt.

@MARIVS: eu asa ceva am folosit la metale: http://www.temad.ro/adezivi-etanseiz...iv-bicomponent si nu la lipire ci la refacerea unei buze sparte la o janta si indreptarea altora(Adica adaugat material nu doar lipit)
                        Last edited by sorin1983; 23 February 2016, 11:40.

Comment

• Oare nu era mai usor pt fabricant sa arunce niste degripant in cavitati? Se poate aplica mai usor decat ceara.

Ce va place unora sa va complicati
                          _

sigpic

Comment

• Normal ca ceara este alegera cea mai indicata. Eu am intrebat doar daca WD40 protezeaza impotriva ruginei si a umezelii (fie macar si pentru un an) si daca nu ataca vopseaua/lacul. Am 8 tuburi de 500 ml, primite gratuit. Asa ca daca rezista 1 an sau 2, tot e mai bine decat deloc. Masina a fost ceruita acum 8 ani si banuiesc ca de atunci s-a mai pierdit din ea.

Comment

• MARIVS, iti propun o solutie adecvata: vinzi flacoanele si cumperi produsele corespunzatoare. Ceara Ixell.
                              Am facut treaba asta, la temperatura corecta, demontand plansele usilor, spaland fff bine cu pensula toate imbinarile intre 2 foi de tabla, tocmai pt a avea contact direct cu materialul-subiect al tratamentului.
                              Este incredibil cata mizerie, mal, se aduna in partea inferioara a portierelor!

Nici nu este de mirare ca rugineste acolo...

Asadar, vinde-le, cumpara ce trebuie si aplica in mod corect!
                              Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

• La treaba asta nu m-am gandit, dar ai perfecta dreptate!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google