Probleme Lumini Bord

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Probleme Lumini Bord

    De cand am schimbat becurile de la pozitii, nr,plafoniera cu bec led , luminile de la bord mai stau aprinse 15-20 sec dupa ce rotesc buton oprire faruri.
    Intrebare: se poate intampla ceva sau poate fi daunator la instalatia electrica??
    multumesc !!!

  • #2
    esti sigur ca e de cand ai schimbat becurile?

    Comment


    • #3
      Salut, asta sigur e o problema si trebuie rezolvata, daca a aparut de cand a schimbat becurile cu leduri .. e mai putin important. Deci problema ta este ori de la maneta blocului de lumini , ori masa insuficienta a ceasurilor de bord. Prima verificare si cea mai usoara e sa gasesti pe cineva sa inlocuiesti maneta cu alta si sa vezi daca ea e problema, iar daca da ... va trebui sa o desfaci si sa ii cureti contactele penca se oxideaza si din cauza asta poate sa apara problema ( o alta problema care poate aparea de la oxidarea contactelor din maneta poate fi:schimbarea fazei lungi cu cea scurta sa se faca cu intarziere sau de exemplu daca semnalizezi dreapta sa nu ai claxon.. ai cumva si aceste simptome ? ) , daca nu te descurci cu maneta da-mi un pm si iti explic mai bine. Daca maneta functioneaza trebuie sa cureti mai intai suruburile care fac masa cu caroseria ( ca sa le identifici urmaresti cablurile suplimentare carea pleaca de la borna minus a bateriei ..unul trebuie sa fie undeva pe caroserie si unul pe cutia de viteze). Dai cu un degripant , cureti cu o perie de sarma si strangi bine la loc, apoi ar mai fi de verificat suruburile care fac masa cu ceasurle de bord pe care le gasesti in spatele ceasurilor. Daca nici curatarea lor nu da roade, trebuie sa adaugi masa suplimentara ori la caroserie cu un cablu gros, ori pe la triplele spate o masa suplimentara, penca si alea iti pot afecta luminile din bord daca nu functioneaza cum trebuie(cunosc un caz in care s-a modificat ceva la tripla spate si nu a pus masa cum trebuie apoi luminile din bord se aprindeau aiurea, dar a rezolvat cu o masa suplimentara). Bafta si sa ne spui ce ai rezolvat. Evident de inceput poti sa cureti si mufele de la maneta blocului de lumini, a triplelor spate cu degripant de ex: wd40 .

      Pe viitor inainte de deschizi un thread mai intai cauza penca mai sunt deschise vreo 3-4 referitor la probleme legate de ceasurile de bord
      Last edited by Toorop; 29 January 2014, 02:16.

      Comment


      • #4
        Mentionez ca fenomenul se intampla doar cu motorul pornit, si stau aprinse si becurile de pozitie nu numai cele din bord. Am schimbat la loc becurile originale (cu filament) si fenomenul nu se mai intampla.

        Comment


        • #5
          atunci cred ca ai luat becuri de proasta calitate .. becurile cu led consuma mai putin... normal nu ar trebui sa iti solicite instalatia si sa apara fenomenul asta ... desi e frig acum pentru teste daca ai posibilitatea si conditii sa le faci, poti sa pui becurile tale cu led pe o alta masina si sa vezi daca pateste la fel si daca nu .. poti totusi sa verifici ce ti-am scris in postul anterior referitor la curatarea masei. penca daca merge cu becurile originale mai mult ca sigur maneta nu mai are legatura. Ori pana vine caldura le lasi stock .

          Comment

          Working...
          X
          Anulare DPF
          Politica de Securitate Google