Achizitionare Logan 1.4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Achizitionare Logan 1.4

Buna seara,sper ca postez in locul potrivit.Doresc sa achizitionez second hand un Logan 1.4 BENZINA.L-am gasit la pretul de 8500 lei avand 21.000km.Anul de productie este 2005,masina arata ingrijit iar anvelopele par nefelosite.Omul spune ca masina a stat in garaj si ca a primit-o de la o matusa de a lui pentru a o vinde.Nu stiu ce sa fac mi se pare prea putin 8500 lei pt o masina cu kilometrii astia.(daca o urc pe un tester am cum sa ii aflu kilometrii reali?)Ce sa fac?Deasemenea astept orice sfat folositor pentru achizitionare unei masini second-hand.Daca stie cineva sa imi explice cum e treaba cu financiarul va rog sa imi ziceti,nu ma pricep foarte bine.Astept parerile si sfaturile voastre,multumesc!

Inca ceva cat ma ajunge aproximativ taxa de mediu si inscrierea??
    Last edited by Challenger; 25 December 2014, 19:57.

Fiind E3, timbrul de mediu e ~1200- 1300 de euro.
    8500 de lei sunt aproape 2000 de euro, de ce ti se par putini? E o masina care face 10 ani.
    Te uiti dupa rugina, in special la aripile spate.

Distributia probabil ca nu a fost schimbata, are km putini, dar curelele au 10 ani curand. O sa te coste manopera si cureaua de distributie+cureaua de accesorii, in varianta cand nu shimbi si rolele. Deci minim inca vreo 300 de lei.
    Last edited by mr.K; 25 December 2014, 20:08.

Comment

Ti se pare putin aproape 2000 de euro ...nici o problema ti-o poate da si mai scump si atunci va fi oke. Cunosc si eu persoane care s-iau cumparat masini noi si le tin in parcare sau fac 3000 km pe an si nu au schimbat nimic in 7 ani, asa si tu dai 2000 euro pe ea si te ocupi tu de consumabile si distributie care si astea te costa vreo 300 euro si taxa si care e cam scumpa la e3 .... (Valoare estimativa taxa timbru 2014 1363.42 EURO) asadar facand un calcul te duci lejer spre 3800 euro cu tot cu inmatriculare. bafta sper ca team ajutat cu ceva!

Comment

Multumesc foarte mult de raspunsuri.Daca taxa de mediu a fost platita de primul propietar si a fost nerecuperata eu banuiesc ca nu va trebuii sa o platesc la randul meu,nu ?Cum pot fii sigur ca propietarul nu si-a recuperat taxa?

Comment

cu siguranta nu a platit-o ...pt ca esti al doilea proprietar e carte si taxa a intrat in vigoare pt masinile din RO din 2012 ......si eu posed logan dar loganurile e3 nu sunt o afacere la ora actuala cu taxa de mediu ...in rest o masina la 20 000 km e numa buna

Comment

taxa sigur nu e platita. km nu poti sti sigur daca s reali.
            sa deschizi bine ochii cand o cumperi. in plus poate poti s o lasi pe numele fostului proprietar si sa nu mai platesti taxa.

cauciucurile is toate 5 matador sau kormoran cu acelasi dot ?
            pe langa distributie si curea accesorii mai trebuie schimbate si toate lichidele frana , servo , antigel , ulei cutie , ulei motor plus filtre
            o/____\o
            (i)
            .........

Comment

costi zii si un pret omului eu iam zis sa se astepte la minim 3800 euro

Comment

pret la ce ? masina e cat e , taxa ati zis si voi , restul actelor , asigurare , certificat , identificare se stiu , revizia completa e in jur de 1000 lei.
                ajungi spre 4000 de euro nu ?
                o/____\o
                (i)
                .........

Comment

da ala e pretul spre 4000 euro eu am fost ma econom cu el 3800 in cazul cel mai fericit!

Comment

Multumesc mult pentru raspunsuri.Inainte de toate vreau sa va zic ca nu ma pricep de loc la acte auto.Am uitat sa specific insa un detaliu foarte imortant.Omu' mi-a zis ca masina poate sa ramana pe numele batranei "pana se mai schimba legislatia".Mi-a mai zis ca a facut o succesiune sa ii dea masina lui,deci masina e pe numele lui sau a batranei?Nu inteleg sper ca am fost destul de clar.

Comment

nu e rentabila treaba cu procura ..masina nu va niciodata a ta ....poate sa tio ea si sa o vanda altuia ...u doar te bucuri ca ai scapat de taxa si ai asigurarea mica ca e pe numele batranului

Comment

Legat de aspectul masinii sa te uiti la colturile usilor pentru ca pe acolo mai iese rugina.
                        Cand vrei sa faci un bine gandestete de 2 ori!

Comment

ce model e??

Comment

In 2004-2005 majoritatea loganelor fabricate au fost laureate,deci si al colegului tot laureate cred ca e
                            Cand vrei sa faci un bine gandestete de 2 ori!

Comment

Originally posted by Challenger View Post
                              Multumesc mult pentru raspunsuri.Inainte de toate vreau sa va zic ca nu ma pricep de loc la acte auto.Am uitat sa specific insa un detaliu foarte imortant.Omu' mi-a zis ca masina poate sa ramana pe numele batranei "pana se mai schimba legislatia".Mi-a mai zis ca a facut o succesiune sa ii dea masina lui,deci masina e pe numele lui sau a batranei?Nu inteleg sper ca am fost destul de clar.
                              Daca a facut succesiune, sa faca dovada succesiunii! Poate nu este unicul mostenitor, fiind vorba despre o matusa. Daca iti arata documentul, atunci e ok.

Originally posted by Tinuletz View Post
                              nu e rentabila treaba cu procura ..masina nu va niciodata a ta ....poate sa tio ea si sa o vanda altuia ...u doar te bucuri ca ai scapat de taxa si ai asigurarea mica ca e pe numele batranului
                              Sa "tio ce?" Sa tio ea? Te-m-as in ea de limba romana!

Originally posted by Alex Matei View Post
                              In 2004-2005 majoritatea loganelor fabricate au fost laureate,deci si al colegului tot laureate cred ca e
                              Sursa te rog!
                              Last edited by Cezar; 26 December 2014, 10:54. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google