Achizitionare Logan 1.4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Nu se poate face procura cu drepturi nelimitate in Romania! Nu-ti face niciun notar! Si e si de inteles de ce: se sunteaza contractul de vanzare cumparare.

@tini: degeaba o dai cu tu comodatul ca ala nu-ti atesta dreptul de proprietate, ci dreptul de folosinta. Adica masina e a mea, si tu o folosesti. Pana cand? Pana decid eu ca proprietar sa inceteze acel comodat. Indiferent ce scrie in comodat. Ex: contractul inceteaza in termen de 10 ani. Acea clauza este nula in orice instanta!
    Cat despre gramatica, mai lasa-ma, ca esti pe langa. Cu toate puntele de suspensie pe care le pui aiurea.

Singura "smecherie" pe care o poti face este sa intrerupi pe undeva procesul de inmatriculare: sa-i spui proprietarului sa nu scrie pe talon ca-i instrainata! Si apoi mergi asa.
    Contractul de comodat nu-ti da drepturi de proprietate, ci doar de folosinta. Deci, cand vrei sa o vinzi, iei legatura cu fostul proprietar. Si asta asa, intr-un gentleman's agreement.

So, inca o data: dreptul de proprietate in oferit doar de contractul de vanzare cumparare. Restul, sunt doar dovezi ale dreptului de folosinta! Cine vrea sa foloseasca masina altuia pe banii lui, si sa-si asume un risc (Acela ca proprietarul sa-i traga o teapa), e problema lui.
    Plus ca, nu o va putea vinde niciodata, pt ca nu este bunul lui!
    Last edited by Cezar; 27 December 2014, 18:31. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Scuze pentru off topic,dar daca tot venii vorba de taxa am si eu o intrebare. Masina mea e din 2005,iar eu am achizitionato in 2009 si nu a trebuit sa platesc taxa. Ea a avut un singur propietar,iar tata e al doilea. Daca eu nu am platito sa inteleg ca am taxa platita la ea? Multumesc si inca odata imi cer scuze de off topic si imi asum consecintele(cartonas sau "vacanta")
      Cand vrei sa faci un bine gandestete de 2 ori!

Comment

Nu are taxa platita. S-a putut face transferul atunci, cand nu era in vigoare decat pt masinile nou aduse.

Comment

Cezare, daca nu ai facut contract de comodat si vorbesti din carti, scuteste-ma ! Contractul de comodat = contract de inchiriere si in anul 2013 luna octombrie perioada maxima era de 5 ani shi DA ai dreptate, proprietarul poate sa faca ce vrea cu masina. Daca vrei iti fac o copie si ti-o postez aici pt info si u sa-mi dai dictionarul de gramatica daca tot te dai rotund.

Comment

Te rog. Pune o poza aici sa vad si eu cum arata cu un contract de comodat, ca n-am vazut niciodata. Multumesc frumos.
            Dictionar de gramatica? Momentan nu exista niciunul.

Comment

Nu cunosc f multe detalii despre acest subiect insa am un amic care are un Rover pe BG si mi-a zis ca o poate vinde etc are procura cu drepturi depline,daca s-a putut la cele de BG credeam ca merge si la cele inscrise
              Last edited by Allyn_y; 27 December 2014, 21:00.

Comment

La bulgari o fi alta mancare de peste, nu cunosc.
                Insa in Romania nu exista notar care sa-ti faca o astfel de procura, pt ca isi risca dosul.

Comment

Si taxa este 1200 E ?! Adica un opel astra din 2002 are taxa 200 E aprox si loganul din 2005 1200E ? Eu in 2007 la 1.5 Dci am platit 600 ron aprox...in cazul asta e taxa prea mare insa mi se pare putin aiurea
                  Last edited by Allyn_y; 27 December 2014, 21:18.

Comment

Din cunostintele mele Opel Astra din 2002 este euro 4,iar Loganul de fata (2005) este euro 3. De aici si aceasta diferenta de cost la taxa.
                    Cand vrei sa faci un bine gandestete de 2 ori!

Comment

Loganurile pana in 2006 "beneficiaza" de euro3. Cel mai sigur este sa cumperi orice masina cu taxa deja platita pe care sa o treci pe numele tau SAU sa o treci pe BG. Treaba este ca la bulgari taxele de asigurare si ITP sunt, culmea, mai mari. Intr-un final ajungi de unde ai plecat, si pe deasupra detii un cazan vechi de 10-12 ani. Nu mai bine un astra 2004 sau un logan2007-2008?

Comment

De 4000 de euro cat te costa toata distractia, masina +taxe, cumperi o masina cu taxa platita, mai noua.
                        Daca te chinui un pic, gasesti ceva mai bun decat un Logan, o Kia C'eed de exemplu.
                        100 km daca ar avea la bord cel Logan, tot nu merita cu taxele de plata. De ce? Are 10 ani si e Dacie! Nicio Dacie la 10 nu mai merita cumparata!

Comment

In momentul de fata si daca vrei sa dai gratis un logan E3 (spre folosinta nu la dezmembrat si cu drepturi depline) nu poti, din cauza taxei de peste 1000E.

Comment

Working...
                          X
                          Anulare DPF
                          Politica de Securitate Google