Furt Benzina - Gura De Umplere Fortata (?)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Furt Benzina - Gura De Umplere Fortata (?)

Salut,

Am Logan 1.6 benzina facbricat in 2008

Intr-o noapte saptamana asta mi-au furat benzina din rezervor din masina parcata in parcarea amenajata a blocului. Aveam 5 liniute seara, mai ramasesem cu una dimineata.
    Nu s-a intrat in masina, nu s-a declansat alarma (e setata pe nivel minim de sensibilitate).
    Mi-au fortat incuitoarea de la buson si cred ca mi-au stricat ceva si pe la gura de umplere, se blocase clapa aceea arginite. La benzinarie nu mai intra teava de la pompa, a fortat-o un angajat ca sa intre.

Am atasat cate o poza (nu foarte clare in pacate) cu capacul si gura. Eu nu imi dau seama daca lipseste ceva din gura de umplere si nu mai am printre cunoscuti pe cineva cu Logan pe benzina ca sa compar.

Prima mea problema ar fi daca sa imi inlocuiesc gura de umplere cu totul in cazul in care s-a stricat sau lipseste ceva.
    A doua problema ar fi sa pot preveni cumva acest tip de furt. Mi s-au sugerat solutii de genul:
    - alta cheie separata numai pentru buson
    - montarea unui cip pe clapeta si conectarea lui la alarma
    - montarea unui motoras la o incuietoare care sa blocheze usita laterala prin care se ajunge la buson si conectarea acestuia la alarma.

Va sunt recunoscator pentru sugestii.
    Attached Files

in ce cartier?
    actuator de incuiere a clapetei ar fi o varianta decenta dar cam complicat de implementat...

dar cum au trecut de alarma setata pe sensibilitate minima?

Originally posted by rowger View Post
    - alta cheie separata numai pentru buson
    dar ce, p-aia nu ar putea s-o forteze? pica aceatsa varianta.
    Last edited by mariannn; 20 August 2015, 10:24. Reason: Automerged Doublepost
    Daca vrea Dumnezeu sa castigi la loto, iti da "noroc" si fara sa joci..

Comment

Originally posted by mariannn View Post
      in ce cartier?
      Berceni, strada Covasna.

Originally posted by mariannn View Post
      dar cum au trecut de alarma setata pe sensibilitate minima?
      Pai tocmai, dai suturi in roata, zdruncini masina, sunt sanse sa nici nu piuie de avesrtisment, ce sa mai vorbim de a se declansa alarma propriu-zisa.
      O sa ma duc la un atelier sa mi-o regleze macar la nivel mediu de sensibilitate.
      Last edited by rowger; 20 August 2015, 10:30.

Comment

Prinsi, batuti, stropiti cu ce au scos si alergati cu bricheta.
        Nu cred ca le mai trebuie a doua oara.
        Dar asta doar cu colaboratori din bloc ca nu se stie cand le vine si lor randul.
        Am vazut ceva de genul asta in militari. I-a prins umbland la usa unui garaj/depozit.
        Doi puradei pe la 14-15 ani. Au luat bataie vreo 15 minute in sir. Cand au scapat tot ei erau cu injuraturile si tari in gura.

Comment

Originally posted by rowger View Post
          O sa ma duc la un atelier sa mi-o regleze macar la nivel mediu de sensibilitate.
          cred ca-ti trebuie montat acel senzor pe element de caroserie, nu pe plastic sau alte cele...am vazut alarme cand senzorul era in aer.

Originally posted by skd_ozenel View Post
          Prinsi, batuti, stropiti cu ce au scos si alergati cu bricheta.
          in general e greu de prins si daca ii prinzi nu ai curaj...vrei sa faci parnaie?
          Last edited by mariannn; 20 August 2015, 10:48. Reason: Automerged Doublepost
          Daca vrea Dumnezeu sa castigi la loto, iti da "noroc" si fara sa joci..

Comment

Fereasca-i Sfantu sa ii prind pe vreunii sa incerce ceva la masina ca o sa manance cu paiu tot restu vietii ajutati de altii.

Comment

Nu are ce sa-ti strice la gura de umplere decat acea tablita protectoare care nu afecteaza mare lucru lipsa ei, busonul este ok, mai functioneaza cu cheia? Ai scapat ieftin, alti nenorociti gauresc rezervoarele. Anul trecut fiind intr-un service Dacia, un nene cu un Duster, era suparat foc ca i-a gaurit rezervorul pentru a lua motorina.
              P.s. Nu stiu cat de mult te ajuta sa maresti sensibilitatea alarmei, sunt atat de nesimtiti incat nu le pasa ca urla alarma. La Loganul vecinului meu nu i-a pasat ca are alarma, a fortat usa a intrat in masina si a stat toata noaptea si dimineata cand a vrut sa plece a tipat un alt vecin la el si a luat-o la fuga. Pagube la masina in afara de butuc nu a facut, dar in schimb mizerie la greu, mucuri de tigari si alte alea...
              Nu avem ce face, sunt niste bunuri care din pacate stau in strada si se mai servesc si altii din ele.

Comment

Parca nu mergea sa scoti din logan combustibil .

Comment

Cu un furtun subtire merge fara probleme.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Comment

Eu am incercat la mine sa scot o data si nu am putut. Am incercat si cu un furtun subtire si tot degeaba, dar nu aveam ce-i drept decat vreo 5 L.
                    Daca o problema se poate rezolva atunci nu trebuie sa te stresezi, daca nu se poate rezolva atunci chiar nu are rost sa te mai stresezi.

Comment

STiu ac era o sicana pe undeva in circuit.
                      Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

Un coleg de-al meu si-a gasit intr-o dimineata rezervorul deschis si busonul aruncat in gradina blocului. Nu-i luase benzina. Probabil nu reusisera.

Comment

am un coleg care a patit acelasi lucru nu-mai ca nu au reusit sa-i scoata nici macar un litru dar busonul nu la m-ai gasit a trebuit sa-si procure altul

Comment

Si eu am patit-o de 2 ori ....la sfarsitul lui iulie si acum in septembrie. Prima data mi-au mai lasat rezerva (aveam cam 35 de litrii), dar acum 0. Mi-a fost un pic teama ca voi fi nevoit sa amorsez pompa de benzina si eu ca bucatar sunt un pic (mai mult ) in pom. Negasind nicaieri sfaturi despre cum as putea impiedica asta si observand ca la Logan se deschide busonul cu orice cheie am hotarat sa nu las in ea mai mult de 10 litrii. Poate asa ma lasa in pace (nu stiu de ce dar cred ca vor mai incerca cel putin odata)
                            Voi ce ma sfatuiti ?

Comment

Salut.Am logan editia limitata(10ani) diesel si am facut o boacana..Am bagat in rezervor un furtunas sa iau motorina pentru un coleg participant la trafic pe un camp si cand l-am scos sa rupt o bucatica din furtun care a si ramas in rezervor.Facerea de bine..... .Ce pot face sa nu care cumva sa ma trezesc ,ca se infunda rezervorul si am probleme cu masina?

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google