Moare Motorul După Pornire

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Moare Motorul După Pornire

    Cam de 2 luni de zile ma confrunt cu următoarea problema. Dimineața și doar dimineața pornesc mașina dar după câteva secunde (3-5) motorul se oprește. Pentru a menține motorul pornit trebuie să mă ajut de accelerație. Apoi peste zi nu mai apare această problemă. Chiar dacă de dimineața până seara nu mai pornesc mașina, care mașina în iarna face 8 ani cu bateria originală. Și ca o continuare când pornesc de pe loc simt cum mașina nu ... trage la început. Parcă nu s-ar alimenta cum trebuie. Apoi totul intră în normal. Menționez ca mașina e cu GPL din fabrică. Am respectat și indicația de a merge din când în când câțiva km pe benzină. Am scos senzorul de turație, l-am curățat, dar degeaba. Să fie de la motorașul pas cu pas? Sau de la altceva, dar de la ce?

  • #2
    Salut, asa imi face si mie (logan gpl Landi Renzo), la prima pornire porneste la sfert, imediat cum dau la contact sare acul la turometru la 1100 si cade pe la a 2-a linie apoi iar urca la 1100 rpm. Am curatat corpul clapeta cu tot cu Mpp si senzorul de turatie, inlocuit bujiile cu unele noi. Mai are un mers neregulat la rece, se aude in esapament cate un mic rateu, cand se incalzeste dispare. Dupa experienta mea cu Supernova, stiu ca sunt injectoarele pe benzina partial infundate, urmeaza sa le curat cu spray WD40 sau spray contacte electrice cum faceam la supernova. Pe gpl merge foarte bine, pe benzina accelereaza la fel de bine, doar dimineata face 5 minute chestia aia cu relantiul si poi isi revine.

    Comment


    • #3
      Claudiu e un pic de diefernta. La mine moare motorul de tot. Apoi dupa pornire, se chinuie, parca nu are putere. Apoi la trecerea pe gpl totul e ok. La MPP nu prea am curajul sa ma bag. E riscant ca pot misca cuiul ala si atunci e beleaua cat casa. Spune-mi si mie cum cureti injectoarele? Cum se procedeaza?Merci

      Comment


      • #4
        http://www.tutorialelogan.ro/2011/03/tutorial-curatare-injectoare-pentru.html

        Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

        Mai sunt și alte tutoriale, dacă era din Craiova te ajutam eu. Scrie pe google search curățare injectoare logan benzină sunt câteva videoclipuri și 2 forumuri ********* și loganclub
        M-am gandit sa fac un topic despre cum am curatat eu injectoare la motorul de 1,4 mpi. Curatarea nu dureaza mai mult de 2 ore si are rezult...


        Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

        Axul de la mpp se reglează singur pui contactul de vreo 5-10 ori și la fiecare punere de contact aștepți 10 sec pt recalibrare mpp.

        Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk
        Last edited by crististreulea; 27 August 2015, 14:43. Reason: Automerged Doublepost

        Comment


        • #5
          s-a mai discutat de nu stiu cate ori despre pornirea la motoarele cu instalatie GPL, trebuia doar sa cauti...
          pentru MPP Tutorial curatat motorasul pas cu pas si corpul clapeta Logan 1 4mpi
          Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

          Comment


          • #6
            Lasa MPP in pace moemntan daca pe gaz tine ralatiul corect. S-au du spe rapa adaptivii de benzina daca ai mers doar cativa km .
            Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

            Comment


            • #7
              Am curățit injectoarele cu spray de carburator, am avut 1 buc. Înfundată bine, am rezolvat 90%din problemă, trebuia să mai insist, dar mi s-a terminat sprayul. La mine de acolo era,degeaba curățăm mpp și senzor turație ca era super curatein schimb injectoarele de pe benzină erau colmatate.

              Sent from my HTC Desire 620G dual sim using Tapatalk

              Comment


              • #8
                Aceiași problemă am și eu,și am puso pe pe tester și mi-a găsit sondă lambda că nu incalzește rezistența din sondă,am controlat firele roțile e în regulă ,dar marea problemă este calculatorul mașinii,din cauza unui scurt făcut a pocnit calculatorul mașinii,asta e problema la mașina mea .

                Comment


                • #9
                  De ce acea oprire a motorului am scapt după ce am pus benzina de 98 si am mers cam 50 km. Dar am ramas cu cealalta bubă. Cand pornesc masina, pe benzina evident, observ ca nu trage cum trebuie. Se chinuie, si degeaba si apoi cand trece pe gaz pleacă ca impuscata. Am mai observat, tot la vreo 2-3 minute de la pornire, ca mi se apinde un beculet la bord care seamana cu un motor. Clipeste ața cam 1 minut si apoi se stinge. Iar cand am schimbat bujiile, 3 aratau bine, dar una era afumata rau de tot. Oare toate astea au legatura între ele?

                  Comment

                  Working...
                  X
                  Anulare DPF
                  Politica de Securitate Google