If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Intreb si eu, ca o necunoscatoare ce sunt. @andrei, nu inteleg, daca nu are senzori... Cum se deschid airbag-urile? Ce anume le declanseaza? Intreb de curiozitate si fara nici o urma de ironie.
Are senzori, dar nu de deplasare a lonjeronului. Are un senzor de imapct piezo, in mijlocul masinii, care masoara deceleratia, indiferent de deformarea masinii. Daca s-a ajuns la pragul de decelerare stabilit, se declanseaza airbagurile, chiar daca lonjeroanele sunt sau nu indoite. Altfel, nu se declanseaza. La cele cu airbag lateral, ar trebui sa aibe si senzori in usi, iar ala din tunelul central e bidirectional. Pargul de declansare pt airbagurile laterale e clar mai mic decat cel de impact frontal.
@red_alin: documenteaza, te rog. Eu zic ca nu trebuiau. Ai citit tu telegrama de impact sa stii viteza si deceleratia... Ca sa spui "fara discutie trebuia sa se deschida"? Sa se deschida si sa faca ce? Sa-i sparga capul soferului sau sa-i rupa gatul, din moment ce masina nu s-a lovit frontal?
eu am trecut prin 2-3 accidente, cu si fara deschiderea airbagurilor. In ambele cazuri, masina a luat decizia corecta. Asa ca te rog sa ma "luminezi" de unde ai tras tu concluzia ca nu a functionat cum trebuie. Eu zic ca din nefericire am trait pe viu accidentele si imi place sa cred ca macar atat pot:sa compar masinile dupa accident si raportat la ce mi s-a intamplat sa-mi dau cu parerea; pe langa asta, ma si documentez inainte sa fac o afirmatie...
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Ma oameni buni cum vreti voi sa puste air-bagurile frontale la un impact lateral (in cazul nostru rasturnare)...De ar fi puscat faceau mai mult rau decat bine si atuncea puteam vorbi de o functionare defectoasa a air-bagurilor.
Din categoria "Noi romani ne pricepem la toate": un om de afaceri s-a rasturnat cu un renault megane si desi i-au puscat air-bagurile laterale vroia sa dea in judecata constructoru ca nu i-au puscat air-bagurile frontale...Botu masini era intact
Toate tipurile de masini au senzor de deceleratie ? Sau numai unele ? Am vazut mai demult un clip haios (cred ca multi de aici l-au vazut pe youtube) cu o babuta pe trecere da cu plasa intr-un mertan care o claxona si ii declanseaza smecherului airbagul. La ala numai un senzor de soc ar fi putut sa il declanseze.
Fara discutie trebuia sa se deschida airbag-urile!Alte comentarii nu sunt de prisos.
Dap si eu sunt de acord cu el, mai ales ala pt genunchi trebuia sa sara.
Mikebike clipul ala e vrajeala curata.AI observat ca odata ce s-a declansat balonu ala nu se mai dezumfla.Mai era un clip cu unul care dadea cu pumnii in volan si la fel i-a zburat balonu dar la fel a ramas umflat.
Deci ce naiba loganu are airbag-uri cortina,are pt toti pasagerii,are pt genunchi, SI SISTEM CARE RIDICA CAPOTA IN CAZ DE ACCIDENTARE A UNUI PIETON, si daca coliziunea e mai puternica se deschide si un airbag care opreste lovirea capului pietonului de parbriz?????
Imi scapa ceva)?
Si foarte rar se intampla sa se deschida cele frontale la rostogoliri sau ciocniri laterale.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment