Scartaitul Potierelor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by soboBN View Post
    De la un moment dat imi suna usa de la sofer cand o deschis si o inchid..Sunetul de aude de la balamaua usii sau cum ii zice.Ce pot sa ii fac?
    te duci in piata si cumperi o cutiuta de vaselina... E 5 roni una. Dai cu PUTINA vaselina pe opritorul de la usa... Mai exact este o tija acolo care tine usa sa nu se dea peste cap... Sigur o gasesti tu... Dai cu putina vaselina peste ea pe toate partile si putin pe unde se mai vede ca freaca fier pe fier, pe la balama pe acolo, dupa aceea o misti putin inchis-deschis... In 5 secunde dispare scartaitul... Stiu pentru ca si eu am patit la fel. Imi era rusine sa deschid usile ca se uitau oamenii la mine.
    sigpic

Comment

Originally posted by alex_comisaru View Post
      Si eu am ceva zdranganeli pe la usi..Defapt se aude din interiorul usiilor.Ce ar putea sa se auda???Mii de multumiri pentru un raspuns sa duca la rezolvare ca deja le visez noaptea
      eu am desfacut de cateva ori usile si am vazut cam ce e pe acolo... Mie imi zdranganeau buzunarele acelea aplicate pe usi... Problema e ca din cate tin eu minte ele se strang pe interior cu suruburi... Daca vrei sa faci o treaba calumea te duci si cumperi putin mastic... 5 batoane sau cum le zice... Un fel de ''carnati'' ( scuzati expresia) si te apuci sa dai usile jos. Cureti putin inauntre ca sigur e plin de praf, dai cu putin ulei pe partea de jos a usii, in interior ma refer...( ca o paranteza as vrea sa precizez ca nu intotdeauna apa se scurge din usa pentru ca sunt astupate gaurile din fabrica cu un scotch sau cam asa ceva ,pe care uita sa il dea jos dealerul... Verificati ca eu am facut broaste in usa!) si vezi ce suruburi ai pe acolo... Le strangi bine si gresezi shi tu partile in miscare ale usii, adik la balamale si opritoarele acelea, si montezi fata de usa inapoi cu putin mastic... Il pui peste cel vechi in strat subtire... El e un fel de plastelina pe care il modelezi cum vrei tu. Dupa aceea ai grija sa ai clipsurile acelea albe la locul lor si pui usa cu grija si te asiguri ca au intrat toate...O sa iti dai seama cand se intampla asta. Eu te-as sfatui sa gresezi cu vaselina shi nu cu sprayuri de nu stiu ce fel... E mai durabila, mai ieftina si pe deasupra nu curge si nu murdaresti nimik in jur... Eu am dat 5 roni pe o cutie din care am folosit 0,5% pentru toate usile... Masini sa am eu sa o folosesc pe toata. Cand gresezi iei shi tu pe deget putin si dai la balamale si la opritor. Cam atat imi vine in minte... Aaa vezi si tu suruburile alea la macaraua geamului... Poate e si ala slabit putin. Sper ca te ajuta cu ceva ce ti-am zis... Daca mai ai alte intrebari iti raspund cu cea mai mare placere
      sigpic

Comment

La demontat fetele la portierelor, e ceva deosebit pe la ele? Recunosc ca nu m-am uitat cum s-ar da jos, dar o sa le dau ca am ceva greierasi in una.

Comment

E deosebit, ca nu se dau usor jos.
          Dupa ce desfaci suruburile (parca trei la numar) incepi de jos (sau unde ti-ar pica bine, dar eu de acolo am inceput si e ok) sa tragi de fata. E prinsa in vreo 10 ''braduleti'', deci simti unde sunt braduletii si tragi cu putere controlata. O sa faca ''pac...Pac ...Pac'' At stii ca iese din braduleti. La imbinarea cu tabla, e pus mastic, daca vrei mai pui cand o montezi la loc, sau nu, cum vrei (eu n-am mai pus, dar cand dau tare la muzica imi cam zdrangane fata de usa). Apesi de fata (e bine ca cineva sa tina contra la usa) acolo unde sunt braduletii si intra frumos inapoi.

Comment

Ok, merci frumos de sfaturi.
            PS si la mine zdrangane fettele la usile din fata cand dau muzica tare si nu au fost demontate niciodata.

Comment

Zdrangane, pt ca sistemul este idiot. ( bradutii aceia - mare tampenie).

Comment

Si braduti se gasesc la piese auto ca eu am rupt vreo patru braduti la usa spate si nu stiu de unde as putea sa iau?
                cand pui fata de usa la loc are ceva daca pun silicon pe margine?

Comment

Originally posted by gigiman View Post
                  Ok, merci frumos de sfaturi.
                  PS si la mine zdrangane fettele la usile din fata cand dau muzica tare si nu au fost demontate niciodata.
                  la fel era si la mine si dupa ce am demontat usile si le-am pus la loc surpriza... Se auzea la fel... Si ce sa vezi, de fapt era plafoniera )) de la ea se auzea un zgomot care ma deranja tare... Am pus mana pe ea si s-a rezolvat... Acum sa vad cum fac sa o prind calumea acolo ca sistemul ala de prindere e cam rudimentar
                  sigpic

Comment

Sunetul sau troncanitu care se aude cand inchizi usa vine de la tija aceea cu balama care se prinde cu torx intre cele 2 balamale fata. Strangi bine surubul ala si nu vei mai avea probleme.

Sunetul care provine de la usi pe interior a plastic numai cand dai prin gropi vine de la incuietoare. Poti folosi un torx sa desfaci incuietoare de pe caroserie sa scoti plasticul si sa il inversezi. Acel plastic sa tocit in locul in care face contact cu usa si are loc sa se miste usa un pic. Daca il inversezi pana nu se toceste si aici no sa ai probleme ;)
                    daca nu va descurcati astept PM

braduti gasiti in targ in vitan
                    Last edited by noyz; 23 October 2008, 19:38.
                    turbo makes torque and torque makes fun

LowGun-ul meu:http://www.loganclub.ro/forum/lowgun...?t=2081&page=5

Comment

@RnjiTzU: Se gasesc la dealer bradutii.
                      Cel mai nou proiect auto din România!
                      Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Originally posted by Cezar View Post
                        Zdrangane, pt ca sistemul este idiot. ( bradutii aceia - mare tampenie).
                        Daca ai impresia ca nea Gica de la Dacia a inventat sistemu' asta, te inseli amarnic ))

Runjitu: eu spun ca nu are nimic daca pui silicon in loc de mastic. Tot silicon voi pune si eu (negru sau transparent, NU alb). Cred chiar ca fixeaza mai bine fata de usa pe tabla.

Comment

De ce nu cu alb? Ala ce are? Sau ce n-are?
                          Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

Doar din considerente de culoare, e alb si s-ar putea sa mai iasa pe afara si se va vedea ca naiba. De asta am spus negru, sau cel mai bine transparent (care are totusi o tenta de gri, deci e chiat mai ok pt fata de usa).

Comment

Mai fratilor, problema este din cuile opritoare, in care se inchide usa. Au o bucsa de teflon, sau plastic negru, care in timp se uzeaza si da scartiituri, lovituri si alte sunete. Eu am fost in Dacia Service cu problema asta si mi-au pus banda izolatoare pe bucsa respectiva. Drept a tinut cateva zile dupa care din nou concert. Singura solutie sa se schimbe acele cuie opritoare "surube" dar sunt cam scumpe 50 RON bucata.
                              Pe noul logan am vazut ca acele bucse sunt de metal, poate mai rezistente, dar inca nu se gasesc in comert.

Comment

In unele cazuri aia e problema, in altele e vorba de macaraua geamului.
                                Cel mai nou proiect auto din România!
                                Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google