E prima data cand aud ca poti fi ars de la airbag(la propriu)...Ala care s-a ars la mana...Aia nu e o arsura usoara...E arsura de gradul 2(asa a zis el)..Si vorba lui(din nou) : daca se ardea la fata??
Accident Logan 1.6 05-11-2008
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by tzony_18 View PostE prima data cand aud ca poti fi ars de la airbag(la propriu)...Ala care s-a ars la mana...Aia nu e o arsura usoara...E arsura de gradul 2(asa a zis el)..Si vorba lui(din nou) : daca se ardea la fata??
Comment
-
Este incredibil! Este incontestabil faptul ca air-bag-ul salveaza vieti si se gasesc aici unii sa agite spiritele si sa scie niste posturi prea putin gandite.
Parerea mea e ca s-a ajuns la o polemica fara rost.Computer, did we bring batteries?... Computer?...
Comment
-
Ma repet iar.
Numit si sistem de retinere suplimentara [SRS], acesta este un echipament de securitate pasiva. In caz de coliziune, airbag-ul se declanseaza in interval de milisecunde, fiind activat de senzori de coliziune si umflat de un generator de azot. Sansele de supravietuire ca urmare a unei coliziuni frontale cresc daca actiunea airbag-urilor este dublata de cea a centurilor de siguranta. Se estimeaza ca numai in SUA airbag-urile au redus gravitatea leziunilor in sute de mii de cazuri si au salvat vietile a peste 3600 de persoane pana in anul 2000.
Exista si riscuri bineinteles dar mici.Last edited by vdmihai; 7 November 2008, 08:01.sigpic
!
Comment
-
Off-topic: @TopCat gazele nu sunt fierbinti. Sunt foarte reci ceea ce pentru piele are efect ca o arsura. Practic este ca atunci cand pui apa pe o plita incinsa in cazul de fata pielea avand rol de plita incinsa. Am vazut arsura de azot lichid (reala nu de air-bag) si stiu cum este.
@ Bogdan_1984 unele elicoptere au sistem de catapultare dar nu zbori in sus prin elice ci in lateral.Cel mai lent 1,6 8v
Comment
-
........Bogdan_1984 unele elicoptere au sistem de catapultare dar nu zbori in sus prin elice ci in lateral
O man!! )))) Sper ca Bogdan stia asta sau poate a uitat de elice............. )))
PS: daca ar iesi o tzeapa din volan in loc de airbag, poate am merge mai atenti pe strada.
Comment
-
Totusi ce e de remarcat este faptul ca ambii pasageri au scapat fara rani serioase(mi-au spus cei de la service) si daca va uitati la stalpii masiinii sunt practic intacti....Asa ca cei care spun ca loganul este praf la siguranta pentru banii pe care ii dai pe masina ar trebui sa-si tina gura.Intradevar conteaza mult si felul in care sa produs impactul dar tinand cont de aspectul masinii dupa un astfel de accident eu zic ca s-a comportat mai mult decat bine la protectia pasagerilor.
Comment
-
Sa vezi ce iese dintr-un impact intre Logan si un Jeep, frontal.
La prietenul meu si motorul s-a spart in urma impactului.
Pe prietena lui au scos-o cei de la descarcerare, dar traieste si acum e in stare buna (mai la bazin sa-i faca operatie).
Cand am discutat de accident, toti am ajuns la concluzia (ca deh, e concurent) daca era intr-un Aveo nu mai ramanea nimic din ei.
La noi inca nu se ia in considerare serios capitolu siguranta, ''sa arate mai bine chiar daca nu e asa de sigura...''
Comment
-
Arata nasol tare masina! Numai cei care erau in masina stiu prin ce au trecut si cum s-a produs accidentul!
cat desprea air bag-uri, sunt de parere ca daca te ajuta sa ramai in viata sunt ok!
Comment
-
bogdan1984, si cailalti cu vibratoare, ace, sule de silicon, biciuri si alte obiecte de-astea...Considerati ca aveti warn. Darkside, "arde-i" mai tare decat airbagul cand calca pe langa!
apropo de arsurile airbagului, ala nu arde fata! arde mainile daca sunt pe volan in cazul soferului si eventual pieptul/abdomenul pasagerului. gaurile de depresurizare sunt orientate in lateral sau/si in jos, nicidecum inspre fata celui pe care-l protejeaza. ganditi-va un pic inainte sa postati. nu va doresc sa fiti plesniti de airbag sa realizati ca nu va arde pe fata!Last edited by Seba; 7 November 2008, 13:29.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Absolut toate airbagurile au gaurile respective de depresurizare, absolut toate folosesc aceeasi capsa detonanta. Si pt bemveu, mertan, audi, ford, tot BOS si TRW fac airbagurile, respectiv volanele. Ca sunt mai scumpe, probabil ca sunt altfel facute si nu ajunge gazul pe mainile soferului, sau poate nu cunoastem noi cazurile repective si vorbim doar raportandu-ne la logan...Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
Comment