Cum este indicat sa frinezi cu sistemul ABS Bosch 8.1?
Frinarea Eficace ABS Bosch 8.1!
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Sa franezi normal sau brusc,dupa situatie,ABS-ul va avea grija sa nu-ti blocheze rotile,le va incetini la limita ca sa pastrezi directia si implicit vei castiga o franare mai scurta.
Am uitat sa adaug si zgomotul facut de ABS la frane bruste,o caraiala stridenta ce ii sperie pe multi. Este un zgomot normal.Last edited by Seba; 1 December 2008, 00:36.
Comment
-
Prima data cand a intervenit ABS-ul la o franare, m-am speriat tare rau, am crezut ca s-a rupt ceva si sa nu imi spuneti ca voi nu va-ti intrebat ce e cu zgomotul ala cand ati franat pentru prima data cu sistem de franare ABS ca nu va cred. L-am testat pe asfalt uscat, piatra cubica, macadam si nu au vrut sa se intepeneasca franele. Iar raspuns la intrebare: apesi pe pedala ca si cand nu ar exista ABS, el isi face treaba pentru tine. dar nu cumva sa te gandesti ca: "am ABS, nu mi se intampla nimic, asa ca ma apropii mai mult de cel din fata" niciodata sa nu gandesti asa!!!
sigpic
Comment
-
Eu unul nu m-am speriat cand a intrat prima oara abs-ul in lucru, deoarece inainte de achizitionarea masinii (2-3 luni, cam 4-5 ore pe zi) am folosit internetul exclusiv pentru documentare de pe forumuri si..... Cumnatu' avea pe atunci Logan (acelasi model, culoare, optiuni, etc) si stiam despre ce e vorba....
PS: Pentru galateni: incercati pe varianta mica (in spate la nalba, venind dinspre pod) sa faceti slalom printre gropi la 120kmh cu pedala de frana la podea..... asta DOAR pentru cei care AU ABS.... super senzatie, nivel crescut de adrenalina...Last edited by danielliviu; 1 December 2008, 10:17.
Comment
-
Nici eu nu m-am speriat de zgomotul care-l face,sau de tremuratul acela...M-a scos de cateva ori din rahat abs-ul.Dar pe polei,piatra cubica umeda,nu va bazati pe el,nu prea are ce sa franeze se duceee...Nici chiar asa rau ca si cum nu ai avea frane bune.In rest pe uscat e excelent,super.
sigpic
Comment
-
Abs
Parerea mea personala este ca sistemul montat pe Logan,impreuna cu asistentul la frinare de urgenta,merita toti banii,intrucit iti ofera posibilitatea sa controlezi traiectoria masinii in multe situatii in care o masina fara ABS s-ar duce "sanie" fara sa poti intervenii in vreun fel.In orice situatie te-ai afla ,eficacitatea sistemului de frinare este mult mai mare.Asa ca jos palaria pt ideea montarii ABS in dotarea de serie!PS:Faptul ca ai o masina cu ABS nu te face "regele soselelor" si nu te scuteste de respectarea normelor de conduita preventiva.Si inca ceva:ABS are nevoie de anvelope potrivite cu starea carosabilului,altfel devine ineficient.Last edited by luclapin; 1 December 2008, 12:29.
Comment
-
Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie
Comment
-
Hai ma nu fiti rai cu omu'. Poate chiar nu cunoaste atat de multe ca voi.
Oricum ... Ca sa fiu si un pic misogin, concluzia mea este ca "In frane si in femei sa nu ai niciodata incredere".
Deci, Daniel68 condu cu prudenta ca sa nu fie nevoie sa folosesti la maxim atuurile sistemului ABS.It's nice to be important but it's more important to be nice!
Comment
-
ABS-ul l-am folosit si eu astazi, cand mi-a franat in fata brusc un negru de-al nostru cu numar de Austria, care semnalizase ca face stanga! Noroc ca n-aveam decat 60 pe ora! Si gume de iarna! Asfalt ud, pedala pana la fund si caraitul acela specific+tremuratul pedalei! N-am ridicat piciorul de pe frana si m-am oprit langa fundu' masinii lui, la juma' de metru.Asta este, nu conducem perfect, dar ne mai ajuta masina si dotarile ei!LOGAN CLUB CALARASI - FII POLITICOS IN TRAFIC!
Comment
Comment