Zgomot și clanc in volan la plecare și frânare cu oprire.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Zgomot și clanc in volan la plecare și frânare cu oprire.

    Vă salut dragi colegi ! Am și eu o problemă cu dragul Logan pe care nu știu exact de unde s o apuc , deși sunt sigur că cei mai experimentați dintre voi ați putea avea un răspuns . La plecarea de pe loc sau oprire , doar la viteze mici , atunci când mașina este în mers , dar mai ales când frânez pt a opri , se aude un zgomot ca un clanc , care se simte și în volan . Are cineva idee ce ar putea cauza asta ? Mulțumesc anticipat!

  • #2
    Verifica placutele de frana, daca au un mic joc in locas este perceptibil la franare usoara, iar daca raman stranse pe disc la plecare ai cam acelasi joc. Incerca o vaselina dedicata dar atentie sa nu ajunga unde nu trebuie.

    Comment


    • #3
      Pot fi de vină și capetele de bară sau basculele/bucșele.
      Oricum, mașina trebuie ridicată și verificate articulațiile față.
      Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

      Comment


      • #4
        Mulțumesc pt amabilitate ! Țin să precizez faptul că zgomotul , acel clanc, pare că se aude din volan . Și e mai pronunțat la oprirea pe loc , mai ales daca oprirea este o idee mai bruscă.

        Comment


        • #5
          Nu e ceva neobișnuit ca un joc din față să ajungă să se reflecte în volan...
          Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

          Comment


          • #6
            Am ajuns prin experienta sa sa depistez bielete de directie uzate prin 2 metode: 1) cea mai simpla, drum cu piatra, rotit volan maxim (stanga-dreapta), daca incep batai in volan avem uzura in cap de bara/bieleta directie
            2). Roata demontata se incearca balansul/rasucirea bieletei, daca permite cu usurinta miscarea, avem uzura. Daca este ferm, rigid si de-abia se poate misca, trebuie cautat in alta parte

            Nu lucrez in acest domeniu, auto, ci doar practic de ani surubaritul la utilajele proprii, fiecare zgomot are o anumita tonalitate, pentru un mecanic bun, cu ureche formata si chef de munca sa demonteze, nu reprezinta o provocare deosebita acest zgomot.
            Personal, nu cred ca din zona directiei provin, mai degraba sistem franare/amortizare

            Bafta!
            Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

            Comment


            • #7
              Mulțumesc pt răspuns ! Din câte știu eu , fără să am pretenția că sunt vreun mare priceput , bieletele troncăne la denivelări, la gropi , lucru pe care eu nu l am sesizat până acum în cazul meu. Însă zilele trecute am avut ca un pârâit ușor de la roțile din față când am plecat de pe loc într o curbă ușoară.

              Comment


              • #8
                Salut. Ai aflat care era sursa problemei?

                Comment


                • #9
                  Salutare ! Sursa problemei a fost caseta de direcție , motiv pt care am mai schimbat și alte componente la articulații . La 93.000 km , mi se pare totuși că a cedat cam repede caseta de direcție .

                  Comment

                  Working...
                  X
                  Anulare DPF
                  Politica de Securitate Google