Ce model de baterie pentru Logan 2 1.0 SCE

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ce model de baterie pentru Logan 2 1.0 SCE

Salutare,
    am un Logan 2 1.0 SCE si recent m-a lasat bateria (dupa mai bine de 5 ani).
    Am cautat acelasi model de baterie, nu reusesc sa gasesc fix acelasi model. Scrie pe ea 12V - L2 60Ah 510A (EN) 24410 6500R (vedeti foto atasat).

Am cautat dupa parametri si sunt mai mult confuz: Am borne inverse cred, start-stop cred, EFB(?) cred (nu mi-e clar daca merge si cu altceva care nu-i EFB?).
    M-ati putea ajuta va rog cu o recomandare de baterie potrivita? Am incercat sa caut pe forum inainte sa scriu dar ori nu s-a scris (ma indoiesc) ori nu ma descurc cu termenii de cautare (mai probabil).
    Multumesc in avans.
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.

Dacă nu ai senzor de curent pe borna minus NU trebuie baterie EFB/Start-Stop. Ești limitat doar de dimensiunile fizice și buget, intră maxim o baterie 70Ah cu 720A.
    Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

Comment

Multumesc mult pentru raspuns. Citisem ca bateria veche este cu EFB si am crezut ca tot din aia imi trebuie.

Comment

Salutare, revin cu update-ul, acum cateva zile am fost sa o schimb. Un nene mai in varsta de acolo ("Depozitul de baterii") mi-a zis ca trebuie EFB, chiar daca nu am start-stop pe masina, fiindca alternatorul incarca la tensiune variabila (mi-a aratat cum creste usor valoarea pe aparatul de masura, de la sub 14v la peste 14v).
        Mi-a vandut-o pe cea din imaginea atasata (mi s-a parut ok perioada de garantie, de 4 ani).
        Attached Files

Comment

Afectează cu ceva dacă se merge cu senzor curent de pe borna minus deconectat? Eu am deconectat acel senzor pentru ca ma dispera sistemul start stop.

Comment

Și eu am pus baterie normala pe mașină cu start stop și merge ok, înainte am avut rombat efb 60ah

Comment

Daca “Eu am deconectat acel senzor pentru ca ma dispera sistemul start stop.” si daca vei masura dar mai ales vei monitoriza si analiza via diagnoza parametri aferenti (incarcarea pilotata si nu numai) in mod sigur vei afla si raspunsul la intrebarea “Afectează cu ceva dacă se merge cu senzor curent de pe borna minus deconectat?” si mai ales daca afirmatia “Și eu am pus baterie normala pe mașină cu start stop și merge ok, înainte am avut rombat efb 60ah” este corecta sau nu.

Comment

Working...
              X
              Anulare DPF
              Politica de Securitate Google