1,6 16 Vs 0,9 TCe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Shakar, nu esti corect. Trebuie sa comparam motoare euro 5, ca sa avem un reper comun. exact in aceeasi masura, "marele" 1.6 8v euro 5 ia bataie de la 1.4 8v euro4. De ce nu poti suporta ideea ca un mic supraalimentat creat special (motor nou), poate fi mai capabil, sau identic la performante ca un motor arhaic, 16v, "gatuit" cu euro5?.

Si ca sa invart putin cutitul in rana, tu ai resoftare. Daca resoftezi 0,9 TCE, ajungi usor la 110-120cp, din cauza turbinei. 1.6 16v euro 3 resoftat tot nu face 120 de cai. deci care motor e mai performant?

prin performant trebuie sa ne referim la performanta cai/cilindree, consum, reprize, cuplu. Adica ceea ce conteaza la un sufer normal. Ca putini stiu sa schimbe fix la 5600 de ture, sa aiba demarajul perfect.

Si ca sa fiu corect d.p.d.v al greutatii masinii, comparam 16v euro 5 doua persoana in masina (1300kg) cu
    noul logan 0.9tce doar cu soferul (1300kg).
    Dar eu, Gheorghe din Pocreaca, daca vreau sa demarez de la 60 la 100 in tr. 4 (depasire pe dn22, sa zicem), vreau sa stiu care motorizare mi-ar usura depasirea, 16v euro 5 sau 0.9 TCE. Daca ma duc la Doc si fac resoftare, care motorizare va fugi mai tare?
    Last edited by razvanamza; 28 January 2013, 09:56.

Comment

• Razvane, unde ia bataie 1.6 E5 de la 1.4 E4, pe hartie sau pe strada? Mie, 85>75 + greutati ~identice, imi spune ca afirmatia ta n-are niciun fel de sustinere.
      If it ain't broke, don't fix it!

Comment

• vezi pe strada, lasa caii aia multi. este exact situatia 115 cai euro5 care-s tot aia cu 90 de cai euro 4.

Comment

• Bre shakare poate eram la un pipi? Poate am postat mai tarziu din alte motive.
          Cert este ca pe intervalul 80-120 ambele sunt foarte apropiate ca performante!
          Nu una face 6 secunde iar alta 11, iar apoi se spune prin popor ca e de 2 ori mai rapida, asa, ca sa rotunjim a n a oara.

Comment

• Deci, se cam ajunge la ce spuneam eu.
            0.9 tCe este aproximativ la fel ca si 1.6 8v, eventual marginal mai rapid, dar mai lent decat 1.6 16v, iar in treapta a 5-a este mort complet, din cauza etajarii lungi, pentru economia de combustibil.
            Ochiometrul meu are o precizie imbatabila :P
            sigpic

Comment

• Pai spune bre reprizele alea ca sa stim si noi.
              Alessandro pana acum a zis, dar ar trebui 2-3 surse.
              Daca ai si clipuri ar fi super.

Eu din ce vad, e mai lent, insa nu cu mult. Acum depinde ce inseamna si mult
              Ca 1 secunda pe 80-120 e ceva, nu?

Comment

• Originally posted by Shakar View Post
                Bate de departe e putin spus, spulbera e cuvantul potrivit.

Ca tot e cu filmulete, pun si eu unul.

Bucură-te de videoclipurile preferate È™i de muzica preferată, încarcă conÈ›inut original È™i arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei È™i lumii întregi pe YouTube.

Cand o sa traga 0.9 asa, sa imi dati un PM ca poate nu mai gasesc thread-ul. Imi scot o bobina de inductie sa merg si eu in 3 pistoane, ca sa fie corect .

PS - stiu stiu, nu e E5.
                Chiar nu se merita comparatia. Ca si cilindree, pistoane, cai si cuplu. Chiar si 1,6 16v euro5 unde in turatii mai joase e putin sugrumat pierzand vreo 0,6 secunde fata de euro4, dupa 3000 turatii are aceeasi performanta ca cel de euro4. Cu o masina plina cel de 0,9 se va chinui peste 100, cand cel de 1,6 se simte numai bine.

Pana si un posesor recunoaste ca e mai lent in turatii mai mari.
                Originally posted by stoicanu View Post
                Problema este ca nu stau exclusiv in bucuresti si sa resetez pentru 10km nu este relevant.
                Pana acum nu am mers in mod ECO sa vad cat consuma.
                Este prea lenta in turele de sus.
                Oricum cel de 0,9 este un motor excelent, cat am zice noi, are si putere nu e lesinat, cilindre mica, taxe mici, intretinere ieftina. E mai mult decat ok. Cine vrea mai mult isi ia altceva. Simplu.
                Last edited by Archangel80; 28 January 2013, 16:44.

Comment

• De ce s-ar chinui? Si asta micul de 1.6 aspirat nu?

Comment

• OK, am sa incerc sa va pun astazi reprize, desi aveam unele filmate pe cand masina avea cam 60.000km, nu aproape 160.000

80-120 kmh, treptele 3,4 si 5.

Pana una alta, asta este o foarte buna proba de elasticitate.

Bucură-te de videoclipurile preferate È™i de muzica preferată, încarcă conÈ›inut original È™i arată videoclipurile tale prietenilor, membrilor familiei È™i lumii întregi pe YouTube.
                    sigpic

Comment

• Originally posted by Archangel80 View Post

Pana si un posesor recunoaste ca e mai lent in turatii mai mari.

Posesorul ala se referea la faptul ca e mai lenta in turatii mari cand este pe modul ECO. De ce nu citesti tot ce scrie, asa ca pe o fraza ?
                      V-ati obisnuit sa scoateti din context si sa puneti cuvinte si idei in gura unor posturi care spun cu totul altceva ...
                      Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• Originally posted by dr_mke View Post
                        OK, am sa incerc sa va pun astazi reprize, desi aveam unele filmate pe cand masina avea cam 60.000km, nu aproape 160.000

80-120 kmh, treptele 3,4 si 5.

http://www.youtube.com/watch?v=dIlNKMaualQ
                        80-120 in treapta a 4 a - 10 sec? Sau am numarat eu prost?

Comment

• Cam atat ia, 9,5-10 sec. Clipul cu pricina este facut in iarna, pe cateva grade sub minus, cu gume de iarna.
                          sigpic

Comment

• Si pe treapta a 3 a cat ia?

Comment

• Daca nu ma inseala pe mine memoria, 5,5-6 sec.
                              sigpic

Comment

• Originally posted by dr_mke View Post
                                Superb trage motorul ala

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google