1,6 16 Vs 0,9 TCe

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 720. Cel putin asa imi aduc aminte.
    Are 600 cmc, 55 de cai, 135 km/h viteza maxima si 17.2 pana-n 100 km/h.
    Insa nu se simte asa lenesa, chiar daca 0-100 e fabulos de mare.

La ce iti ajuta datele astea?

Iar cand am mers, am avut bagaje pt 2 persoane, plus o alta persoana. In total cred ca alte 100 kg, pe putin.

Comment

• Chiar am vazut unul astazi la mine in fata blocului si ma intrebam asta. Mi-am adus aminte si de tine ca ai avut unul si eram curios.

Comment

• am mers 450 km fara oprire de la Viena la Klagenfurth cu viteza medie undeva la 160 kmh.

Viteza minima a fost undeva la 140...in rest ...cat a putut. Doar la drumul asta am consumat un plin de benzina...vreo 55 litri

Mi s au facut doua poze dar nici pana acum nu am primit nimic...Doamne ajuta

0,9 TCe nu va avea nici cea mai mica jena in a mentine asemenea viteze. Are cutia mai lung. 140 la 3500 rpm cu a 5 a...merge relax

Sent from my GT-B5330 using Forum Runner
        Last edited by alessandro; 26 December 2012, 10:20.

Comment

• Promit ca nu ma mai cert de Craciun cu nimeni.

Eugene suntem prieteni, da?
          Last edited by Cezar; 26 December 2012, 14:40.

Comment

• Nu ma bag in polemici mai ales cand sunt implicati 2 prieteni.
            Prefer sa ma rezum la 0,9 vs 1.6 16v

Ce m ar mai interesa in mod special la 0,9 ar fi adaptibilitatea la GPL.

16v se adapteaza mai bine ca MPI urile la acest tip de carburant prin faptul ca are culbutori cu reglaj automat. Supape se lipeste perfect de scaun si I'll protejeaza de temperaturile mai mari degajate de GPL. Chiar si atunci cand apare uzura prematura a scaunului...aceasta este compensata de reglajul automat.
            Deci kilometri multi si perioade lungi de functionare pe GPL fara interventie de nici un fel asupra chiuloasei.

Cum se descurca 0,9 in situatiile mai sus descrise ?

Comment

• Motoarelor turbo le place GPL din cauza echivalentei mai mari in cifra octanica. Teoretic este si mai ''solid'' pentru ca deja trebuie sa suporte supraalimentarea.

PS > reglajul automat functioneaza in anumite limite, altfel trebuie intervenit. La cele in 2 supape / cilindru este un avantaj pentru ca poti monitoriza uzura scaunelor de supapa si iti poti face o idee asupra vietii chiulasei in timp relativ scurt.
              sigpic

Comment

• Problema este ca turbinei nu prea ii place viforul care iese pe evacuare.

La motoarele turbo nu se pune GPL fara strategia VSR ( valve seat recession )
                Toate turbatele merg GPL + benzina intr o cantitate cuprinsa intre 10 si 20 %

Comment

• Supapele fac asta oricum pe masura ce se uzeaza. La fel se intampla si in motorul tau.
                  Benzenul adaugat in amestec are rol de ''racorire'' a gazelor de evacuare.
                  Din pacate la motoarele euro5, norma de poluare nu-ti mai permite sa arunci in cilindri niste carburant in acest scop, asa ca toate au trebuit sa fie modificate pentru a putea functiona in conditii mai vitrege de temperatura.
                  Last edited by dr_mke; 26 December 2012, 11:39.
                  sigpic

Comment

• Sunt suparat ca n-am mancat cozonac de Craciun, de aceea scriu prostii pe forum.
                    Va rog sa ma scuzati.
                    Last edited by Cezar; 26 December 2012, 14:29.

Comment

• daca ar fi dupa mine, tot ce este ceva vs ceva, s-ar sterge, asta din cauza ca nu sunteti in stare sa ramaneti ontopic, tot timpul se lasa cu flame si contrari. mie unul imi e scarba sa citesc un asemenea thread si nu intervin decat aca este necesar. nu-mi pierd timpul citind un asemenea rahat.
                      nu-ti convine? fa-ti forumul tau unde o sa impui tu regulamentul, ce e bine si ce nu este bine.
                      in plus, deja ma enervezi si pe mine cu atitudinea care o afisezi la adresa moderatorilor. insista si am sa abuzez de faptul ca se stie ca tu esti Razvy si postezi de pe userul Sefa Casei. dau ban pe acest user si din nou vei incepe cu amenintari si jigniri la adresa moderatorului pe facebook.
                      Last edited by crististreulea; 26 December 2012, 14:40.
                      Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

• Originally posted by alessandro View Post
                        .................................

La motoarele turbo nu se pune GPL fara strategia VSR ( valve seat recession )
                        T............................
                        Si daca o sa vedem peste 2-3 ani gpl pus pe 0.9 din uzina? )
                        Va fi cel mai economicos motor ? (la combustibil ars ma refer... )

Comment

• Si nici vin dintr-ala bun n-am baut de Craciun.
                          Dar imi trece, nu sunt suparat.
                          Last edited by Cezar; 26 December 2012, 15:05.

Comment

• Stie cineva ceva de volanta lui 0.9?Ii simpla sau dubla?
                            Mersi fain.

Comment

• Gpl exista deja pe ala de 1,2 euro 5, de ce ar pune si pe asta mai zdravan?
                              Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

• Originally posted by einstein1984 View Post
                                Gpl exista deja pe ala de 1,2 euro 5, de ce ar pune si pe asta mai zdravan?
                                Va rog sa specificati ce motor.1.2 16v? sau 1.2 tce? In cazul in care ii 0.9 nu mai conteaza ca stim sigur ca ii tce.
                                Multumesc pentru intelegere.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google