Sfat Achizitionare Logan2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

cum ai socotit tu ca in 772km se recupereaza 1100e?

la impozit e diferenta de maxim 20lei

si asigurarea e in fct de varsta, degeaba ai motor de 0.9cm3 daca ai pana in 30ani ca unul de 50 ani cu motor de 2000cm3 poate sa plateasca mai putin
    Last edited by jockeu20; 2 February 2013, 18:30.

Comment

Originally posted by koket View Post
      Tata are un E classe din 2007, eu am unul din 2001, eu fiind student nu-mi permit sa o intretin cum trebuie , si prefer sa iau ceva mai ieftin, dar cu care sa ma pot plimba si sa nu-mi fac griji de bani pentru revizii si altele.
      As vrea un motor la care sa am costuri de intretinere cat mai mici, dar si as fugi de diesel(chiar daca asta e nou), m-am saturat de proble me cu fum,galerie/egr infundate,injectoare si altele.

As opta pentru un 0.9 turbo, pare o alegere destul de ok, dar nu stiu cat de fiabil va fi acest motor, eu fac aprox 1500-2000km/luna, dintre care 1000 vor fi in exterior. Daca ar fi dupa preferintele mele, as vrea logan2 cu 1.6 16v,dar nu il mai vad in oferta.

Am cerut astazi de la Dacia mai multe detalii despre Leasing-ul oferit de ei, sper sa fie o oferta buna . O sa revin cu mai multe detalii dupa ce primesc oferta lor. Sper sa ma duc zilele astea si poate au si pentru test-drive o masina.

O seara faina, multumesc pentru raspunsuri.
      Ma gandeam ca...
      Daca esti student si nu iti poti permite sa o intretii cum trebuie (revizii la timp sau inainte de timp) cum vei putea alimenta de aprox 5-600ron lunar pt cati km faci si la ce consum mediu, dar mi se pare ca un GPL ar fi cel mai studentesc. Nu stiu cum vine GPL pe turbo in 3 cilindrii dar sunt sigur ca altcineva stie. Plus ca 1.2 GPL fabrica ar fi pe garantie. Parerile sunt impartite, trebuie sa decizi care iti sunt prioritatile si pe ce buget mergi.

Salutari!

Comment

daca ar fii sa imi cumpar acum un logan nou as opta pentru un 0.9TCE
        numai bine
        http://www.loganclub.ro/forum/loganu..._4-t46535.html

Comment

Daca as mai fi student, as alege un Logan 1 1.6 16V intr-un buget de 4-5.000 de euro, si ar ramane bani de vacante si plimbari, nu sa stai sa tot platesti la leasing sau rate la banci.
          Daca esti pus cu tinta pe Logan2, 0.9tce Laureate e varianta buna de ales, din gama de motorizari pe care o au acum.

Comment

Daca as fi student, as lua masina de 2000 euro, sa-mi fac treaba cu ea.
            Iar restul banilor i-as baga in pregatirea mea profesionala!
            Insa fiecare face cum pofteste

Comment

Originally posted by jockeu20 View Post
              cum ai socotit tu ca in 772km se recupereaza 1100e?

la impozit e diferenta de maxim 20lei

si asigurarea e in fct de varsta, degeaba ai motor de 0.9cm3 daca ai pana in 30ani ca unul de 50 ani cu motor de 2000cm3 poate sa plateasca mai putin
              Exclusiv din diferenta de consum 0.9 consuma in oras 6.6 iar 1.2 oras 7.7
              1100=4 803.37 ron.
              Benzina 5.68 ron la Lukoil
              1.1 l =6.248 ron
              Deci 4 803.37:6.248=768 km

Comment

0.9 nu consuma in oras 6.6. Poate 8.8!
                A postat un coleg un consum mixt de 7.5, cu o viteza medie de 35 km/h.

Comment

4803.37 lei : 6.248 lei/litru fac 768 LITRI nu KM

deci se amortizeaza in 768L de benzina adica in 76.800 Km la un consum de 7.6L/100km si la pretul de 6.248L benzina

aia 768km cum iti dadea tie ii faci cu un plin
                  Last edited by jockeu20; 4 February 2013, 14:19.

Comment

Daca te uiti pe pagina dacia consumul oficial in oras la 0.9 e de 6.6 l/100 km.
                    Adica tu faci un plin de benzina (aprox 50 litri) si te costa 1100 de euro???
                    Hai ca la pretul ala iti vand eu personal benzina ba chiar vin pana la tine la Iasi.
                    1100: 50=22
                    22*4.3667=96 ron litrul de benzina

Comment

din socotelile tale da ceea ce ai zis tu:

768km ii faci cu 1100e

ce am zis eu e ca 768km ii faci cu un plin adica cu 300lei

nu poti recupera 1100e in 768km si in 76.800km adica in 768l/100 cu consum de 7.6l la suta

capisi???

de asta si la diesel se amortizeaza vreo 1500e in vrei 80.000km nu in 800km
                      Last edited by jockeu20; 4 February 2013, 14:44.

Comment

Deci ma repet pe pagina oficiala Dacia consumul la 0.9 in oras e de 6.6 l la suta de km.
                        Eu comparam doar diferenta de 1.1 l la suta de km intre 0.9 si 1.2
                        Si daca acei 1100 euro diferenta la achitionare ii recuperezi in 76 800 km tot e mai rentabil pt ca la 1.2 la 60 000 km trebe schimbata distributia
                        Last edited by Nytro; 4 February 2013, 14:50.

Comment

ok
                          eu am iesit din discutie ca nu te fac sa intelegi

eu imi iau 1.2 si tu 0.9 si eu ma plimb 78300km ca sa ajung la pretul tau de 0.9. si tu zici ca e mai convenabil? poate eu 78.000km ii fac in vreo 6 ani
                          da bine daca ii faci in 2ani iti iei diesel

aceste date sunt pur teoretice...

numai eu stiu cum se misca 1.2 pe un twingoII dar pe un logan cu ceva bagaje si pasageri??? e scuter de 50cmc

dupa cum vorbeam de date teoretice ca XX diferenta ii recuperezi in XXXXXkm etc iata ce zic francezii

Last edited by jockeu20; 4 February 2013, 15:05.

Comment

fiti seriosi cu consum de 6,6 in oras..LOL. 8-9% e cel realist.

Comment

Eu la 1.6 8v am 8.5-8.7 in oras, deci chiar cred ca piticul asta scoate consum mai bun.

Comment

Producatorul-Dacia atata da insa noah pe acelasi principiu si tot ce zboara se mananca.
                                Oricum consumul e mai mic la 0.9 decat la 1.2
                                Da am gresit eu diferenta se recupereaza in 76 800 km.
                                Nu stiu daca pe Twingo 2 e motor 0.9 aspirat sau turbo dar la Logan e turbo.
                                Si eu fac vreo 50 000 km pe an deci mie m-i se renteaza.
                                Depinde si de oras dar mai ales de viteza medie
                                Eu in Oradea am o viteza medie de vreo 21-22 km pe ora insa in Bucuresti e vreo 18-19 km pe ora.
                                Cu 1.4 GPL am scos consum de 10.3 l ultima data benzina o fi vreo 8.3 l
                                Last edited by Nytro; 4 February 2013, 15:23.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google