Sfat Achizitionare Logan2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

[QUOTE=jockeu20;1414644]

Last edited by jockeu20; 4 February 2013, 15:36. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Originally posted by Nytro View Post
      Oricum consumul e mai mic la 0.9 decat la 1.2
      Da am gresit eu diferenta se recupereaza in 76 800 km.
      Nu stiu daca pe Twingo 2 e motor 0.9 aspirat sau turbo dar la Logan e turbo.
      Si eu fac vreo 50 000 km pe an deci mie m-i se renteaza.
      Daca faci asa de multi km pe an si daca sunt facuti in afara orasului iti recomand diesel
      https://encrypted-tbn1.google.com/im...ypHtCgqRoOrJ3T

Comment

Originally posted by jockeu20 View Post
        din socotelile tale da ceea ce ai zis tu:

768km ii faci cu 1100e

ce am zis eu e ca 768km ii faci cu un plin adica cu 300lei

nu poti recupera 1100e in 768km si in 76.800km adica in 768l/100 cu consum de 7.6l la suta

capisi???

de asta si la diesel se amortizeaza vreo 1500e in vrei 80.000km nu in 800km
        cum faci tu cu 768 de litri 76.800km si mai ai si consum de 7.6? nu cumva ai bagat un 0 in plus?)

Comment

Toata lume socoteste doar consumul la suta de km rulati.
          Fiabilitatea masinii se vede dupa 200-300.000 km rulati.Aduni cheltuielile cu carburantul ,revizii si reparatii.Dupa aceea se imparte si vezi costul real pe suta/mia de kilometrii rulati.
          Fata de diesel ,masina pe benzina+Gpl este cu 30-40% in avantaj la 100.000 km rulati d.p.d.v.d al costurilor !Spun asta din proprie experienta !
          Este normal ca fiecare sa-si laude iapa ! Cei ce detin diesel spun ca diesel-ul este cel mai bun.Cei detin benzinar si-l lauda la randul lor.
          Pentru achizitie trebuie avut in vedere pretul mai mare al masinii diesel,costurile reviziilor cu cca 20% mai ridicate.Daca ai "noroc" in primii 200.000 km sa te lase turbina sau ceva pe la injectie(pompa & injectoare) te-ai "rahatit" pe ea de rentabilitate de diesel si de consum mic.
          Loganul meu pe Gpl cosuma 8% extraurban.8 X 2,9=23,2 ron/100 km rulati.
          Diesel 4,8 X 5,6=26,88 ron /100km rulati
          Calculati singuri "avantajul" !
          Last edited by Rac; 14 June 2013, 22:10.

Comment

Salut colegii forumisti ... hai sa inviem threadul cu un post nou si in acelasi timp cu (sper eu) niste raspunsuri la intrebarea mea

Vreu sa imi iau un Logan 0.9 Laureate si stiu ca dealerii au diferite oferte si promotii (discounturi). Acum interbare amea este daca stie cineva unde as putea gasi un discount cat mai mare in zona de SE (Bucuresti, Galati, Braila, Tulcea, Constanta). Eu sunt din Mangalia si momentan cei de aici au un discount de 500E plus un an de garantie dar asta e valabil pana la sfarsitul lunii Feb, nu cred ca reusesc sa ma bag la asta.

Multumesc anticipat pentru ajutor

Comment

asteapta programul rabla! daca iei acum te intepi si apoi vei cauta o tesla!
              Keep walking...

Comment

Originally posted by jonnie007 View Post
                asteapta programul rabla! daca iei acum te intepi si apoi vei cauta o tesla!
                Dar tichetele astea de 6500 ron nu erau nominale? Se mai pot cumpara si folosi de altcineva decat cel care caseaza masina? Intreb pentru ca nu stiu nimic despre asta. Abia acum incep sa adun informatii.

Comment

Se puteau vinde catre o alta persoana prin prezenta la notar si emiterea unui document de vanzare-cumparare sau o procura, nu mai stiu sigur. Anul asta nu se stie daca va mai fi functional Programul Rabla.

Comment

Am aflat de la un dealer dacia ca si anul acesta va fi programul rabla. Si eu astept inceperea lui sa cumpar un logan 0.9 tce.

Comment

Decat un 0.9 mai bine un diesel. Pe vremea asta, prin oras nu sar de 5l/100 cu dieselul, iar vara nu sar de 4l/100.
                      sigpic

Comment

In mod clar la un rulaj de 2000km pe luna trebuie un diesel cu care iesi per total mult mai ieftin decat cu 0.9 tce datorita diferentei mari de consum. A doua varianta, daca nu vrei diesel si te multumesc niste demaraje cel mult decente in schimbul unor costuri de exploatare mici cea mai buna varianta este cea pentru care am optat si eu, 1.2 gpl. Repet, I-a 1.2 gpl doar daca nu ai ambitii sportive aproape deloc, daca nu o duci la 5000 de rotatii cand pleci de la semafor te va depasi chiar si un scuter.

Comment

Originally posted by Crs. Sandel View Post
                          Se puteau vinde catre o alta persoana prin prezenta la notar si emiterea unui document de vanzare-cumparare sau o procura, nu mai stiu sigur. Anul asta nu se stie daca va mai fi functional Programul Rabla.
                          Originally posted by bogdan_cj View Post
                          Am aflat de la un dealer dacia ca si anul acesta va fi programul rabla. Si eu astept inceperea lui sa cumpar un logan 0.9 tce.

Multumesc pentru raspunsuri.

Stiu ca sunt subiectiv dar prefer benzina in detrimentul unui dci, iar dintre cele 2 optinui actuale aleg 0.9 tot subiectiv, asta il vreu eu (multumesc oricum pt sfaturi). Oricum ar fi pare ca cea mai buna varianta de achizitie pare a fi programul rabla asa ca o sa fiu peiton pana incepe

Comment

Originally posted by SimonRobert View Post
                            Salut colegii forumisti ... hai sa inviem threadul cu un post nou si in acelasi timp cu (sper eu) niste raspunsuri la intrebarea mea

Vreu sa imi iau un Logan 0.9 Laureate si stiu ca dealerii au diferite oferte si promotii (discounturi). Acum interbare amea este daca stie cineva unde as putea gasi un discount cat mai mare in zona de SE (Bucuresti, Galati, Braila, Tulcea, Constanta). Eu sunt din Mangalia si momentan cei de aici au un discount de 500E plus un an de garantie dar asta e valabil pana la sfarsitul lunii Feb, nu cred ca reusesc sa ma bag la asta.

Multumesc anticipat pentru ajutor
                            Se pare ca si anul acesta cei de la Dacia vor face o campanie de Black Friday.
                            Asadar daca poti astepta pana atunci eu zic ca merita sa iei o masina cu reducere de 1800 de euro - asa cum a cumparat-o colegul black_line - la care se mai adauga si programul rabla etc.
                            sigpic
                            This is My Ride!
                            !Visit and enjoy!

Comment

au facut`o astia de la emag...pe site la dacia nu am vazut nimic! dar nu e exclus nimic!
                              Keep walking...

Comment

De Black Friday masinile s-au vandut cu asemenea viteza ca nu poti sa nu iei in calcul ideea ca le-au comandat doar angajatii/rudele angajatilor e-mag.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google