If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Mda, Stoicanu i-a cam facut in 2 ani km aceia. Probabil bujiile ar trebui scoase si curatate la jumatatea intervalului de schimb (30000 km).
Mai auzisem de ”profesionalismul” service-ului AutoNesti, acu se confirma, din pacate.
Reclamatie la VC si apoi la OPC daca este nevoie.
mr.K vad vad vad.
Da, adevarat, una dintre bujii este oleaca cam ruginita (si sunt curios sa aflu de ce...)...dar de acolo pnala la a se reupe bujia din cauza ruginii...am sa intreb un prof de la rezistenta materialelor..daca 20 ani sunt suficienti ca sa ai problema asta (ma cam indoiesc)
aris86 daca nu afecteaza functionalitatea sub nici o forma...ce faci? Ce reclami? Or sa-ti spuna ca este normal...si afecteaza la fel de mult ca praful de pe toba. Iar opc-ul, pe buna dreptate, o sa le dea dreptate. In schimb, partea importanta imi pare ca arata chiar foarte bine dupa 80k km. mai ales daca in poze este o doar o iluzie optica (foarte probabil sa fie asa), si un electrod de la o bujie este mai scurt decat restul.
Last edited by bolovan; 9 March 2017, 12:17.
Reason: Automerged Doublepost
Problema cu bujia/bujiile ruginite este stiuta inca de la 1.6 16v K4M si se datoreaza pișătorii din dreapta care scapa apa printre plastic si tabla => apa ajunge la bujie. Se rezolva cu putin silicon santitar pe interiorul capotei, in dreptul pișătoarei. De preferat, daca tot va apucati, sa le izolati pe amandoua.
@bolovan, ma referam la cazul lui cristi, in care motorul scapa ulei pe unde a apucat. Mie pentru pete mai mici, mi-au schimbat garniturile, fara sa mai comenteze cei de la VC, dupa vreo 2 reclamatii la ANPC, discutam altfel de fiecare data.
...Uleiul e la maxim, e normal sa fie la maxim. Ei sunt mecanici, eu sunt vai de mama mea, dar macar stiu ca uleiul trebuie sa fie intre minim si maxim, pe la jumatate (am dreptate?)....
Greșit, uleiul trebuie să fie la maxim sau în cel mai rău caz la maxim minus 5mm,
verificarea "super-mega-extra" corectă se face pe plat după 24h de staționare
@aris86 mai era un domn aici cu o cutie de viteze. Cred ca asta tine mai degraba de seriozitatea reprezentantei....Partea trista...90% din oameni nu se agita...asa ca pentru ei devine rentabil sa "carpeasca" sau sa-ti spuna: "Ca asa face toate"
Greșit, uleiul trebuie să fie la maxim sau în cel mai rău caz la maxim minus 5mm,
verificarea "super-mega-extra" corectă se face pe plat după 24h de staționare
Am inteles. Multumesc! Ma apuc de mecanica atunci Ideea e ca timp de 3 ani, uleiul a fost cu 1 sau 2 mm mai sus de mijlocul distantei dintre min si max si am crezut ca acum trebuie sa fie la fel.
La motoarele moderne nivelul nu trebuie sa scada sub minim. Acel nivel este stabilit in mod acoperitor pentru ungerea eficienta a motorului, chiar si in conditii mai agresive de conducere. Ungerea se realizeaza sub presiune si prin stropire. Presiunea se realizeaza in siguranta, daca se asigura imersarea completa in uleiul din baie a sorbului pompei de ungere.
Daca exista presiune, atunci exista si stropire. Balacirea (balbotarea) arborelui cotit si a bielelor intr-o cantitate importanta de ulei in baie nu mai sta de mult la baza ungerii motorului. Cu toate acestea, exista recomandari ca nivelul uleiului sa fie mentinut aproape de maxim. Se face aceasta din ratiuni de siguranta, deoarece este mult mai sigur si mai comod sa ai o rezerva de ulei in baie din care se pot compensa eventuale pierderi, decat sa stai zilnic cu grija mentinerii nivelului minim necesar.
Referitor la nivelul maxim, mai toti producatorii de motoare spun ca depasirea nivelului maxim poate produce "damage" la motor, dar niciunul nu explica in manualul de utilizare, mecanismul acestui fenomen nedorit.
Lasand la o parte cea mai putin defavorabila situatie in care presiunea excesiva a vaporilor de ulei + gaze ce apare in bloccarterul motorului, va invinge garniturile si va antrena ulei in exterior si o cantitate semnificativa de ulei in sistemul de recirculare a gazelor de carter, problema majora o reprezinta "inundarea" cu ulei a canalelor segmentilor care se carbonizeaza provocand asa numitul fenomen de cocsarea segmentilor.
Asadar mentinerea nivelului uleiului intre cele doua marcaje ale jojei, undeva mai aproape de nivelul maxim este solutia cea mai sigura... dar asta nu inseamna ca daca mergi 3000 km cu nivelul pe minim vei avea sansa maxima de a distruge motorul!
Am uitat sa spun ca uleiul mai are si rolul de racire. La motoarele cu o putere litrica mare, se impune racirea capului pistonului prin orientarea unui jet de ulei de jos in sus utilizand niste ajutaje sub forma unor ciocuri de papagal, montate pe rampa de ulei din blocul motor.
Cu atat mai mult, nivelul minim este calculat acoperitor si din punct de vedere al cantitatii minime de ulei avand functia si de agent de racire.
Last edited by tipicarul; 9 March 2017, 18:58.
Reason: Automerged Doublepost
„Viaţa e prea importantă ca să fie luată în serios.” Oscar Wilde
No, am fost la service....evident, masina a mers impecabil (a facut mecanicul vo 20 km cu ea...). In calculator n-am avut erori (doar doua warning-uri: pe la 9500 km s-a dezumflat o roata si cica a ramas la un moment dat fara curent - n-am observat asta). A resetat eroriile...si mai nu's ce...sa vedem ce se mai intampla.
In schimb, masina are 16300 km...din care aprox 6000 km in oras...si 8 luni, din care 3-4 in iarna sub 0 grade...si cu toate astea, a contorizat 5730 km.
Este cineva cu masina cu S&S sa circule mult prin oras? Au fost probleme cu electromotorul?
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment