If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Multumesc Cataline. Astept si eu o poza cu chederul de margini de usa . Ar mai fi o problema . Intotdeauna in zona de demarcatie tabla /plastic apare de obicei rugina fiindca apa sarata ramane mai mult in contact si prin microfisurile invizibile cu ochiul liber ataca tabla . Deci s-ar impune inspectii vizuale mai dese.
Au niste dracii de aparate cu arc electric, un fel de electrod care se lipeste de tabla si trag de indoitura pana o indreapta. Se poate si cu ventuze fara sa afecteze vopseaua, dar la mine a fost revopsita.
O ploaie torenţială însoţită de grindină, cu bulgări de gheaţă de mari dimensiuni, a provocat pagube în municipiul Petroşani. Mai multe gospodării au fost inundate.
In noaptea de sambata spre duminica, in mai multe localitati din tara, oamenii au trait un adevarat cosmar. Daca in Suceava s-au revarsat raurile si apele au depasit chiar si doi metri, in Salaj, vantul puternic a pus la pamant stalpii de electricittae, iar in Alba si Petrosani a cazut grindina cat oul de gaina.
Pentru ca tot a venit vorba despre zgarieturi, din experienta va pot spune ca polishul da rezultat doar pentru zgarieturi fine, care nu se simt la unghie. De atenuat mai atenueaza, nu zic nu, dar nu elimina o zgarietura patrunsa sau trecuta de stratul de vopsea. O astfel de zgarietura se poate umple intai cu un creion corector, apoi se da eventual cu un smirghel foarte fin pana se niveleaza perfect (asemanator cu chituirea) iar la sfarsit se vopseste. In functie de suprafata vopsita se poate folosi direct un spray sau chiar un betisor din acela de se baga in urechi (in vremurile de mult apuse foloseam filtrul de la tigari). Solutiile minune de le vedeti prin reclamele TV si pe net sunt doar frectie la picior de lemn. Sau poate gresesc eu si daca stiti din proprie experienta vreun produs care doar se intinde cu carpa pe masina (asa cum vezi la tembelizor) si dispar zgarieturile mai adanci as fi interesat si eu de achizitionare.
La fel se procedeaza si pentru spoilere, numai ca aici trebuie dat mai inainte cu filler altfel sunt mari sanse ca vopseaua aplicata sa se exfolieze.
Sfatul meu este ca daca nu sunteti suficient de indemanatici sa nu va apucati de asa ceva. Nu e nicio problema daca vopseaua este zgariata sau ciobita cat timp nu se trece de stratul anticoroziune aplicat sub ea. Daca este ajunsa insa la tabla, zgarietura trebuie remediata imediat altfel zona va oxida extrem de rapid si o sa trebuiasca sa mergeti la vopsitor.
Când spunem stratul de vopsea, nu trebuie să uităm de lac. De obicei, zgârieturile produse de vegetație (crengi) afectează doar lacul, matizând-ul în punctul de contact (linia de contact) sau chiar producând o urmă în adâncime care se simte la unghie. Cuiul sau cheia pătrund prin lac și iau și stratul de vopsea, de multe ori oprindu-se la stratul anti-oxidare.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment