Originally posted by devreg
View Post
Originally posted by gecmc94
View Post
- rovinieta (in oras nu trebuie rovinieta, o faci la prima iesire in trafic extraurban dar pe un an de zile pentru ca este mai convenabil iar cand expira nu te repezi sa faci alta astepti pana la prima iesire in afara orasului posibil sa fie o pauza de multe saptamani rezulta o mica economie)
- revizii consumabile (daca faci kilometrii putini poti sa faci revizia la 2 ani sau macar la un an si jumatate daca masina nu mai este in garantie)
- revizii tehnice (nu are rost sa schimbi distributia la 4 ani daca nu ai facut numarul de kilometrii, eu am 11 ani si 35000 km cu distributia originala)
- anvelope (nu are rost sa schimbi vara-iarna, poti sa cumperi pentru toate anotimpurile sau eventual de iarna si le pastrezi tot anul iar daca faci kilometrii putini poti sa le tii mai multi ani ca nu imbatraneste cauciucul chiar asa de repede)
La Casco nu e bine sa renunti, parerea mea. Nu este vorba doar de accidente de circulatie (foarte probabile in traficul urban in egala masura atat pentru incepatori cat si pentru soferi cu vechime mare si fara vreun incident). Este vorba si de copacii cazuti pe masini. Am vazut la TV multi propietari de masini plangand. Atentie!
observatie+completare: Nu trebuie rovinieta in localitatile in care exista varianta ocolitoare (centura). Acolo unde drumul national trece prin localitate trebuie rovinieta chiar daca doar intersectezi acel drum.
Comment