If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
....pe piata se gasesc acum trei tipuri de antigel:
1. Glaceol RX type D vechi de culoare verde-galben
2. Glaceol RX type D nou folosit exclusiv pentru motoarele B4D si B4A
3. Glaceol RX type E de culoare albastru inchis (NU se foloseste la motoarele B4D si B4A).
Faci o confuzie, nu există Type D vechi și nou - doar Type D. Atât. Renault a decis să scrie pe ambalajul de Type D B4D (1.0 SCe 65) și B4A (0.8 SCe 54) pentru că aceste 2 motoare NU SUPORTĂ ALTCEVA DECÂT TYPE D, deci nu ai voie la ele cu Type E sub nici o formă.
Orice alt motor Renault suportă atât Type D cât și Type E.
Nu există un Type D de alt fel...
Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.
Tocmai de aceea (sa nu se inteleaga gresit) in postul 10350 am "reformulat" putin, pentru motoarele B4D si B4A se foloseste doar (exclusiv) antigel type D nou (pe care scrie asta) plus ca am scris destul de clar ca type E "NU se foloseste la motoarele B4D si B4A" acesta putand sa genereze probleme circuitului de racire mai ales pompei de apa.
Iar in comert inca se mai gaseste antigel type D "vechi" care pe ambalaj NU are scris B4D si B4A.
LE: dar asa este, din graba am creat fara sa vreau si o problema de "semantica", mea culpa (iar eu nu am vreo problema sa imi recunosc greselile si doresc sa multumesc pentru precizare / corectare )
Bun, deci concluzia este că Type D (ambalajul nou ca să ne exprimăm corect) funționează foarte bine pe orice motor și este la fel cu Type D (ambalajul vechi) și Renault a simțit nevoia să noteze acele 2 coduri de motor pentru că acele motoare nu suportă alt tip de lichid (ex Type E - Albastru).
Deci pot folosi liniștit Type D Ambalaj nou VERDE pentru completările la 0,9 și nu numai....
Corect! Poate si cu mentiunea ca inainte la Dacia \Renault se folosea acelasi tip de antigel Glaceol RX Tip D “vechi” (ex cod OE Renault 7711428132 sau Dacia 6001997196 bidonul de 1L) inclusiv pentru motoarele B4Dxxx, doar ca exemplu si atasat, acum trebuie avut grija la acestea, si sa speram ca cei de la Renault nu vor face un “curcubeu” cu lichidul de racire (plus ca type E albastru mai poate sa fie nediluat ex 7711947052 sau diluat ex 7711947057).
Bun, deci concluzia este că Type D (ambalajul nou ca să ne exprimăm corect) funționează foarte bine pe orice motor și este la fel cu Type D (ambalajul vechi) și Renault a simțit nevoia să noteze acele 2 coduri de motor pentru că acele motoare nu suportă alt tip de lichid (ex Type E - Albastru).
Deci pot folosi liniștit Type D Ambalaj nou VERDE pentru completările la 0,9 și nu numai....
Corect?
Type E era mai ieftin decat type D ultima oara cand am verificat, deci iesi mai ieftin daca pui din ala albastru
Nu stiu daca “iesi mai ieftin daca pui din ala albastru” si unde \cum ai verificat asta dar la o cautare rapida pentru acelasi vanzator, cantitate ex bidonul de 1L si concentratie ex nediluat (ca sa comparam corect) Type E NU este mai ieftin decat type D (chiar au acelasi pret): Antigel DACIA RX TIP-D (B4D|B4A),-37° VERDE-GALBUI, Original Dacia-Renault 7711949706 = 40,00 RON Antigel RENAULT Glaceol RX Tip E ( -37° albastru inchis ) 7711947052 = 40,00 RON Cel LDR = diluat (si sa NU comparam aiurea) la -21 grade este evident mai ieftin Antigel RENAULT Glaceol RX Tip E LDR, ( -21° albastru inchis ) 7711947057 =27,00 RON
… Am fost la piese auto și au zis că au și verde și albastru și am cumpărat fix ca ăsta din poze dar ulterior altcineva mi-a zis că ăsta este doar pentru 1.0 nu și pentru 0,9.... așadar, nu este bun acest glaceol pentru 0.9 tce? Este verde, este type d....
ca a cumparat deja type D si dorea doar sa stie daca este OK “pentru mici completări” la motorul 0.9 TCe, plus ca acum vreun an si ceva a facut si schimbul de antigel:
....
Anul trecut la 4 ani am schimbat gratuit (aveam 5 ani fără griji) bujii, curea accesorii, rolă, antigel, lichid frână, toate filtrele și uleiul.
Iar tangential la costuri, cantitate si schimbul de antigel doar ca exemplu la un Logan L52 0.9 TCe cod motor H4B408 cantitatea totala de lichid racire din circuit este de 5L, insa in reperezentante \service-uri de obicei la un schimb nu se goleste toata instalatia si se adauga doar \cam vreo 2-3 litri de antigel diluat (1:1 cu apa distilata).
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment