Functia ESP pe LOGAN 2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Nu e nici un deranj, doar eram curios de erori, atat tot, nu am zis ca e ceva rau.

Fara QUOTE, la ultimul post.

Comment

• Am avut erori si fara sa ii scot mufa de la abs.
      Se intampla sa intre in avarie si cand mai ia apa pe le senzorii de la roata.
      Cum a spus dr_p se sterg imediat.
      Nu a mutat nimeni senzorul este tot acolo.
      sigpic

Comment

• Originally posted by einstein1984 View Post
        Cer scuze, nu l-am mutat eu. Aia de la Continental....
        Uita ca nu l-a mutat nimeni.
        Attached Files
        sigpic

Comment

• Ala e un calculator de airbag moncher, scrie si pe el... Eu vorbeam de senzorul de giratie al ESP. Pare rau ca ai demontat masina din cauza mea.
          Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

• Si acolo a fost montat de cind s-a inventat airbagu pe Dacia ( Solenza ph1 airbag bosch )

Comment

• Te anunt ca nu am demontat nimic.
              Sunt poze de cand s-a montat tubulatura.
              Cu se face ca si alte marci de masini au in acels loc acel calculator.
              Cu s-a mai spus , nu are cum sa fie in in ABS pentru ca nu percepe socurile la fel din toate partile de masini acesta fiind prins de lonjelonul din dreapta masini.
              sigpic

Comment

• ESP nu are treaba cu socurile. Si nu-mi spune mie ca nu se poate, zi-le inginerilor nemti de la Continental daca ai drum pe la timisoara ca ei l-au mutat acolo.
                Senzorul de giratie al masini e altceva decat accelerometrul airbagului.

Comment

• Pai si esp ce treaba are cu giratia?
                  Esp are senzori pe fiecare roata si senzor pe volan.
                  La ce mai trebuie senzor de giratie?
                  Poate pentru plecarea in rampa?
                  Si ce legatura au toate aste cu oprire esp?
                  Sa inteleg ca fabrica de la Sibiu a dat faliment?
                  sigpic

Comment

• Senzul de giratie comunica faptul ca auto a pierdut trasa si exista o miscare circulara a masinii.
                    Senzorii de pe fiecare roata comunica doar ca roata a pierdut aderenta si s-a blocat.
                    Senzorul de pe coloana dicteaza trasa pe care esp-ul trebuie repuna masina.
                    ESP tocmai asta face, impiedica masina sa urmeze o miscare circulara in jurul propriei axe ...
                    Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• Acum vin cu intrabarea.
                      De unde stie el din moment ce nu e pus pe mijlocul masini.
                      Nici nu stom sigur daca masina are asa ceva si ne agitam degeaba.
                      sigpic

Comment

• Ca sa aiba esp, trebuie sa aiba si senzor. Si e in bloc.
                        Si poate sesiza rotatia in orice punct al masinii si pe portbagaj, doar ca era mai simplu sa fie in centrul ampatamentului, mai putina matematica in procesarea semnalului dupa.
                        Last edited by einstein1984; 9 May 2014, 11:52.

Comment

• Eu credeam ca esp-ul monitorizeaza rotatiile fiecarei roti iar cand simte ca o roata inepe sa o ia razna aceste corecteaza traiectoria si cuplu motor.
                          Nu vorbesc de franare si strict de derapate.
                          sigpic

Comment

• Sa inteleg ca nu mai putem face intoarceri cu frina de mina de cind cu ESP-ul asta ?
                            Atunci naspa !

Comment

• Ba se poate.
                              Scoti mufa de la pompa ABS si se anuleaza tot.
                              sigpic

Comment

• Poate se apuca " baietii " sa scrie un dump ABS cu ESP - off. Oare la ITP controleaza functionarea ESP-ului ? Ca ABS nu-i intereseaza, mie mi-au facut ITP ca la orice masina normala, n-au facut verificare ABS specific daca functioneaza sau nu, decit pe standul de frine normal nimic mai mult .

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google