Salutare , am un logan din 2004 cu instaltie GPL montata in 2006 ( rulat 140.000 km pe gpl fara probleme grave gen injectoare picate ) si doresc sa cumpar un logan II cat de curand si as dori cel cu GPL , insa pe forum am citit pareri nu chiar bune despre instalatia pusa in fabrica ... ce imi recomandati sa cumpar cu GPL direct din fabrica ori sa pun dupa GPL ... masina o sa ruleze circa 100 km zilnic ( naveta ) deci am nevoie de o instalatie fiabila .. multumesc anticipat ..
Logan II 1.2 16v Pe GPL, Impresii
Collapse
X
-
Originally posted by danpetrovan View PostNu mai înţeleg nimic! Sincer! Rog pe cei cu experienţă în GPL să mă lumineze! Mulţumesc anticipat!
Eu aveam o cu totul altă părere despre aceste Logan-uri pe GPL! Una chiar foarte bună, părere făcută din auzite - de pe la cunoscuţi posesori de instalații GPL!
Pentru elucidare ataşez câteva poze făcute de mine cu consumul, km, viteză medie pe care le-am avut eu de Sărbători. Menţionez că este un consum MIXT! Făcut între oraşele Galaţi - Brăila (pe şoseaua "dig" - pentru cei care cunosc zona!), dar şi în cele două oraşe unde m-am foit urât de tot în această perioadă! După viteza medie afişată se poate observa halul nesimţit în care "m-am mişcat"!
Problema care mă frământă este dacă se mai merită acest GPL!?
Este mai ieftin! EVIDENT! Dar dacă te mişti, creşte simţitor consumul, iar ca şi "nivel de mişcare"...
Stimă,
PS O părere, un sfat sunt întotdeauna binevenite!
Detin un Logan II, 1.2 GPL,echipare Laureate, achizitionat in luna MAI 2014. Am observat in pozele tale, CB care iti afiseaza consumul la 100km si viteza medie.
Uimirea mea vine din faptul ca reprezentantul auto de unde am luat masina mi-a spus ca la varianta GPL datorita celor 2 rezervoare(benzina, GPL) nu va fi complet. Mie imi afiseaza doar: numar total km, numar km instant, temperatura si ora.
Intrebare: m-a prostit romaneste al meu reprezentant auto sau n-am interpretat eu bine pozele din postul tau?
Multumesc!
Comment
-
Depinde de echipare, ce dreacu au mai bagat/scos astia sa scoata pretul si profitul etc...
Poate sau nu sa afiseze consumul instantaneu, trip 1/2 etc...
La astea noi ECU e jucarica fata de ECU-urile de la vechiturile de 1.4l...
In mod normal consumul din bord reflecta partial adevarul chiar si la o masina numai pe benzina...la astea mixte abaterea e si mai mare...CB-ul calculeaza un consum dupa timpii de injectie...
Mai pe romaneste consumul din bord, daca este, este "pur informativ iar orice asemanare cu realitatea e pur intamplatoare"
Normal consum CB*1.25~ consum GPL...
LE: Se pare ca am avut dreptate...la astea GPL s-au linistit cu CB pt ca le da cu virgula...unii s-ar fi asteptat sa afiseze consumul pe GPL ceea ce e SF pt Logan si nu numai...nimeni nu si-a batut capul cu asta...Last edited by moog; 3 November 2014, 22:39.Diagnoza-reparatii-montaj instalatii GPL
Contact pe site-ul din Profil- infotehnic
Comment
-
Multumesc de raspunsuri, t0rquemada si moog.
Am citit fisa tehnica, mi-am asumat lipsa CB, doar ca in postul lui danpetrovan pe care l-am citat mai devreme(se regaseste in pagina 5 a thread-ului) am observat ca erau prezente informatiile din CB si facea referire la o echipare GPL.
Asta este nelamurirea mea, cum de exista pe masina aceea si pe a mea nu? Echipate fiind amandoua cu GPL, deci raportandu-ne la fisa tehnica ar trebui sa lipseasca cu desavarsire la ambele.
Comment
Comment