If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Treaba e simpla.
Pentru pisele de origine, ai garantia comerciala a produsului, atestata prin certificatul de garantie; pentru manopera, ai garantia service-ului.
Piesele de origine dacia se vand insotite de certificat de garantie.
Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Treaba e simpla.
In cutiile filtrelor (de aer, de ulei, de polen) nu am intalnit altceva in afara de piesa fizica. Insa, pe factura scrie filtru polen original Dacia-Renault, cod XXXXX. Trebuia sa aiba cumva si o foaie de garantie, cum e la telefoane, spre exemplu?
P.s: piese luate din magazine, nu de la reprezentanta.
Last edited by Crs. Sandel; 14 October 2016, 13:45.
Ideea este ca pe perioada garantiei este bine ca uleiul sa fie achiziionat din reprezentanta
Asa esti absorbit de ori ce vina daca apart probleme la motor
Caz concret
Un coleg nu a vrut sa schimbe cureau si accesoriile (la 60.000km )
La reprezentanta
A schimbat la alt service piese de origine dar service-ul nu era agreat Dacia
La 90.000 km a fost nevoit sa schimbat lantul de distributie pe garantie si o data cu schimbarea lantului a necesita din nou schimbarea accesoriilor (curea plus role )
Toate piesele schimbate in garantie au ajuns la Dacia
Cei de acolo au constata ca respectivele role nu erau schimbate in reprezentanta ( cum si-au dat seama nu stiu ) si au cerut certificatul de garantie la acele piese( certificatul este un tipizat Dacia care îl au numai service-urile agreate Dacia)
Cum nu a avut acel certificat a fost nevoit sa plateasca contravaloarea accesoriilor (960 RON )
Mentionez ca au recunoscut acela piese ca fiind de origine dar lipsea certificatul de garantie
Sent from my iPhone using Tapatalk
Problema cu lantul de distributie este tot la 0,9 TCe?
In cutiile filtrelor (de aer, de ulei, de polen) nu am intalnit altceva in afara de piesa fizica. Insa, pe factura scrie filtru polen original Dacia-Renault, cod XXXXX. Trebuia sa aiba cumva si o foaie de garantie, cum e la telefoane, spre exemplu?
P.s: piese luate din magazine, nu de la reprezentanta.
La piese; piese nu consumabile.
Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Treaba e simpla.
Pentru pisele de origine, ai garantia comerciala a produsului, atestata prin certificatul de garantie; pentru manopera, ai garantia service-ului.
Dar piesele nu au fost schimbate in service agreat
Piesele nu erau defecte dar treabuiau schimbate ca asa e procedura la o intervenie asupra lantului de distributie Daca transmisia era schimbata in service agreat atunci beneficia de înca o transmisie noua schimbata pe garantie
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by stoicanu; 14 October 2016, 15:17.
Reason: Automerged Doublepost
nenea Iancule, noi vorbim de revizii, uleiuri, filtre si alte acareturi ce se mai schimba la revizii si tu vii sa ne vorbesti de garantii la "piese" ...
Pe principiu ca ce e in bidon Dumnezeu cu mila asa si cei de la reprezentanta pot sa-ti puna altceva acolo ... Ce, ei nu sunt tot romanasi de prima mana ?! Hai sa fim seriosi, sa vad eu cutia sigilata de producator, restul e cancan ... Oricine poate sa fure daca vrea, cu atat mai mult prin serviceurile auto unde sunt atatia "mesteri" carora le lucesc ochii la niste lucruri de calitate care "merg foarte bine in masinile lor"
Am mai mare incredere intr-un magazin care vinde 1000 de bidoane decat un service unde imi aduce din "spate" un anume bidon ...
Atat timp cat "inginerul" din reprezentanta iti rupe sigiliul bidonului in fata ta poti fi sigur ca acel flacon are ce trebuie in el de la producator!!
sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?
Ideea este ca pe perioada garantiei este bine ca uleiul sa fie achiziionat din reprezentanta
Asa esti absorbit de ori ce vina daca apart probleme la motor
Caz concret
Un coleg nu a vrut sa schimbe cureau si accesoriile (la 60.000km )
La reprezentanta
A schimbat la alt service piese de origine dar service-ul nu era agreat Dacia
La 90.000 km a fost nevoit sa schimbat lantul de distributie pe garantie si o data cu schimbarea lantului a necesita din nou schimbarea accesoriilor (curea plus role )
Toate piesele schimbate in garantie au ajuns la Dacia
Cei de acolo au constata ca respectivele role nu erau schimbate in reprezentanta ( cum si-au dat seama nu stiu ) si au cerut certificatul de garantie la acele piese( certificatul este un tipizat Dacia care îl au numai service-urile agreate Dacia)
Cum nu a avut acel certificat a fost nevoit sa plateasca contravaloarea accesoriilor (960 RON )
Mentionez ca au recunoscut acela piese ca fiind de origine dar lipsea certificatul de garantie
Sunt de incredere, numai sa tii cont ca in "viata trebuie sa ai fler", interesul producatorului este sa schimbi produsul la un anumit interval de timp, ales de ei nu de tine.
Ca vorbim de interval de timp ales de ei, am gasit asta
Tensiunea curelelor trebuie să fie verificată la fiecare 30 000 km și ele trebuie schimbate, în medie, la fiecare 120 000 km.
Adica au dublat perioada ca si la ulei.
Cred ca s-au bucurat aia de la Dacia ca n-a avut certificatul respectiv. D-aia e bine sa-i bagi in seama cand ai garantie.
nenea Iancule, noi vorbim de revizii, uleiuri, filtre si alte acareturi ce se mai schimba la revizii si tu vii sa ne vorbesti de garantii la "piese" ...
...
Daca citeai mai atent observai ca se discuta despre piese. Special am citat tot postul lui stoicanu, poate recitesti!
(repede sariti sa criticati o postare dar la ale voastre sa nu zica nimeni nimic.)
Ieri am trecut la gumele de iarna, cu aceasta ocazie la 42300 km am măsurat dimensiunea placutelor și a discului. Plăcuțele au 12,5 mm fata de 7,5 mm minim, cu alte cuvinte plăcuțele au ajuns la jumătate și discul are 11,5 mm fata de 10 mm minim. Estimez ca plăcuțele vor mai tine încă 15-20000 km. Evident depinde de traseul parcurs.
La Meridian Sud, cu ocazia reviziei, am cerut Elf 5W40. Bidoanele au fost desigilate in fata mea. Nu am avut motive sa fiu suspicios in legatura cu originalitatea produsului.
Si eu m-am luat dupa Aris, am trecut pe roti de iarna. Zi cu ghinion. Ba intrerupatorul de la compresor s-a stricat, ba cricul nu se potrivea la masina, cu reparatiile m-a prins noaptea la tara. Pun si eu poze. Am uitat sa masor placutele si discul, ramane pe la primavara.
Am alimentat direct de la baterie compresorul, trage 17A, deconectare mai usoara, nu mai solicit instalatia de la bricheta.
PS
Foarte comod de lucrat cu cricul hidraulic, recomand. Adaptarea, o teava modificata la strung, pe o bere.
Compresorul merge f bine, cam in 3-4 min, presiunea a crescut de la 0.8bar la 2bar.
Intrebare: Am lasat rotile la 2bar, este bine pt rotile de iarna?
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment