Originally posted by SoNyKeL
View Post
Revizii Logan II
Collapse
X
-
Originally posted by mariocluj View PostA schimbat cineva la Logan diesel Ph2 saboti frana si bujii ? daca da la cati km/interval
Comment
-
Cateva recomandari pentru inlocuierea bujiilor incandescente (la diesel)
Pentru demontarea și montarea bujiilor incandescente aveți nevoie de următoarele scule: tubulară lungă (de 10 în cazul Renault 1.5dci), prelungitor pentru tubulară, cheie dinamometrică, degripant (eu am ales WD40), tarod de curățare a canalului bujiei, opțional compresor aer pentru curățarea spațiului de lângă bujii. Bujiile incandescente se schimbă cu motorul cald (coeficientul de dilatare termică liniară al aluminiului fiind mai mare decât cel al oțelului).- Cu o zi înainte puneți degripant la baza bujiei
- A doua zi încălziți motorul apoi desfaceți capacele, tuburile, firele de la senzori și alte componente care vă blochează accesul
- Curățați cu ajutorul compresorului spațiul de lângă bujii pentru a elimina mizeria și a o împiedica ca aceasta să ajungă în motor
- Cu ajutorul cheilor enumerate mai sus încercați desfacerea bujiei (fără a brusca) după ce ați setat un cuplu de 40nm (pentru bujiile cu filet M10). Pentru alte tipuri de bujii verificați cuplu de desfacere.
- Introduceți un alezor pentru curățarea spațiului unde veți introduce bujia nouă
- Ungeți filetul bujiei cu vaselină și înfiletați-o drept. Aveți grijă ca aceasta să se înfileteze ușor, în caz contrar nu forțați, deșurubați și încercați din nou. Altfel se poate strica filetul din aluminiu al chiuloasei (vaselina nu trebuie să ajungă pe elementul de incandescență)
- Strângeți bujia cu cheia dinamometrică setând cuplu indicat de producător pentru strângere
Comment
-
In mare parte de acord dar cu unele mentiuni. Daca nu aveti vaselina speciala de bujii de la Beru sau similar nu puneti nimic pe filet. De asemenea, as evita sa folosesc tarodul acolo, e moale materialul si daca se intampla ceva ajungi sa bucsezi chiulasa. Infiletati bujiile cu mana cat puteti de mult,
Folositi bujii cu incandescenta BERU, sunt cele mai bune.
Comment
-
N-am inteles niciun moment de ce sa folosesti tarodul. Pur si simplu vaselina cu cupru pe filetul bujiei si aia e. Am inlocuit recent o bujie la dci; a iesit destul de usor si la fel de usor am montat-o. Mai mult dureaza demontare tubulatura, capac.Attached FilesLast edited by IancuMIC; 23 December 2018, 15:27.Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Comment
Comment