Revizii Logan II

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Crezi că se poate strica o pompă de apă până la 60000 km? Eu mai am îl Logan 1.0 SCE care are 55400 km și nu are nimic pompa de apă. Producătorii au stabilit niște criterii pentru schimbarea distribuției la mașini, criterii care nu au nicio treabă cu piesele. La Dacia știu că recomandă schimbarea distribuției la 4 ani sau 60000 km. Faptul că au stabilit ei termenele astea nu au a face cu piesele respective. Mai am un Opel Astra 1.7 cdti din 2008 care are 140000 km și nu am schimbat pompa de apă până acum. Mulțumesc pentru observație. Poate găsesc totuși un mecanic bun recomandat de voi. Mulțumesc mult.

Comment

• La 1,2 16 V (D4F) pompa de apă e antrenata de distribuție
      La 1,0 SCe (B4D) pompa de apă e antrenata de cureaua de accesorii

Pare la fel dar nu e, mai ales când îți pică pompa de apa la D4F și o pui de un motor nou după ce l-ai fiert, la propriu, pe ăsta la mașinii
      Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

Comment

• Cred că ai dreptate, am să schimb și pompa de apă, că doar nu este o avere, doar să găsesc un mecanic bun. Mulțumesc pentru sfat!

Comment

• Originally posted by t0rquemada View Post
          La 1,2 16 V (D4F) pompa de apă e antrenata de distribuție
          La 1,0 SCe (B4D) pompa de apă e antrenata de cureaua de accesorii

Pare la fel dar nu e, mai ales când îți pică pompa de apa la D4F și o pui de un motor nou după ce l-ai fiert, la propriu, pe ăsta la mașinii
          La La 1,0 SCe (B4D) la cati KM se schimba pompa de apa? Ca stiu ca distributia este lant... iar curele de accesorii se schimba undeva la 60000 + -

Multumesc!

„Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii.”

Comment

• Salut! Având în vedere că pompa de apa este acționată de cureaua de accesorii, nu schimbi pompa până nu incepe să curgă. Dacă antigelul este de calitate și curat pompa merge mult și bine. Ceea ce este cel mai rău la mașinile acestea este faptul că nu au ceas de apă să știi cate grade are apa in motor. Dar poți să activezi funcția la computerul de bord să vezi ce temperatura are apa in motor. Baftă!

Comment

• Dacă nu ma înșel, lanțu ar trebui schimbat undeva la 200 k km.
              Se schimba și la Mercedes, dar mai la dacia!
              Dar dacă faci doar 50 k km în 20 de ani, e vorba aia "pe viață" a mașinii!

Comment

Working...
              X
              Anulare DPF
              Politica de Securitate Google