If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Nu stiu daca este locul potrivit aici, dar pe riscul meu va spun.
Astazi am vazut ca mi s-a ars un bec de zi si am dat fuga la reprezentanta sa iau unul, asta ca arata urat fara un "ochi". La reprezentanta surpriza, pretul becului este de 155 lei, asa ca am dat fuga la magazinul din colt si am luat unul cu 22 lei. Mentionez ca becul de pe masina era Toshiba, iar ce pe care l-am pus acum este Osram, in rest identice, tot 21/5 w. Asa ca..., daca vi se arde un bec de zi...
Are doua filamente? Unul de 5w si altul de 21w? Cel de 21w se aprinde pentru luminile de zi iar cel de 5w pentru pozitie? Corect sau nu?
Astazi am observat ca la CB unde iti arata cat mai ai pana la revizii aveam 18300 km. apoi in vreo 30 de km de oras a ajuns la 17300 km, in conditiile in care masina abia are 1500 km facuti.
Din cate imi amintesc din manual (nu am apucat sa verific) kilometrii pe care tii arata sunt stric legati doar de schimbul uleiului. Adica cand respectivul counter ajunge aproape de zero trebuie schimbat uleiul.
Daca o tine in ritmul asta eu nu apuc sa fac 5000 km si ar trebui sa schimb uleiul.
Astazi am observat ca la CB unde iti arata cat mai ai pana la revizii aveam 18300 km. apoi in vreo 30 de km de oras a ajuns la 17300 km, in conditiile in care masina abia are 1500 km facuti.
Din cate imi amintesc din manual (nu am apucat sa verific) kilometrii pe care tii arata sunt stric legati doar de schimbul uleiului. Adica cand respectivul counter ajunge aproape de zero trebuie schimbat uleiul.
Daca o tine in ritmul asta eu nu apuc sa fac 5000 km si ar trebui sa schimb uleiul.
E normal ce mi se intampla?
Manualul este cat se poate de explicit aici ... deci da, este normal sa se intample asa.
Nici la mine nu a fost cazul - km parcursi au "coincis" cu cei aferenti reviziei si schimbului de ulei. Dar probabil ca exista, sau pot exista, si cazuri aparte la care se face referire acolo.
recunosc ca inainte sa apara fenomenul am carat niste chestii care aveau cam 300 kg plus eu 120...deci de aici diferenta. Faza e ca drumul a fos undeva de 4-5 km nu mai mult.
Ideea e ca el ia in calcul mai multi factori, de ex. daca ai urmat sau nu indicatiile de schimb de viteza din bord ori daca ai mers mai mult oras. Gandeste-te ca intervalul de schimb daca mergi doar prin oras este 1/2 din cel normal deci 10k km. Tu daca mergi egal combinat (jumatate din km parcursi in oras si jumatate in afara) sunt sanse sa inceapa sa te trimita la revizie incepand cu 13500km.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment