Am facut revizia, acasa. Schimb ulei+ filtre si buji. Masina are 4.5 ani si 73k+ km. Am masurat distanta dintre electrozi la bujiile vechi si aveau 1.25mm, cele noi, daca nu ma insel au 0.7. Masina avea momente cand se balbaia in sarcina (am depasit cu aproape 15k de km schimbul bujiilor din lipsa de timp si vreme urata).
Pe langa ulei si buji, am schimbat si filtrele de la instalatia GPL (landi aftermarket, montata de la 2k de km, deci 71k pe GPL). Filtrele au <10k km de la ultimul schimb, alimentare 50% Lukoil 50% de la o statie din BV cu gaz bulrom). Costul total al reviziei 198 de lei, filtru ulei MAN, buji de origine, ulei ELF 5w40, filtru de aer si habitaclu Mahle, filtre GPL (stare lichida+o-ring si stare gazoasa din poliester).
Revizii Logan II
Collapse
X
-
Daca ma ambitionam puteam sa nu schimb niciodata uleiul si filtrele masina tot ar fi mers pana in prezent (50000 Km si 15 ani).
Am intrebat la reprezentana (doar din curiozitate) daca pot sa dau masina la schimb (buy back).
Cand a auzit ca este fabricata in 2007 agentul a zambit si mi-a zis sa o duc la Rabla.
- Likes 1
Leave a comment:
-
Schimb uleiul si filtrele in medie la 2-3 ani.
Am schimbat si la 4 ani (12000 Km) dar am schimbat si la un an (3000 Km).
Rulajul minim intr-un an a fost de 1000 Km iar cel maxim 8000 Km.
Leave a comment:
-
Recomand sa se respecte ce scrie in manualul de intretinere.
Eu la un Logan mult mai vechi fac revizia la 12000 Km (in medie parcurg 3000 Km/an) iar in manual scrie ca revizia se face la 15000 Km sau un an de zile (care termen se atinge primul).
Distributia am schimbat-o la 50000 Km si 15 ani iar in manual scrie 60000 Km sau 4 ani.
Decizia apartine fiecaruia dintre noi.
Leave a comment:
-
Masina fiind mai veche de 4 ani, beneficiezi de reducere la distributie, de pana la 30%. Nu stiu daca mai este promotia ce implica reducere de 20% la restul pieselor, masina fiind mai veche de 4 ani.
Chiar si asa, sa lungesti un ulei spre 30.000 km pentru ca mergi in regim de autostrada ( Austria ), e prea mult.
Reviziile si mai ales schimbul distributiei se fac preventiv.Last edited by Midnighte; 12 May 2022, 08:57.
- Likes 1
Leave a comment:
-
Salutare tuturor.
Întreb și eu pe cei mai pricepuți ca și mine, se da mașina din profil, mcv stepway 90 PS dci, in Austria din iunie 2018.
Acum am 90 de mii de km, distribuția o am la 120 de mii sau 6 ani după vin-ul mașinii.
Până la 60 de mii am făcut service-ul din 20 în 20 de mii. Apoi am făcut la 75. Ma gândeam sa ii fac acum la 90,apoi pe la 110 sa ii schimb distribuția.
Pe an fac undeva între 20 și 30 de mii de km.
Voi ce ați recomanda?
Mulțumesc.
Leave a comment:
-
Codul pt filtru de aer este celnscris de dvs.,pt filtruvde polen recomand Mahle Original,eu l-am folosit la recomandarea unui coleg și într-adevăr nu se mai aburesc geamurile cum se abureau când foloseam de origine sau cu carbon activ.Pretul unui filtru Mahle este de 41 lei pe siteul autoeco.
- Likes 1
Leave a comment:
-
Am fost sa fac revizia de 3 ani la reprezentanta. Am 5 ani fara griji deci nu am platit nimic. Masina a facut 3 ani si 40.000 km. Ulei voiau initial sa imi puna DACIA OIL dar am refuzat si dupa 5 minute de dezbateri au revenit cu Castrol 5W30 RN17 imbuteliat. 5 sticle de 1 litru, a pus 4 litri full + putin din al 5-a litru iar restul mi l-au dat acasa. Au schimbat uleiul + filtrul de ulei.
Insa o chestie ciudata...
In fisa de intretinere scrie ca f de polen si aer se schimba din 2 in 2 ani, stiam asta DAR primul an, prima revizie cand am fost la Cobalcescu mi-au inlocuit inclusiv f de polen si aer, care nu erau bifate pe fisa de intretinere. Anul 2 le-au inlocuit din nou (erau notate) si acum anul 3 cand nu sunt notate, nu le-au mai inlocuit.
Au zis ca e posibil sa aprobe RCI dupa 2-3 zile si f de polen si aer si ma suna sa le schimb daca le-o aproba, desi nu cred....
Mai sunt curios daca la 4 ani, cand in fisa de intretinere apare
-inlocuirea bujiilor
-inlocurie antigel
-inlocuire lichid frana
-inlocuire curea accesorii si galeti
Oare la plateste tot rci? Fiind notate in fisa de intretinere? Stie cineva?
PS puteti sa imi dati codurile pentru f de polen si aer? In caz ca nu mi le dau ei, eu oricum le schimb, nu merg 2 ani cu aceleasi filtre. Am gasit un f de polen cu carbon OEM , cod 272773151R la 70 lei pe eMag sau 165467674R pentru f de aer... nu stiu daca sunt 100% ok.
Leave a comment:
-
Pai scrie, dar la reprezentanta din orasul meu, cu 1100 de lei abia schimbi filtrele si uleiul. Ar fi bine sa scap cu 2200 de lei, dar ma indoiesc ca va costa sub 3000 toata daravela
Leave a comment:
Leave a comment: