Merg de 3 ani si nu m-a oprit nimeni.
Led Logan 2
Collapse
X
-
Originally posted by OldMann View Post
Atentie: folosirea DRL pe drumurile publice, in Romania, nu e reglementata. Daca ai aprinse numai DRL si nu ai aprinsa faza scurta, poti primi amenda. Esti la mana politistului si nu ai ce face, codul rutier roman nu prevede DRL.Last edited by Crs. Sandel; 31 May 2016, 19:27.
Comment
-
Fara sa fiu carcotas, mai ales ca am dat de un "scrupulos iertator" la un moment dat, conform codului rutier valabil in Romania
Art.44. -
(2) În circulatia pe autostrazi, pe drumurile expres si cele nationale europene (E) conducatorii de autovehicule sunt obligati sa foloseasca si în timpul zilei luminile de întâlnire.
Art.108. - (1) Savârsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe lânga sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza:
a) 2 puncte de penalizare pentru savârsirea urmatoarelor fapte:
7. nerespectarea obligatiei de a folosi luminile de întâlnire si pe timpul zilei, pe autostrazi, drumuri expres si pe drumuri nationale europene (E);
Comment
-
Terminati cu prostiile dezbatute si redezbatute legate de luminile de zi de la Logan 2. Mergi cu ele pe drumurile publice, nu te amendeaza nimeni. Bineinteles, cu DRL doar cand e lumina afara. Dupa, aprinzi luminile de intalnire / faza scurta. Ce ne place sa dezgropam vechi "probleme"...
Comment
-
Probabil nu primesti amenda pt. ca s-au mai "umanizat" si politistii rutieri. Eu la vechiul Logan 1 aveam DRL-uri led aftermarket, am fost oprit in trafic si doar mi s-a atras atentia asupra obligatiei de a folosi luminile de intalnire. Acum am Sandero 2 si in aproape 8 luni nu am fost oprit, desi am mers doar cu DRL-urile. Legislatie noastra rutiera e invechita, dar pana va fi modificata suntem la cheremul lui "Garcea".
Comment
-
Am fost sfatuit de un politist sa merg cu faza scurta aprinsa, am inteles de la el ca se mai aplica amenzi pt mers in afara localitatii doar cu drl ul, ca trebuie cu faza scurta, asa este in lege, inca nu au adus o la zi
Eu merg aproape tot timpul in afara localitatilor cu faza scurta, este si mai vizibila masina in trafic
Comment
-
La un control de rutina pe E70, acu 1 an, polițistul mi-a recomandat călduros sa merg cu faza scurta, deoarece DRL nu se fabricau în 1995, când a fost reglementat mersul în afara localităților. Deobicei merg cu DRL, dar exista o posibilitate sa iei amenda și pentru acest lucru, dar cum la noi nu prea se aplica legea, în general, slabe șanse sa iei amenda ca mergi doar cu DRL.
Comment
-
Originally posted by t0rquemada View PostNormele interne ale Poliției specifică faruri aprinse, cum DRL la Dacia e în far ești OK.
Dacă ai Skoda cu DRL lângă proiectoarele de ceață iei amendă.
Comment
-
Originally posted by liviunvl View PostProbabil nu primesti amenda pt. ca s-au mai "umanizat" si politistii rutieri. Eu la vechiul Logan 1 aveam DRL-uri led aftermarket, am fost oprit in trafic si doar mi s-a atras atentia asupra obligatiei de a folosi luminile de intalnire. Acum am Sandero 2 si in aproape 8 luni nu am fost oprit, desi am mers doar cu DRL-urile. Legislatie noastra rutiera e invechita, dar pana va fi modificata suntem la cheremul lui "Garcea".
Mergeti cu faza scurta si cu LED-urile omologateLast edited by Midnighte; 1 June 2016, 09:29.
Comment
-
Eu am parcurs aproximativ 3000 km pe autostrada in Ungaria ,Austria,Serbia,Macedonia,Grecia pe timp de zi numai cu DRL-ul si nici un echipaj de politie nu ma oprit si am trecut pe langa ele slava domnului.Politia Romana au si ele in dotare Logan 2 cu lumini de zi,pe ei cine ii amendeaza?Acuma de luminile de zi cu leduri in ele ce sa zic ,ramane la aprecierea politistului.Ar putea sa se lege de faptul ca producatorul nu a prevazut leduri.
Comment
Comment