Nici pe mine nu ma intereseaza in mod deosebit viteza medie. Ma intereseaza doar cati litri de combustibil consuma masina per total si/sau in anumite conditii de drum. Din pacate la noi computerul nu are posibilitatea de a calcula consumul per calatorie. Pentru asta ar trebui sa resetezi de fiecare data cand pleci la drum. Am inteles ca cei cu EcoDrive pot face lucrul acesta. Eu am resetat o singura data, cand am luat masina de la dealer si avea cativa km, deci nu se poate pune la socoteala. Urmatoarea resetare am sa o fac la revizia de un an. In rest, atat la plecare cat si la sosire notez numarul de km si cantitatea de combustibil consumata afisata si fac calculul. Este greoi, dar asta este computerul Daciei.
Cat despre consumul pe ora la ralanti, pentru 0,9 TCe, din ce am citit pe ici pe colo este in jur de 1,2-1,5l cu motorul rece si odata cu incalzirea motorului ajunge la un 0,8-1l pe ora fara alti consumatori (clima, faruri, radio etc) in functiune.
Si o intrebare. Cu interfata ELM 327 se poate citi consumul la ralanti?
Cat despre consumul pe ora la ralanti, pentru 0,9 TCe, din ce am citit pe ici pe colo este in jur de 1,2-1,5l cu motorul rece si odata cu incalzirea motorului ajunge la un 0,8-1l pe ora fara alti consumatori (clima, faruri, radio etc) in functiune.
Si o intrebare. Cu interfata ELM 327 se poate citi consumul la ralanti?
Comment