If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Poate o fi mașina pentru afară.
La a mea, in Austria, am distribuția la 6 ani sau 120 k km.
La masina mea (pentru Romania) tot 1.5 dCi 90CP fabricata in 2017 (din semnatura) in fisa de intretinere distributia se schimba la 4 ani sau 80k km, la urmatoarea revizie o voi inlocui.
(iar fisele de intretinere pentru diferite motorizari au fost oferite de cateva ori pe diferite topice).
In fisele de intretinere ale producatorilor auto intervalele de schimb pentru componente\piese sunt si functie de modul de utilizare si conditiile de exploatare ale masinii, s-a mai discutat de nenumarate ori, desigur insa ca fiecare isi intretine masina asa cum doreste\considera.
Iar faptul ca unii (ex taximetristi) schimba placutele\discurile de frana doar cand raman "fara frane", cureaua de accesorii\distributie cand se rupe, uleiul motor nu il schimba doar completeaza, nu le pasa de garantie, etc...cred ca este cu totul alta discutie, colegii au intrebat care sunt intervalele de schimb din fisa de intretinere.
Ce cod au capacele astea negru lucios, de la manere? Logan 2019.... Se gasesc pe undeva de cumparat? Eventual si sh.... ma intereseaza sa le colez cu folie de carbon dar in caz ca ies prost, nu vreau sa le stric pe ale mele.
Salutare colegi!
Datorita scumpirilor și drumurilor lungi pe care le fac combinat cu naveta mă tentează un gând de a pune gpl pe motorul 0.9 TCe (mașina din semnătura Logan oredtigr 2019).
Ce părere aveți? Sunt probleme/defecțiuni la care să mă aștept daca pun GPL?
Mă gândesc că dacă mai țin mașina încă 3-4 ani și vreo 80-100 k km își scoate bănuții cu vârf și îndesat.
Bună ziua, stimați colegi loganiști! Întrebare de diletant, nu am găsit pe forum, poate e ascunsă bine: cât ar trebui să fie distanța dintre electrozi la bujia pentru 0,9 TCE, 2014? Fără GPL. Am găsit pe net că e 0,7 mm sau 0,8 mm. Care este cea dată de producător? Am un misfire pe un cilindru și bujia de acolo pare mai decalibrată, nea mecanicu' nu prea știe... Mulțumesc!
Salutare! Știu că sunt printre noi și colegi care dețin mai multe informații tehnice. Mă interesează cuplu de strângere pentru prima sonda lambda și pentru bujii. (Logan 2, 0.9 TCe) Mulțumesc!!!!
Cu mare drag. Nu ai intrebat asta dar iti atasez si procedura de demontare \montare a sondei pentru un 0.9 TCe, vezi ca daca doresti sa strangi la cuplu cu o cheie dinamometrica iti trebuie si o cheie \adaptor special pentru asta (eu de-a lungul timpului mi-am confectionat tot felul de astfel de adaptoare dedicate de diferite dimensiuni, cu ”decupaje” pt. cabluri, cu pereti destul de subtiri dar chiar si pentru cupluri destul de mari, etc.)
Salutare.
Ma gandeam sa pun un carlig la MCV (2019). Intreb la Dacia, ca e inca in garantie, intreb si la service-ul.. de incredere: 2000 respectiv 1800 RON, fier, manopera, instalatie electrica. Dupa ce mi-am adunat fata de pe jos, imi explica oamenii ca instalatia e complexa, cu ceva modul care comanda luminile, ca altfel, masina "simte" ca luminile consuma prea mult (ca-s dublate practic pe spate) si nu ii place. Eu vreau carligul pentru suport de biciclete, care are lumini, dar, 2000 RON e o suma...
Intrebare.. exista vreo varianta in care se poate face treaba asta fara modulul ala si cu care masina sa nu faca figuri? Ma gandesc ceva de geunl... LED-uri pe luminile de la suport, in asa fel incat masina sa "nu il simta"... sau orice varianta...
Cumperi sistemul ( carlig, traversa, modul ) din afara reprezentantei si il montezi conform fisei de instalare, ori tu ori intr-un service. Astfel nu pierzi nici o garantie.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment