If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
La fel de simplu ca uleiul de motor.
Desfaci busonul de la cutie, astepti sa curga tot uleiul, pui busonul la loc (asta e foarte important ), iei un furtun si il bagi in cutie prin alt buson, pui o palnie pe furtun si torni uleiul nou pana da pe afara.
Oti, o concentratie 50% antigel si 50% apa distilata iti asigura o temperatura de inghet de -38 grade celsius. Daca pui mai mult antigel decat apa, o sa creasca temperatura de inghet (-30 de grade).
@ Fanez, la fel ca la orice masina, cu atentie, sa nu incurci "borcanele", cum a mai facut unul pe threadul dedicat. Colegul respectiv a incurcat busoanele....a fost studiu de caz.
„Decât să înjuri întunericul, mai bine aprinde o lumânare.”
Desfaci busonul de la cutie, astepti sa curga tot uleiul....
Cine s-ar fi gandit? La asa intrebare asa raspuns (si corect pe deasupra)
Voiam de fapt sa stiu pe unde se baga uleiul in cutie. Unde e busonul ala de varat?
...sa nu incurci "borcanele", cum a mai facut unul pe threadul dedicat
Adica a golit cutia pe la umplere si a umplut-o pe la scurgere? Glumesc.
Inca una pe frig, bate ceva destul de tare in partea stanga a bordului cat e masina rece. Banueisc ca din cauza vibratiei de la motor si pentru ca e plasticul rece, ceva vibreaza tare. Oricum penal.
La fel de simplu ca uleiul de motor.
Desfaci busonul de la cutie, astepti sa curga tot uleiul, pui busonul la loc (asta e foarte important ), iei un furtun si il bagi in cutie prin alt buson, pui o palnie pe furtun si torni uleiul nou pana da pe afara.
...
E ceva ciudat cu masura "pana da pe afara" , plus ca la motor nu am vazut pe joja semnul asta. Are totusi cineva vreo cantitate exacta furznizata de producator ? Eventual si uleiul recomandat (producator,vascozitate etc).
Un alt aspect care este bine de stiut este ca vascozitatea uleiului trebuie respectata intocmai. Daca la uleiul de motor merge sa te joci, la uleiul de cutie, daca pui o vascozitate mai mare, o sa te chinui sa bagi in viteza pe timp de iarna.
sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Cine s-ar fi gandit? La asa intrebare asa raspuns (si corect pe deasupra)
Voiam de fapt sa stiu pe unde se baga uleiul in cutie. Unde e busonul ala de varat?
Adica a golit cutia pe la umplere si a umplut-o pe la scurgere? Glumesc.
A golit un ulei (motor) si a bagat peste cel din cutie o cant mai mica (cred ca in cutie era o cant mica de ulei si s-a pacalit), a facut un drum si s-a plans ca a scos un fulm alb dupa care s-a gripat motorul....parca asa era povestea, nu mai stiu unde, pe ce thread, dar este de antologie sf.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment