If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Vred ca trebuia sa zica vizibilitate redusa di cauza conditiilor meteo nefavorabile.
Nu cred ca ai vizibiliyate chiar redusa noaptea daca ai luminile puse la punct.
Pai il orbesti pe ala din spate daca esti in coloana. Proiectoarele bat pe sub masina aluia din fata, dar becul de ceata este sus. Ai vazut ce deranjant e când ala din fata sta la semafor cu piciorul pe frana.
oricum in cazul franei sunt 3 becuri de 21w; la lumina de ceata din spate avem un singur bec de 21w
Vred ca trebuia sa zica vizibilitate redusa di cauza conditiilor meteo nefavorabile.
Nu cred ca ai vizibiliyate chiar redusa noaptea daca ai luminile puse la punct.
am spus deja ca este o exagerare
totusi este evident ca noaptea vizibilitatea este mai redusa decat in timpul zilei, si daca farurile bine puse la punct asigura o lumina suficienta in fata masinii proiectoarele acopera zona laterala (care nu este luminata corespunzator de faruri indiferent cat de bune sunt ele si cat de bune sunt conditiile meteo)
Last edited by abc; 1 January 2014, 09:12.
Reason: Automerged Doublepost
Ne-ai omorat cu obtionala ta.. corect e optionala frate!!!
eniuei,e cineva meserias pentru a-mi monta proiectoare?Am ambiance dar nu as vrea sa le montez pe cele originale,vreau ceva A.M.eventual sa cumpar doar maneta pe original..
Vrei sa te remarci ca fiind idiot?Atunci da quote la ultimul mesaj postat!!
"activare pe lampa ceata spate" cam greu fara fir tras. Si ca sa tragi firul ala ca de fabrica(fir prin cablajul original, de aceeasi culoare ca originalul) demontezi un sfert de masina. Sigur il poti trage ca sarmele de rufe.
Salut eu tot nu va inteleg daca tot ziceti ca proiectoarele nu sunt bune nu mai coandati si luati-o cheala si iesiti si mai bine la pret.
Daca ar fi optional doar proiectoarele de ceata separat, cu siguranta mi-as baga ceva in ele.Insa conform standardelor de rahat Dacia,nu poti pune pe masina cheala ce vrei si numai ce vor ei la pachet cu altceva.
Deci proiectoarele vin la pachet obligatoriu cu AC spre exemplu !
Daca ar fi optional doar proiectoarele de ceata separat, cu siguranta mi-as baga ceva in ele.Insa conform standardelor de rahat Dacia,nu poti pune pe masina cheala ce vrei si numai ce vor ei la pachet cu altceva.
Deci proiectoarele vin la pachet obligatoriu cu AC spre exemplu !
Nu e adevarat. Poti sa iti iei ambiance, iar proiectoarele de ceata sunt optionale si costa 105 euro fara AC.
Daca iti iei laureate le ai automat.
Ne-ai omorat cu obtionala ta.. corect e optionala frate!!!
eniuei,e cineva meserias pentru a-mi monta proiectoare?Am ambiance dar nu as vrea sa le montez pe cele originale,vreau ceva A.M.eventual sa cumpar doar maneta pe original..
"activare pe lampa ceata spate" cam greu fara fir tras. Si ca sa tragi firul ala ca de fabrica(fir prin cablajul original, de aceeasi culoare ca originalul) demontezi un sfert de masina. Sigur il poti trage ca sarmele de rufe.
poate loganu 2 nu e mai prost ca loganu 1 cu lipsa la acel cablaj venit de la blocul de lumini la compartiment motor
si daca vrei ceva pe masina si asta implica modificari adaugiri le faci fara discutie
Ca sa fie operatiunea mai simpla poti pune proiectoare cu becuri led si in cazul asta scoti din ecuatie releul, iar operatiunea este mult mai simpla, adica led in loc de bec normal.
Multumesc pentru raspuns. Eram interesat sa aflu formularea exacta din noul cod rutier: scrie generic vizibilitate redusa sau sunt precizate concret conditiile meteo (ceata, ninsoare, etc). Sunt precizari diferite pentru proiectoare si pentru lampa spate?
In codul rutier scrie asa:
Art.101.
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:
.................................................. ................................................
(2) Amenda contraventionala prevazuta la alin.(1) se aplica si conducatorului de autovehicul sau tramvai care savârseste o fapta pentru care se aplica 4 puncte de penalizare, conform art.108 alin.(1) lit.c).
iar la art.108 alin.(1) lit.c) pct. 4) apare in felul urmator:
4. circulatia în timpul noptii sau ziua, pe timp de ceata, ninsoare abundenta sau ploaie torentiala, cu un autovehicul fara lumini sau fara semnalizare corespunzatoare;
Din ce am inteles eu: se aprind proiectoarele+lampa spate cand este ceata, ninge sau cand ploua puternic indiferent daca este zi sau noapte.
Eu pana acum aprindeam lampa spate doar cand era ceata (ziua sau noaptea) iar proiectoarele (cand conduceam o masina care avea asa ceva) le aprindeam cand era ceata (ziua sau noaptea) sau cand circulam in afara localitatilor (doar noaptea).
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment