asta voi face si eu ,dar la alt broker,pe baza seriei de sasiu voi face rca si casco,inainte de a ridica masina
Costuri Necesare Dupa Achizitie Logan 2
Collapse
X
-
Originally posted by panselin4 View Postasta voi face si eu ,dar la alt broker,pe baza seriei de sasiu voi face rca si casco,inainte de a ridica masina
va recomand brokerul Marsh care lucreaza direct cu Dacia si are preturi foarte bune, fiind o asigurare Gold speciala pentru Dacia;
il gasiti la oricare dealer Dacia;
succes
Comment
-
saptamana trecuta mi-am ridicat si eu masina (Stepway 2, 0.9 TCE). Costurile au fost:
RCA - 270 RON (City Insurance)
CASCO - 1250 RON (Groupama - All Inclusive)
Presuri, tavita portbagaj, cotiera (din targ din Vitan) - 220 RON
Am mai dat 170 RON la reprezentanta pentru numere rosii, si suport numere.
Si un plin de benzina
Comment
-
Tot asa am facut si eu (am 24 ani) si am comandat masina pe numele mamei (49 ani) pentru asigurari mai mici. Inca nu m-am interesat de preturi pentru RCA&Casco.Tutorial montaj conducte ventilatie pentru locurile spate: http://www.loganclub.ro/forum/showpo...postcount=1156
Comment
-
si eu tot asa am procedat,initial comandasem masina pe numele meu,dar intreband la firma de asigurari,si vazand cum sta treaba cu diferentele enorme de pret,am facut cerere si am schimbat comanda pe numele tatalui (tata are aproape 60 de ani ,eu aproape 30 si permis de 10 ani fara evenimente din vina mea,dar vad ca nu conteaza-mare idiotenie )
masina am ridicat o pe 28 aprilie,logan laureat de 1.2- prin programul rabla-
am facut rca pe 12 luni cu 323 lei ,casco pe 12 luni cu 1300 de lei
numerele rosii au fost 125 de lei
si am mai cumparat din vitan presuri tip tavita precum si tava portbagaj-din cauciuc -,plus obturatoarele de praf
taxa de inmatriculare ,numerele definitive si rovigneta,plus impozitul la stat le voi face aproape de expirarea numerelor rosiiLast edited by panselin4; 6 May 2014, 21:26.
Comment
-
Originally posted by panselin4 View Postsi eu tot asa am procedat,initial comandasem masina pe numele meu,dar intreband la firma de asigurari,si vazand cum sta treaba cu diferentele enorme de pret,am facut cerere si am schimbat comanda pe numele tatalui (tata are aproape 60 de ani ,eu aproape 30 si permis de 10 ani fara evenimente din vina mea,dar vad ca nu conteaza-mare idiotenie )
masina am ridicat o pe 28 aprilie,logan laureat de 1.2- prin programul rabla-
am facut rca pe 12 luni cu 323 lei ,casco pe 12 luni cu 1300 de lei
numerele rosii au fost 125 de lei
si am mai cumparat din vitan presuri tip tavita precum si tava portbagaj-din cauciuc -,plus obturatoarele de praf
taxa de inmatriculare ,numerele definitive si rovigneta,plus impozitul la stat le voi face aproape de expirarea numerelor rosii
Trec printr-o experienta tare aiurea si eu. Taica-meu e nascut pe 14 Octombrie 1956 ( deci astazi are 58 de ani ) si nu a avut eveniment rutiere . Eu am 28 de ani ( nascut pe 21 Iulie '86 ).
Un asigurator ( doar unul singur ) ii face polita lu' taica-meu ( pe noul SL10 1.2 care o sa soseasca saptamana asta ) cu 320 RON. Conditia acestui asigurator este sa pastreze numerele de inamtriculare ! Daca nu pastram numerele de inmatriculare, totul pica si o va face cu 500 RON ca toti ceilalti brokeri la care am fost prin oras si ne-au spus ca ei cu atata pot s-o faca. Si vad ca multi de pe acest forum o fac tot cu 500 RON, dar ce-i drept nu au dat atatea detalii ca tine.
Toti brokerii ( mai putin aceasta femeie care ne face cu 320 RON ) sustin ca nu au importanta numerele de inmatriculare ! M-am interesat si eu, intr-adevar numerele de inmatriculare nu au niciun fel de importanta in sistemul bonus malus.
Te intreb tocmai pe tine, pentru ca semanam la varsta si la tot. M-ar ajuta mult un raspuns din partea ta cu mai multe detalii.
Intrebarea mea este: De ce asiguratorul tau ti-a facut-o cu 323 RON cand toti ceilalti fac cu 500 RON ?
Eu vreau sa-mi pun numere noi ( preferiantale ) pe noua masina ( fiind practic masina mea, mai putin in acte datorita asigurarilor stupide pentru noi astia sub 30 ani ) dar se pare ca nu pot ca ma constrange aceasta asiguratoare care ma pune sa-mi pastrez inexplicabil numerele vechi daca vreau asigurarea de 320 RON.
La cum vad eu, aceasta femeie care imi face mie cu 320 ( care este o veche cunostinta de-a lu taica-meu ) este corecta, dar greseste cand spune ca trebuie sa pastram numerele de inmatriculare ( ea practic stie ceva, dar nu stie bine ). Bonusul il poarta CNP'ul lu' taica-meu practic. Cat despre ceilalti brokeri care spun ca nu-mi pot face reducere cum ca e masina noua si se reia de la B0 - ori gresesc si nu cunosc legea ori sunt rai cu buna stiinta ca sa-mi ia banii.
Ms mult anticipat
Comment
-
Sistemul bonus malus coreleaza CNPul proprietarului cu seria de sasiu a masinii. Daca unul din acesti parametrii se modifica (indiferent care) istoricul se sterge automat si totul incepe de la zero. Numerele se inmatriculare nu au nicio importanta aici. Iti spun adstea in cunostinta de cauza iar daca vrei detaliat vorbim in privat.
By phone ... using Tapatalk and Samsung S5!
Comment
-
Originally posted by GuGu21 View PostPanselin, te rog mult detaliaza. Ti-ai pastrat numerele de inmatriculare de la vechea rabla ?
Trec printr-o experienta tare aiurea si eu. Taica-meu e nascut pe 14 Octombrie 1956 ( deci astazi are 58 de ani ) si nu a avut eveniment rutiere . Eu am 28 de ani ( nascut pe 21 Iulie '86 ).
Un asigurator ( doar unul singur ) ii face polita lu' taica-meu ( pe noul SL10 1.2 care o sa soseasca saptamana asta ) cu 320 RON. Conditia acestui asigurator este sa pastreze numerele de inamtriculare ! Daca nu pastram numerele de inmatriculare, totul pica si o va face cu 500 RON ca toti ceilalti brokeri la care am fost prin oras si ne-au spus ca ei cu atata pot s-o faca. Si vad ca multi de pe acest forum o fac tot cu 500 RON, dar ce-i drept nu au dat atatea detalii ca tine.
Toti brokerii ( mai putin aceasta femeie care ne face cu 320 RON ) sustin ca nu au importanta numerele de inmatriculare ! M-am interesat si eu, intr-adevar numerele de inmatriculare nu au niciun fel de importanta in sistemul bonus malus.
Te intreb tocmai pe tine, pentru ca semanam la varsta si la tot. M-ar ajuta mult un raspuns din partea ta cu mai multe detalii.
Intrebarea mea este: De ce asiguratorul tau ti-a facut-o cu 323 RON cand toti ceilalti fac cu 500 RON ?
Eu vreau sa-mi pun numere noi ( preferiantale ) pe noua masina ( fiind practic masina mea, mai putin in acte datorita asigurarilor stupide pentru noi astia sub 30 ani ) dar se pare ca nu pot ca ma constrange aceasta asiguratoare care ma pune sa-mi pastrez inexplicabil numerele vechi daca vreau asigurarea de 320 RON.
La cum vad eu, aceasta femeie care imi face mie cu 320 ( care este o veche cunostinta de-a lu taica-meu ) este corecta, dar greseste cand spune ca trebuie sa pastram numerele de inmatriculare ( ea practic stie ceva, dar nu stie bine ). Bonusul il poarta CNP'ul lu' taica-meu practic. Cat despre ceilalti brokeri care spun ca nu-mi pot face reducere cum ca e masina noua si se reia de la B0 - ori gresesc si nu cunosc legea ori sunt rai cu buna stiinta ca sa-mi ia banii.
Ms mult anticipat
ok, treaba la mine este exact precum am povestit, am luat loganul ca si tine, in sensul ca eu sunt cel care il conduce-singurul sofer, dar la achizitionare, datorita prostiei asiguratorilor a trebuit sa l trec pe numele tatalui, din ce am inteles, nu are importanta in caz de vreun eveniment-doamne fereste-adica asigurarea acopera chiar daca nu propietarul a fost la volan
eu cand am dat vechea dacie a familiei la rabla, am dus anterior acestui eveniment numerele la politie spre radiere si scoatere din circulatie-( din cate tin minte trebuia radiata masina din circulatie, ca sa poata fi dusa la remat)
in orice caz, nu am pastrat numerlele de la masina veche, iar loganul nou l am inmatriculat cu numere noi preferentiale- parca asta era intrebarea
cand am facut rca ul la logan, nu mi a cerut nimeni nici un numar de inmatriculare, si precum spune si florin, cand iei o masina noua si o inmatriculezi, sistemul bonus malus o ia de la 0, din ce am inteles conteaza varsta posesorului, de cand are permisul, si localitatea in care traieste ( ar fi fost normal sa conteze si daca a mai avut evenimente in trafic, din vina lui, anterioare, indiferent pe numele cui era masina inmatriculata )
am facut rca ul cum am mai zis cu 323 lei pe 12 luni, in schimb daca era pe numele meu ma costa in jur de 1500 de lei pe an, de diferenta mai bine bag benzina si ma plimb cu sotia
vechiul logan era pe numele meu, tot doar eu il utilizam, dar pe vremea aceea nu era aberatia aceasta cu rca ul la tineriLast edited by panselin4; 18 November 2014, 20:03.
Comment
Comment