If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Stie cineva cat dureaza marele transfer de bonus-malus?
Masina mea e la dealer si ma asteapta sa o ridic, iar eu astept dupa o nenorocita de asigurare RCA de 2 zile.
Brokerul meu zice ca e "complicat" si ca nu se poate asa de repede ca la o asigurarea obisnuita.
Stie cineva cat dureaza marele transfer de bonus-malus?
Masina mea e la dealer si ma asteapta sa o ridic, iar eu astept dupa o nenorocita de asigurare RCA de 2 zile.
Brokerul meu zice ca e "complicat" si ca nu se poate asa de repede ca la o asigurarea obisnuita.
cum iti transferi bonus-malusul ? Te pune sa-ti pastrezi numarul de inmatriculare sau ti-l pastrezi oricum ?
Nu trebuie pastrate numerele. Iti trebuie sigur certificat de radiere al masinii vechi + alte documente. Cel mai sigur este sa vorbesti cu un broker / asigurator pentru documentele necesare. Unii s-ar putea sa ceara un document stampilat + semnat, altii doar semnat sau stampilat. Daca iti spune ca nu se poate ( ca nu se transfera sau "nu stie" ), te duci la alt broker / asigurator. Se poate sigur ( a facut cineva cunoscut, acum 5 zile, dupa o cearta cu asiguratorul ).
Nu trebuie pastrate numerele. Iti trebuie sigur certificat de radiere al masinii vechi + alte documente. Cel mai sigur este sa vorbesti cu un broker / asigurator pentru documentele necesare. Unii s-ar putea sa ceara un document stampilat + semnat, altii doar semnat sau stampilat. Daca iti spune ca nu se poate ( ca nu se transfera sau "nu stie" ), te duci la alt broker / asigurator. Se poate sigur ( a facut cineva cunoscut, acum 5 zile, dupa o cearta cu asiguratorul ).
Se poate, mie toti brokerii din oras au zis ca nu se poate... Na, ca sa ia mai multi bani, logic... Doar un broker care era cunostinta de familie mi l-a transferat, altfel nu aveam sanse de izbanda :/
Pentru trasnferarea clasei bonus-malus, adresaţi-vă direct la asigurator. Un broker nu prea are cu ce să vă ajute. Lui aşa îi apare asigurarea în sistem. Modificarea se poate face numai de asigurator. Eu am completat la asigurator o cere tip, am ataşat certificatul de radiere şi o copie după asigurarea veche. Aşa s-a rezolvat, fiindu-mi restituită şi diferenţa de bani încasată în plus.
Pentru trasnferarea clasei bonus-malus, adresaţi-vă direct la asigurator. Un broker nu prea are cu ce să vă ajute. Lui aşa îi apare asigurarea în sistem. Modificarea se poate face numai de asigurator. Eu am completat la asigurator o cere tip, am ataşat certificatul de radiere şi o copie după asigurarea veche. Aşa s-a rezolvat, fiindu-mi restituită şi diferenţa de bani încasată în plus.
ce spui tu e logic, dar in realitate eu am fost la asigurator si mi-a zis ca nu se poate asa ceva. Tot broker'ul pe care il aveam si inainte m-a rezolvat ...
Desi brokerul la care apelez imi este un semi-prieten / cunostinta, am asteptat 2 zile cu masina pregatita sa o ridic dupa RCA-ul cu transfer de bonus-malus....
A 3-a zi nu am mai rezistat si m-am dus la asigurator (astra) cu urmatoarele acte:
- certificat de distrugere al masinii vechi
- certificat de radiere al masinii vechi
- asigurarea RCA de pe masina veche
- buletinul
- factura de pe masina noua
Intr-o ora am primit un RCA cu transfer de bonus-malus clasa B12, care m-a costat 298.5 lei pe an (pretul la B0 era 533 lei / an).
Vreau sa mai spun ca si alti brokeri cu care am vorbit, mi-au zis ba ca ei nu au auzit de transfer bonus-malus, ba ca nu se poate, ba ca e un proces foarte greu, etc etc.
Fiind la rubrica de costuri dupa achizitie le voi insira si pe ale mele:
- numere rosii 105 lei (de la dealer)
- RCA 298.5 lei
- CASCO 800 lei (varianta Gold de la alianz pentru 1 an)
- covorase in masina 140 lei (de la dealer)
- urmeaza inscrierea masinii....
Desi brokerul la care apelez imi este un semi-prieten / cunostinta, am asteptat 2 zile cu masina pregatita sa o ridic dupa RCA-ul cu transfer de bonus-malus....
A 3-a zi nu am mai rezistat si m-am dus la asigurator (astra) cu urmatoarele acte:
- certificat de distrugere al masinii vechi
- certificat de radiere al masinii vechi
- asigurarea RCA de pe masina veche
- buletinul
- factura de pe masina noua
Intr-o ora am primit un RCA cu transfer de bonus-malus clasa B12, care m-a costat 298.5 lei pe an (pretul la B0 era 533 lei / an).
Vreau sa mai spun ca si alti brokeri cu care am vorbit, mi-au zis ba ca ei nu au auzit de transfer bonus-malus, ba ca nu se poate, ba ca e un proces foarte greu, etc etc.
Fiind la rubrica de costuri dupa achizitie le voi insira si pe ale mele:
- numere rosii 105 lei (de la dealer)
- RCA 298.5 lei
- CASCO 800 lei (varianta Gold de la alianz pentru 1 an)
- covorase in masina 140 lei (de la dealer)
- urmeaza inscrierea masinii....
Intrebare, casco ai facut la reprezentanta dacia? Si ai fransiza la casco sau este fara?
Te intreb deoarece este un pret bun, mai ales la alianz
Si eu am făcut asigurarea CASCO tot la Allianz, prin Dacia. A fost cea mai bună ofertă. Mașina este din 2014, suma asigurată 7.271 Euro, iar asigurarea, pachet GOLD, a costat 255 Euro. Franșiza este 250 Euro, dacă reparațiile nu se efectuează în unități autorizate de către producător.
Intrebare, casco ai facut la reprezentanta dacia? Si ai fransiza la casco sau este fara?
Te intreb deoarece este un pret bun, mai ales la alianz
Casco am facut la reprezentata, varianta fara fransiza daca fac reparatia la ei si fransiza 250E daca fac reparatia in alte serviceuri.
A fost un pret foarte bun, practic de nerefuzat.
Masina e pe sotia mea, 34 ani, Timisoara.
Pentru Crs. Sandel...
Covorasele de la dealer nu sunt ideale, dar decat sa murdaresc mocheta sunt bune o perioada, pana am timp sa gasesc ceva mai ca lumea. Recomanzi niste covorase anume?
Pentru Crs. Sandel...
Covorasele de la dealer nu sunt ideale, dar decat sa murdaresc mocheta sunt bune o perioada, pana am timp sa gasesc ceva mai ca lumea. Recomanzi niste covorase anume?
Nu lua acele covorase. Nu iti recomand! Ti le recomand doar daca sunt tip tavita. Altfel, nu!
Le recomand pe acestea. Detin un set ca acesta si sunt foarte multumit.
Super! Arata excelent. Le trec pe lista de achizitii.
Ai cumva o recomdare si pentru un set de huse?
Am impresia ca cele de la reprezentanta sunt extrem de scumpe.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment