If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Sunt cu masina la spalatorie si e plina de puncte mici negre in special pe cupola si pe partea superioara a usilor.
Saptamana trecuta a plouat cu gheata la Iasi.
E posibil sa fi facut gheata ravagii asa de mari sau asa e de proasta calitatea vopselei?
sa nu fie smoala, sau ceva de pe drum, ca am avut si eu cateva puncte, si erau de smoala sau cu ce au dat astia iarna pe sosea, daca insisti nu dispar punctuletele?
Uite-te cu atentie la punctele alea ( cu o lupa eventual ) sa vezi daca exista semne de vopsea sarita sau sint urme de murdarie ( smoala, stropi de vopsea etc ) Daca e murdarie trebuie sa apara in relief, in afara, deasupra vopselei
Ar fi prea de tot sa sara vopseaua asa repede oricit de rea ar fi fost din fabrica.
Din păcate punctuleţele acelea par a fi făcute în profunzime, m-aş bucura să ne spună colegul bc17mic că a fost smoală şi că s-a putut curăţa, dar din ce se vede în poză nu prea cred.
smeclemul ala, apare in perioada asta a anului si de la seva copacilor. sunt unele specii care produc o seva pacatoasa care se lipeste atat de bine de parbriz ca nu se ia pana nu frec, frec, frec (da,da...x3) cu lichid de geamuri pentru casa si doua- trei randuri de servetele de hartie.
nici nu vreau sa ma gandesc ce face cu vopseaua.
Din pacate a trebuit sa plec din Iasi si nu am timp weekendul acesta sa ma ocup de problema.
Pe cei de la spalatorie i-am intrebat daca au solutie pentru smoala si nu aveau.
O sa incerc varianta asta prima oara.
Referitor la copaci, numai plopi am in jur pe unde parchez.
Eu am zis ca e de la gheata pt ca am pe capota niste puncte la fel, de cand am trecut pe langa o sararita asta iarna cu vreo 80 la ora.
Lucrari de constructii pe la bloc nu au fost, iar prin oras pe unde am mai parcat sincer nu am fost atent.
Incearca sa curati zona respectiva cu asa ceva. Eu folosesc de mult asa ceva si si-a dovedit eficienta pentru multe pete si multi contaminanti aparuti pe masina. In prealabil ar fi de preferat un degresant puternic (recomand aici detergent de vase - FAIRY sau PUR) aplicat in zona respectiva.
Nu cred ca este de la ploaia cu gheata,inclin sa cred ca sunt stropi de vopsea, dar cred ca se rezolva perfect cu un polish
Polishul nu poate scoate punctele de vopsea de pe suprafata lacului ... in cel mai bun caz le estompeaza. Ca sa le elimini este nevoi pe un solvent pentru asa ceva.
Last edited by M.FLORIN; 24 May 2014, 06:15.
Reason: Automerged Doublepost
Buna
Daca in acele puncte agata unghia inseamna ca este lipsa de material (lacul este strapuns), daca punctele sunt peste lac incearca cu diluant nitro 209 care nu ataca lacul.
Daca era lovitura de gheata ramanea urma si in tabla.
Multumesc tuturor pentru solutiile oferite.
In urma unui accident in care mi-am facut praf haionul si bara spate am ajuns la Caremil la Tinichiderie.
Cei de acolo au dat pe vopsea intr-o zona cu un degresant pe care il folosesc ei ( pe bidon scria silicon cleaner) si se pare ca dispar acele pete. Am incercat doar intr- o zona.
Mi-au recomandat sa nu incerc cu diluant nitro ca au si ei si intinde lacul de pe maina.
Punctele 90% sunt vopsea neagra ( eu cam banuiesc si de unde)
Fiind mici acele puncte consider threadul inchis intrucat nu voi sta sa frec toata masina pt niste chestii pe care le vezi doar de la 20 cm.
Ingrijorarea mea era sa nu fie puncte de la gheata.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment