If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Eu am drum cam de 2 ori pe luna pe a2, si portiunea bucuresti fundulea , care are multe plombe pe banda 1,o parcurg de regula pe banda 2 care este mai ok, si acolo merg cu 130-140, asta este viteza de pe banda 2 de regula, daca mergi mai incet pe banda 2 tot vin altii din spate, asa la 140 mergi cu coloana
In restul autostrazii cam 110-120 daca nu ma grabesc
@827sam banda 2 este pentru viteza mai mare, dar sa nu depășești limita vitezei legale, și aici e cu dus și intors.
Nu prea e în regula sa îți dea flash-uri dacă meri pe banda 2 cu 100 km/h pe DE sau 130 km/h pe autostrada.
Eu sunt pe principiul: lasa-i pe ceilalti sa mearga cu cat vor, daca ai doua benzi si prima e libera, te dai la o parte.
Eu asa procedez.
Si stiu cat de deranjant e sa vezi nesimtitii cum nu vor sa se dea la o parte.
Pe e85 de ex, drum care tine de la Bucuresti, pana la Bacau, este cu o banda pe sens+banda de urgenta, practic sunt 2 benzi pe sens, dar legea nu l obliga pe cel care merge pe banda 1 teoretic si banda 2 practic, sa se dea la o parte, atunci incep problemele, cand ii vezi ca mai merg si cu 80-90 aproape de mijlocul drumului, iar depasirile sunt destul de riscante deoarece drumul este foarte aglomerat.
@hassero, a nu se confunda banda 1 cu banda de urgenta pe E85. Acolo toti soferii o iau razna, pentru ca acea banda e cam plina de gropi. In cazul acesta, a gresit statul ca a facut prost drumul, dar pe tine cine te tine sa depasesti pe banda de urgenta, daca vezi ca nu vrea sa se dea la o parte.
Nu ma mai bag in depasire pe dreapta. Am mai dat de orbi care nu se uita in oglinda si mai mai sa intre in tine. In plus, daca eu il depasesc pe e85 sa zicem, pe banda de "urgenta", si el ma loveste, este vina mea ca am circulat pe acolo, asigurarea lui nu acopera nicio paguba.
Ca sa poti consuma putin la 130 ai nevoie de o masina de vreo ... 150 de cai sau aerodinamica buna (gen prius insight etc). Pana si loganul K9K 90 cai consuma sensibil mai mult la 130 decat pe vitezele uzuale de DN.
Skoda octavia 2.0 tdi 140cp consuma 5.4-5.7 la 130-140 km/h
Parerea mea e ca daca mergi pe autostrada cu un autoturism cu mai putin de 100 la ora (adica sa fie nevoie sa te depaseasca autocarele sau si TIRurile) mai bine o iei pe DN. Se numeste nesimtire sa incurci traficul ca sa scoti tu consum pe un drum de obiecei mai lung ca nr de km decat DNul.
Ca sa poti consuma putin la 130 ai nevoie de o masina de vreo ... 150 de cai sau aerodinamica buna (gen prius insight etc). Pana si loganul K9K 90 cai consuma sensibil mai mult la 130 decat pe vitezele uzuale de DN.
TIR'urile, autocarele sunt limitate la 90 km/h. Daca mergi cu 100km/h nu cred ca deranjezi pe cineva pe autostrada, cand iei un TIR o calci si tu unpic sa faci depasirea repede dupa ce te-ai asigurat ca nu vine nimic ...
Să meargă fiecare cu cât poftește, dar să dea dreacu prioritate pentru ca asta e de fapt cauza accidentelor.
Autostrăzile noastre permit 150-160 km/h fără probleme, șoferi nu prea avem...
sam, vitezele astea sunt si ele gandite. Pe autostrazile noastre nu sunt 4-5 benzi, avem doar 2, limitele de viteze sunt gandite. Daca esti pe banda 1 si te bagi sa depasesti un TIR care merge cu 90km/h ai timp sa te asiguri din spate daca vine un coleg cu 130km/h. Dar daca prietenul nostru din spate vine cu 200+ km/h te uiti in oglinda retrovizoare ( nu-l vezi ) te bagi in depasire si cand esti pe la jumatatea TIR'ului colegu cu 200 la ora e deja in spatele tau si-ti da claxoane ca nu stii sa conduci. Ca are el chef sa vina cu 200 ...
In alte cuvinte, esti tanar, esti teribilist, esti genul care apare in stirile de la ora 5, las-o mai moale, e spre binele tau si al celorlalti participanti la trafic ... Hai sa revenim la consum 1.2 despre asta discutam aici ...
Last edited by GuGu21; 10 September 2015, 09:01.
Reason: Automerged Doublepost
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment