Consum Logan II 1.2 16v

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • - cum sa nu calculeze bine computerul de bord? la inceput am resetat nr de km dupa fiecare plin, am pastrat bonurile si am notat litri consumati si consumul mediu si a cam batut cu afisajul consumului mediu aratat de masina.
    Si daca ii faci consumul din plin in plin tot ai o eroare daca de exemplu, contorul de la pompa e eronat + ca trebuie sa resetezi km parcursi fix in pompa+ca socoteala e imprecisa daca nu stii exact cati litri mai ai in rezervor inainte de a alimenta. (Optiunea de afisaj litri ramasi chiar imi lipseste)
    Asa la ce mai vrei computer de bord daca zici tu ca te minte? Daca ar fi o diferenta mai mare decat =/-0.3% la consumul mediu, imediat ai simti ca ai mers mai putin decat ai calculat tu ca trebuie sa alimentezi.
    Presupun ca indivizii de genul, pe langa vitezometrul masinii mai au lipite pe parbriz vreo 2 gps-uri ca sa stie sigur viteza reala, ca nah daca te ia radarul.
    sigpic

    Comment


    • Aiurea, chiar conteaza 2-3 procente? Nu va ma ganditi la fel si fel de lucruri marunte care chiar nu conteaza. Ca o paranteza, forumul asta s-a umplut de maruntisuri si nimicuri gen daca ar fi bine sa ungi suruburile de la roti, sau de cate ori sa speli masina, sau ca usa lasa urma pe cheder si ar trebui schimbata jumate din masina etc etc, exemple sunt multe.
      Chiar conteaza faptul ca dupa 500 km parcursi cb afiseaza 30 litrii consumati, dar dupa calcule elaborate ar fi vreo 31 sau 30,5?.
      Fel si fel de chestii marunte care iti complica existenta inutil.
      sigpic
      !

      Comment


      • Originally posted by Tatae1967 View Post
        Eu il aprob pe mihaimmn.(este adevarat ca despre CB nu am informatii,dar greu pot fi convins de stoicanu-daca are argumente astept sa le etaleze).Azi am scos la rodaj un Sandero 1.2 16V al unei vecine:la primii 740 km de la primul plin facut langa dealer(90 din 740 km efectuati in oras tot de mine) am avut 6.2%.Evident 90-100 km/h la 2800/3000 rpm.
        Pana nu face vreo 8-10 mii de km nu scade consumul. La fel facea si a mea cand era noua, consuma in oras si 11-12, era de speriat, pe instant la 40 in a4a nu scadea sub 5, acum sta la 3.3-3.7, dupa 8 mii de km a scazut simtitor consumul.

        Comment


        • Toata lumea vrea hârtii doveditoare
          Cine nu crede sa fie sănătos
          Cand am spus ca in logan 2 intră 65 L in rezervor au inceput sa spuna ca fura la pompa
          Eu am alimentat todeuna intre 58 si 62 L

          Trimis de pe al meu HTC Desire 820 folosind Tapatalk
          sigpic

          Comment


          • Intra, mai aveam vreo 4 litri si am mai bagat 59, de la Rompetrol de unde alimentez mereu, aceiasi statie de fiecare data.
            Cu aerul asta rece, plus cauciucuri de iarna n am sesizat vreo diferenta la consum, din ce am observat, majoritatea se vaita ca o data cu schimbarea cauciucurilor a crescut si consumul.
            5 persoane + portbagaj plin de bagaje, Buzau-Bucuresti, viteza medie 120 km/h pe CB, consum 8.7, 160 afara, 90 in localitati.

            Comment


            • Petroșani-Tg. Jiu și retur (la întoarcere cu ac pornit), 3 adulți și 2 copii un consum de 7 litri. Am făcut Defileul Jiului cam câte o ora pe sens.
              Prowd of my new wheels!

              Comment


              • Consum exclusiv urban, 236 km, 19,8 l, consum mediu 8,39l/100 km, conform CB.
                Last edited by aris86; 17 December 2015, 09:51.

                Comment


                • Consum exclusiv urban, in aglomeratia de seara+mers pe la 21-22 (15km dus, 15 intors)+weekend
                  Attached Files

                  Comment


                  • @Bizo: cu Clima pornită, AC( on/off) ? la SL10 contează, sunt niște W consumați permanent.
                    Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                    Comment


                    • Cu AC preponderent pe off. L-am folosit la plecare pentru dezaburire si inca de vreo cateva ori cand ventilatia nu facea fata.

                      Comment


                      • am citit ceva de genul ca o masina la 130 km/h pe autostrada, la mers constant, consuma undeva la 50 de cai putere

                        Comment


                        • salutari,

                          logan 10 ani 1.2

                          saptamanal: campina-bucuresti si retur cu 90km/h constant(merg numai noaptea cu pilotul si nu prea conteaza limita in localitate) , inca 50-60km bucuresti interior , si inca 30-40km campina si imprejurimi , consum de vara mixt cu si fara AC (nu am tinut cont) 6.2 - 6.4l % , acum iarna cu caldura pe 22 sau 24 grade treapta de viteza 2-3 a ventilatorului si destul de des folosita dezaburirea 7.1 - 7.4l %

                          special:
                          bucuresti-campina cu 130 - 150km/h consum 9.5l % (apropo a trecut cineva de 155km/h pe bord fara panta sau alte ajutoare??)
                          campina-mamaia si retur 110-130km/h consum 7.4l %, AC cam jumatate din timp , 4 persoane, cam 450kg in total.

                          am 12000km in fix 8 luni, eu zic ca este decent.

                          Comment


                          • Eu prind 170 cam pe orice drum drept, 170 pe bord desigur. Doar ca iti trebuie rabdare si drum, dupa 160 urca foarte greu.

                            Comment


                            • Buzau-Sibiu-Valea Oltului-Vidraru-Curtea de Arges-Pitesti-Ploiesti-Buzau, 3 persoane + bagaje, 130-140-150, consum 7.1, dupa 765 de km.

                              Comment


                              • povesti de adormit copiii mici ... La 130 ai instant 13-14 litri + zgomot de-ti huruie urechile o luna. Acum ca ai mers 1 km cu 130la ora si 99km cu 90la ora e altceva, da e posibil consumul ala, chiar mai mic. Dar in conditiile astea, nici vorba ...

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google