Consum Logan II 1.2 16v

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • La sfârșitul anului adun toate cheltuielile mașini și ma raportez la un cost mediu pe km. Anul acesta se situează undeva la 0,61-0,62 ron/km.

    Comment


    • aris86 cand ti-ai cumparat masina? SI in ce luna?
      Nu de alta...dar mie-mi iese 0.65 lei/km..in conditiile in care aici am bagat inclusiv actele masinii (a fost cumparata in iulie)...casco+RCA/1 an, rovinieta/1 an, ceva accesorii si benzina
      P.S. Bine...scuze...stiu ca eu am 0.9...dar se poate pleca ca un punct de comparatie
      Ah...si ca fapt divers...inclus si costul masinii (adica TOT ce am cheltuit cu masina)...imi vine 5.47 lei/km in 8627 km. Dar evident...asta o sa scada dramatic cand masina ajunge spre capatul vietii (adica undeva pe la 2-300k sau 7-10 ani)

      Comment


      • Da voi chiar va bateti capul cu cost/km



        Sent from my iPhone using Tapatalk
        sigpic

        Comment


        • @stoicanu dap...imi bat capul...pentru ca fac destul de multi km (se pare ca din ultimele statisticii aprox 32k km/an)...si costurile sunt importante...pentru ca mai avem si altele (de exemplu...o excursie, un cuptor nou in bucatarie, tranchilizantele pt nevasta...tratamentele psihiatrice pentru mine daca nu prind tranchilizantele, o statie de lipit noua etc). Mai mult...masina nu este un hobby (bine...este o pasiune)...este un mijloc de transport...prin urmare, este privit mai pragmatic. Plus ca eu sunt banatean...si bancul cu jumate de copil...este foarte adevarat...

          Comment


          • Eu raportez calculele la 1 nov. În primul an am avut un cost 1,05 ron/km (am inclus actele mașinii, înmatriculare, impozite, casco+rca/an, cauciucuri de iarna, huse, presuri, tavita portbagaj, rovinieta, alarma, benzina și alte prostii). Eu vorbesc doar de calcul de întreținere, fără sa iau în calcul prețul mașinii. Aia ii dai o data și apoi încep cheltuielile. Deobicei scriu în Word doar suma cheltuita și ce reprezinta. Nu-mi bat capul cu numărul de kilometri la alimentare. În anul al doilea, costul mediu a fost 0,76 ron/km. În primi 2 ani a fost asigurarea casco cam scumpa. Deocamdată mașină este destul de economica, ma bătea gândul la GPL, parca sunt prea multe probleme și nu este totul atât de roz când ți se prezintă alternativa. Cred ca un preț de 4,3 ron/L benzina ar fi real la noi, în condițiile în care petrolul nu prea creste și dolarul e în staționare la 3,95 ron/$.

            P.S. Ma refer doar la kilometrii parcurși în ultimele 12 luni (1.11.2015 - 31.10.2016).
            Last edited by aris86; 4 October 2016, 23:12. Reason: Automerged Doublepost

            Comment


            • Eu inca n-am 12 luni. Abia am 3 luni de cand am masina...de asta cifrele mele inca nu sunt nici macar orientative.

              P.S. Cati km are masina ta?

              Comment


              • Aproape 42000 km. Pe lângă 3 revizii, am schimbat becurile stock (fac 2 ani în decembrie), montat proiectoare ceata logan 1, lumina în torpedou, uleiul la cutie (28000 km), bujiile la 32000 km. În rest am mai cumpărat accesorii și înlocuit piese pe garanție. Plăcuțele de frână par sa mai tina. O sa le inspectez și sa le masor când schimb gumele de iarna.

                Comment


                • Intrebarea de la care au pornit discutiile astea era:
                  Originally posted by old_radu View Post
                  ...cine poate sa spuna cand are 50 l in rezervor , +/- 1 l ???
                  Am ajuns sa masuram temperatura si greutatea masinii ca sa descoperim cati ron/litru cheltuim daca luam in calcul pretul masinii sau nu.
                  In concluzie, daca ai 50 de litri in rezervor si consumi 50 de litri, indiferent cati km faci cu ei, indiferent de greutatea sau temperatura benzinei, tot 50 de litri ai consumat.
                  Astept calculele in kg. Cate kile
                  de benzina consuma 1.2-ul/luna.
                  La intrebarea pusa de old_radu se poate raspunde si asa: ai 50 de litri in rezervor cand ai:
                  Originally posted by bolovan View Post
                  ...
                  la 15 grade 37.895 kg...
                  La 25 grade 37.02 kg...
                  La 35 grade 36.145....
                  Last edited by Fanez; 5 October 2016, 00:05.

                  Comment


                  • Fanez n-ai inteles. Aici este vorba de consumul la %km....nu daca consumi sau nu 50l cati litrii ai consumat din aia 50 ca sa consum 50l (!?). Iar eu am incercat sa lamuresc lumea ca masurarea consumului la % prin metoda pompei este extrem de imprecis.

                    P.S. Da...ultimele 3-4 posturi au cam deviat de la subiect.

                    Comment


                    • Simplu si la subiect.

                      Comment


                      • Originally posted by old_radu View Post
                        ...benzina este un lichid si lichidele isi schimba volumul in functie de temperatura (asta tot autorul o zice )
                        ...in concluzie , 1l de benzina cumparat in februarie va avea un volum mai mic ca si 1l de benzina cumparata in iulie....nu mai vorbim de diferenta de pret
                        ...iarna nu-i ca vara !
                        Lichidele isi schimba volumul? Interesant! Deci, cand ma duc la magazin, la cate grade sa cer berea, ca sa fie mai multa?

                        Cati ml are un litru de benzina cumparat in februarie si cati ml are un un litru de benzina cumparat in iulie?
                        sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                        Comment


                        • Indiferent ce densitate are benzina, 50 de litri=50 de litri. Ca aia 50 de litri pot cantari 50 de kg sau 45 de kg n-are nicio treaba. Consumul la % prin metoda pompei e destul de exact. Cred ca vrei sa zici ca uneori pompa declanseaza la X litri, alteori la X+/-Y litri si nu-ti dai seama ca ai sau nu 50 de litri daca a declansat pompa. Noi coroboram cu ce zice CB. Ca in rezervor mai aveam 5 litri sau 7 litri "n-a mai" conteaza. Declansarea pompei nu-ti zice ca "gata, ai 50 de litri", asa este. Coincidenta sau nu, de vreo 4 ori am remarcat ca, dupa ce faceam plinul pana "la primul clik", CB imi arata ca am 50 de litri. Avea si el marja de eroare 1-2 litri probabil, posibil sa fi avut in realitate 48 sau 52, nu stiu.
                          Nici nu poti sa stii exact chiar daca te uiti cat scrie pe pompa decat daca stii sigur ca rezervorul era uscat inainte de alimentare dar nici atunci exact ca nu stii cat fura pompa (pompele nu fura, au si ele o marja de eroare).

                          Comment


                          • @vitriol se referea la densitate...ma mira ca nu te-ai prins...daca pana si eu m-am prins...dar nah...unii cauta nod in papura...

                            Fanez ba are treaba. Pentru ca...indiferent daca ai 100l sau 20l in rezervor...tu tot 3.7Kg de benzina consumi. Si consumi 3.7Kg indiferent daca sunt 4L de benizna sau 7L. Prin urmare, tu poti baga sau 36Kg de benzina (vara, la amiaza), sau 38-39Kg (iarna). Mai mult, rezervorul este din plastic...dimineata este mai rigid rezervorul (plasticul la rece este mai rigid)...intra mai putin. Am patit de N ori cand bagam pistolul in rezervor si trageam de el...chipurile sa-mi bage instantaneu 3L de benzina (de parca-i teleporta). Prin metoda plinului sunt prea multe variabile...care pot influenta mult consumul in L

                            Comment


                            • Pai calculatorul de bord iti arata X kg/100km? Cumperi litru si consumi tot litri.

                              Originally posted by vitriol View Post
                              Lichidele isi schimba volumul? Interesant! Deci, cand ma duc la magazin, la cate grade sa cer berea, ca sa fie mai multa?
                              Nu e mai multe, e mai deasă. ))
                              Last edited by MihaiiahiM; 5 October 2016, 08:21. Reason: Automerged Doublepost
                              sigpic

                              Comment


                              • MihaiiahiM da...dar aici este vorba de consumul %
                                Ca o concluzie...cine are CB...se ia dupa consumul ala...cine nu...si metoda pompei este suficienta. Totusi nu face chirurgie pe creier...chit ca sunt vo 300 parlamentari pe care as face...cu bomfaierul ruginit.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google