Consum Logan II 1.2 16v

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Costi-bc Invers...densitate mare=>nr de molecule multe in cm cub(L pt carcotasi)...deci putere calorica mai mare...deci injectie mai putina...deci consum mai mic...deci hâc...ca deja m-am zapacit.

    Comment


    • Pe langa latura umoristica si fara rost a posturilor de mai sus despre diferentele foarte mici de masa/volum la diferente de temperataura, poate ar fi interesant ca cineva sa ne spuna diferentele de consum, in aceleasi conditii, dar cu benzina 98 vs.95.

      Comment


      • Daca ai adus in discutie acest subiect, am constatat ca masina are un consum mai mic (~0,2-0,3 l/100 km) cu benzina 99 de la Petrom si trage mai bine, eu alimentand mereu cu benzina 95 de la Rompetrol. Insa, diferenta de pret nu se justifica si de aceea alimentez in continuare cu benzina 95 de la Rompetrol.

        Comment


        • agp626 diferente nu exista. Iar diferente de 0.2 nu sunt relevante (deh...prinzi un camion..mergi in spatele lui 5-6km...si deja ti-a scazut consumul mediu. ca fapt divers, din cate am vazut...90 km/ora, 1.4 mpi. Mers normal....5.2%. Mers in spatele unui camion 4.5%. Acelasi secotr de drum...cam aceasi perioada din zi...incarcarea masinii la fel)

          Tehnic vorbind, diferenta dintre 95 si 98 este rezistenta la autoaprindere.
          Pe youtube gasesti o groaza de filmulete cu motoare testate cu diverse benzine...iar la ce avem noi...si la ce se pune pe masini clasice...nu exista diferente de putere. Parca si astia de la fift gear au facut ceva teste.

          Comment


          • Eu, cel putin, am simtit diferenta de putere (aceleasi conditii, aceleasi persoane, acelasi drum). Daca pe acelasi drum aveam 6,3 consum, cu Petrom 99 am scos 6,1. Si nu am menajat deloc masina (depasiri multe, 110-130 km/h afara, 80-90 km/localitati).

            Comment


            • Diferente de putere intre 95 si 98, pot fi. Nu cred ca e cazul la Logan.

              Dar sunt unele motoare care isi pot modifica injectia, in functie de benzina folosita, cum e explicat in urmatorul video. https://www.ytpak.com/watch?v=hpVHLTRrxCw

              Comment


              • Sunt diferene chiar si la Logan
                Se simnte destul de bine mai ales la 0.9 tce


                Sent from my iPhone using Tapatalk
                sigpic

                Comment


                • Mai degraba ma refeream la modul in care se obtine plusul de putere. E acelasi sistem? Stie motorul ca benzina folosita are CO mai mare, si modifica avansul?

                  Comment


                  • Originally posted by evilsheep View Post
                    Mai degraba ma refeream la modul in care se obtine plusul de putere. E acelasi sistem? Stie motorul ca benzina folosita are CO mai mare, si modifica avansul?
                    Motorul nu stie ce CO are benzina. Stie doar daca au avut loc detonatii si isi poate modifica avansul pentru a le evita. In general avansul se steaza la o valoare ideala (pt 98 sa zicem) cand se porneste motorul, si scade in functie de frecventa detonatiilor.

                    Diferente de putere nu cred ca sunt. Ce am observat la a mea e ca are putin mai mult cuplu la turatii scazute cu benzina 98.

                    Comment


                    • București - Ploiești - Buzău - Focșani - Ojdula - Oituz - Onești - Bacău - Galbeni, 455 km, 26 litri benzina, consum mediu 5,71 l/100 km, 3 persoane, bagaje full, gume de iarna. Incident cu un câine, în apropiere de Onești, bara rupta în doua locuri, buza crapata pana jos și cleme rupte la fagurele de jos. Nasoala senzația la 60 km/h. Mers în coloana, sărit câine intr-o parte, nu am reușit sa mai evit impactul. Probabil va trebui înlocuită bara.
                      Last edited by aris86; 22 October 2016, 00:02.

                      Comment


                      • 60 litri de benzina= 600km URBAN (din pompa in pompa facut calculul)

                        Aceeasi masina,acelasi sofer,acelasi stil de condus,acelasi traseu,aceleasi semafoare,aceleasi cozi interminabile in traficul din bucuresti,masina goala doar soferul in ea.Chiar nu stiu ce sa zic de acest consum...mi se pare ca este ca la logan 1.4 ...a mai facut cineva doar urban? (1.2 16V)
                        Last edited by danezu33; 22 October 2016, 01:52.

                        Comment


                        • Pai cam atât papa în București. Iarna se duce spre 12L/100 km. Acu depinde și de intervalul în care circuli în oras.

                          Comment


                          • 9.6 în Bucuresti, consum pe CB cu mers puținmai "nervos"

                            Comment


                            • eliadib ce viteza medie?

                              Comment


                              • Daca îmi amintesc bine 22 sau 24 km/h, da mă uit mâine si revin cu valoarea exacta.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google