'Dacia Logan 10 ANI', Modelul Aniversar Special Pentru Romani

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Diferenta de 500 euro eu cred ca se justifica destul de bine daca facem un calcul. In primul rand sunt jantele si cauciucurile pe 16 care sunt mult mai scumpe decat cele pe 15. apoi vine interiorul... tapiseria si scanele fata cu buzunarase si in primul rand consola centrala care arata mult mai bine chiar daca tot o bucata de plastic este. Blocurile optice fata cu incinta dubla, semnalizatoare pe oglinzi, indicatoarele de bord mai placute decat in portocaliul classic si in primul rand climatronicul. Nu mai mentionez detalii mici dar care se aduna totusi: stopuri fumurii, geamuri el spate stalpul central innegrit si inscriptii logan 10 ani pe praguri (sincer astea mi se par un pic chicioase). Ideea este ca si pretul la revanzare, ma gandesc ca o sa fie un pic mai mare.

Imi pare rau intr-un fel ca nu am facut un efort suplimentar sa-mi iau motorul de 0.9 pe care il consider destul de bun la capitolul cuplu motor si consum dar ma consolez cu faptul ca peste 3-4 ani o voi pune totusi pe gpl . Si inca ceva pt 300e imi luam pe cafeniu matalizat, culoare superba pt logan.

Comment

• Originally posted by Madutzu25 View Post
      Asta e cea mai tare perla pe care o vad pe aici.
      Compari un automobil simbol pentru industria auto americană si nu numai, cu peste 70 de ani de istorie, cu nenumărate premii castigate, etc. etc. cu Dacia, cea care a facut istorie doar in inima unui popor ( o parte din el) care nu își permite sa cumpere o mașina peste 10k euro. Sunt cumva la același pret? As vrea vre-o 5 mustang...
      Am înțeles perfect ca ești anti logan, e părerea ta si ti-o respect. Insa nu mai veni cu chestii de genul, sunt total inutile.
      O mica observatie: sunt convins ca nu exista o persoana care sa plătească prețul întreg pe mașina; se obțin diferite reduceri, in diferite situații. Vezi cazul lui mumus
      Era un pamflet. Cu o exceptie: parerea ca Dacia e peste Ford a prins viata aici, pe forum. Am ales si eu pentru comparatie un model Ford, la intamplare....

O mica observatie: sunt convins ca nu exista o persoana care sa plătească prețul întreg pe mașina; se obțin diferite reduceri, in diferite situații.
      Ei, nu exista! La Dacia, daca nu au campanie promotionala, platesti pretul de catalog, pret in euro decontarein lei, la un curs mediu fixat de Dacia, fixat in asa fel incat sa le fie lor bine, ca sa nu le fie rau, vorba lui Hagi. Adica ii avantajeaza, iar pe cumparator il cam dezavantajeaza.
      Deci, nu mai veni cu chestii de genul, sunt total inutile.

Vezi cazul lui mumus
      Mumus nu a cumparat Logan, deci la altii se poate, la Dacia, nu prea...

Dacia trebuie sa invete ca un model aniversar are ceva distinct si la exterior.
      Exista asa ceva si nu am observat eu?
      Last edited by mr.K; 13 August 2014, 09:13. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Pai exista fata de ce se vinde pe piatza romaneasca.
        sigpic

Comment

• Ca tot vorbim de preturi si cursul euro, cred ca unii dintre voi nu analizeaza lucrurile cum trebuie. In primul rand la Dacia ca la orice alta companie iti calculeaza suma in lei la cursul bnr si in niciun caz la un curs care le convine lor- mare prostie. Dar un exemplu mai bun este cazul meu in care pt am prins in curs mai bun in saptamana respective m-am dus si am facut transferul bancar atunci, de altfel asa mi-au sugerat si cei de la caremil, mi-au atras atentia ca in urmatoarea saptamana cursul va fi mai mare.

Cat despre exterior, eu zic ca sunt destule detalii pentru 500e. Mai repet un pic pentru cei care nu au fost atenti: blocuri optice cu incinta dubla, aripile fata 'curate' semnalizatoarele fiind mutate pe oglinzi, bandouri laterale asemenea dacia sander stepway, stalpul central innegrit, stopuri spate fumurii si spoilerul spate modificat, jantele pe 16... Acelasi lucru il putem spune si despre stepway si totusi sunt multe masini pe strazile noastre.

Comment

• Voi va auziti gandurile? Voi chiar credeti ca voi faceti marea masa de cumparatori de 1.2?
            NU.
            Cautati pe net (daca exista) statistica cu vanzari catre PF si PJ. 3 sferturi din productia de logan se vinde la firme pentru agenti, vanzatori etc. Firma evident ca ia ce e mai ieftin. Daca ar fi cu pedale si 18 viteze ar fi perfecte. De aia se fac atat de multe 1.2 si va sunt bagate pe gat.
            Asta e motivul pentru care se vand masiv motoarele de 1.2.

Comment

• In primul rand la Dacia ca la orice alta companie iti calculeaza suma in lei la cursul bnr si in niciun caz la un curs care le convine lor.
              Factura o ai cu toate datele, imi inchipui. O poti posta, fara elementele de identificare, bineinteles.

Cursul la care mi s-a intocmit factura a fost un curs MEDIU al unei perioade, parca luna precedenta. Asta cand am cumparat eu masina, am vrut sa platesc masina in euro, cursul scazuse mult, dar normal, ca nu se putea, handicapatii voiau lei, dar masinile le vand la curs in euro, in tara mea, unde moneda oficiala e leul.

Si daca tie un consum de 9.5% ti se pare normal pentru motorul de 1.2, acum in Iasi, cand e vacanta si traficul e oricum mai redus, vorbim despre consum real la iarna, pe zapada si cu strazile pline.

Asta e motivul pentru care se vand masiv motoarele de 1.2
              Teoria asta nu trebuia aplicata si la modelul aniversar, unde sunt doar 2000 de masini, o parte fiind diesel.
              Last edited by mr.K; 13 August 2014, 10:36.

Comment

• @teddy16 Eu zic sa te mai informezi:
                Plata se realizeaza la cursul de schimb Leu/Euro practicat de S.C. Renault commercial Roumanie S.R.L. si afisat la sediul Agentului in ziua efectuarii platii (respectiv, cursul BNR din ultima zi de marti inainte de data platii, majorat cu 0,5%)
                Cand am luat eu masina, doar din curs am castigat 1000 RON

Blocurile optice duble nu ma impresioneaza, in loc de 2 becuri H4 ai 2 perechi de H1 si H7 alti bani alta distractie.
                Bandourile si le poate pune oricine in mod normal sunt lipite, la SL10 sunt prinse in cleme (cu gauri in portiere).
                Doar climatiazarea automata imi face cu ochiul.
                Sa nu uitam pompa de servodirectie mecanica la 1,2 , fata de electrica la 0,9TCe deci adio directie variabila functie de viteza.

Strict din punctul meu de vedere, daca as primi un SL10 cu toate optiunile posibile nu as da la schimb TCe-ul meu (gri, look, securite, medianav).
                Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

Comment

• Si nu ti se baga pe gat 1.2 il alegi singur ca te gandesti la 0.9 3 pistoate si il asimilezi cu motor de Matiz.
                  Mai este si vorba de bani.
                  De ce companiile nu cumpara Toledo care am vazut cu totii ca se poate achzitiona la pret de Logan.
                  sigpic

Comment

• Ai de ales intre 2 motoare pe benzina, mare lucru in zilele noastre, ce sa zic.
                    Bine ca nu e doar unul... ca la Logan 10 ani.

Comment

• Nu stiu cat de lesinat e 1.2 16v, dar am vazut un logan 2 versiunea acces si chiar mi-a placut cum accelera masina.

Comment

• Qo fi fost dci
                        Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

• NU exista dCi pe Acces.
                          Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

Comment

• Originally posted by stoicanu View Post
                            De ce companiile nu cumpara Toledo care am vazut cu totii ca se poate achzitiona la pret de Logan.

Nu toata lumea de rand poate achizitiona Toledo la pret de Logan. Acesta de pe forum e un caz particular.
                            sigpic

Comment

• Deci pana la urma totul depinde de buget.
                              sigpic

Comment

• Originally posted by Hemstockk View Post
                                Nu stiu cat de lesinat e 1.2 16v, dar am vazut un logan 2 versiunea acces si chiar mi-a placut cum accelera masina.
                                Poate era 0.9tce.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google