Cosmetica/intretinere Zilnica A Loganului II

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Sandel te corectez puțin : Ca sa prindă ceara pe vopsea si sa reziste o perioada mai lunga de timp , trebuie neapărat DECONTAMINATA cu argila. La fel si in cazul geamurilor ca sa te bucuri de calitățile produsului aplicat. Nu este chiar asa scumpa si nici greu de folosit. După accea poți sa ștergi cu IPA si aplicat ceara/ .....

Comment

aveti idee cu ce sa degresez, inainte de a face un mic restus? oare este bun alcoolul tehnic de 90 de grade( am la indemana ) sau este mai bun alcoolul izopropilic-pe care nu as sti de unde sa l cumpar
      am observat ca am o zgarietura in portbagaj, in zona unde se afla incuietoarea care inchide portbagajul, este o zona din portbagaj care este predispusa zgarieturilor,mai ales la manevrarea bagajelor-voi monta cat mai curand o mocheta, ceva de genul
      am luat din targul vitan un flacon de vopsea dupa cod,care are un dop cu o pensula, precum oja nevestimii, dar trebuie degresat inainte,si nu stiu exact cu ce sa degresez- si eu zic ca nu are rost sa fac pe casco o mica zgarietura

Comment

In functie de situatie, eu asa as face : daca este murdar spal cu det de vase, clatesc cu apa, sterg cu o laveta uscata, dupa care trec la etapa 2 sterg cu alcool (izo sau tehnic), daca este curata zona trec direct la etapa 2. Alcool izopropilic gasesti aici http://www.mivarom.ro/catalog/index....imice-c-36_243 sau in mag de acelasi profil. Bineinteles pentru toate operatiile folosesc un pulverizator manual. Am sa pun si eu mocheta in zona respectiva, cred prin lipire cu moment sau prenadez, dupa ce degresez.
        Last edited by Oti; 20 October 2014, 21:21.
        „Decât să înjuri întunericul, mai bine aprinde o lumânare.”

Comment

Originally posted by Cristyano View Post
          Sandel te corectez puțin : Ca sa prindă ceara pe vopsea si sa reziste o perioada mai lunga de timp , trebuie neapărat DECONTAMINATA cu argila. La fel si in cazul geamurilor ca sa te bucuri de calitățile produsului aplicat. Nu este chiar asa scumpa si nici greu de folosit. După accea poți sa ștergi cu IPA si aplicat ceara/ .....
          Am scris cu cateva posturi in urma ca mai intai se utilizeaza argila, dupa care urmeaza stergerea cu IPA.

Originally posted by panselin4 View Post
          aveti idee cu ce sa degresez, inainte de a face un mic restus? oare este bun alcoolul tehnic de 90 de grade( am la indemana ) sau este mai bun alcoolul izopropilic-pe care nu as sti de unde sa l cumpar
          am observat ca am o zgarietura in portbagaj
          Incearca cu ce ai la îndemână pe un colt mic, retras. Daca vezi ca nu afecteaza in vreun fel, continui si pe restul zgarieturii.
          Last edited by Crs. Sandel; 20 October 2014, 21:37. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Alcoolul tehnic e pistol cu apa. Daca vrei un degresant de calitate - http://www.google.com/url?q=http://w...9Zt3OVCEDlSrsg. Pretul este foarte accesibil iar degresarea este una superioara.
            sigpic
            This is My Ride!
            !Visit and enjoy!

Comment

Foloseste cu incredere alcoolul tehnic, eu am masina alba, am degresat zonele unde vin lipite chederele suplimentare usi si nu sa intamplat nimic....alcoolul este degresant, absoarbe umezeala, se evapora rapid fara urme (subst higroscopica parca i se zice - se dizolva puternic in apa cu deg de caldura - ce mai tin minte de la orele de chimie.....) intra in compoz subst de curatare mai scumpe....si e bine cateodata sa pui in rez de combust pentru eliminarea apei.....mai ales iarna cand se pot face dopuri de gheata.
              Last edited by Oti; 21 October 2014, 08:45.

Comment

Cum pot sa scot "mumia " aia de acolo?
                O port de un an de zile si am sperat ca se dezintegreaza dar s-a conservat bine.
                Attached Files

Comment

Probabil ca ai incercat cu solutie pentru geamuri(pentru uz casnic). Incearca cu solutie de parbriz. Daca nu reusesti nici asa, recomand IPA. Eu cu IPA sterg geamurile, unde e mizerie "lipita" de parbriz, las cateva secunde sa se inmoaie si apoi sterg.

Comment

Cosmin, cred ca singura soluție e sa dai jos lampa. Altfel, nu prea vad cum ai putea avea acces la "mumie".

Comment

Acum mi-am adus aminte, demult vroiam sa intreb, dupa curatarea masinii, inainte de a o sterge cu carpa, cei de la spalatorie o da cu un spray, dupa stergere, vopseaua si geamurile sunt lucioase si nu adera praful, ce fel de solutie este? Poate sa ma lamuresca un cunoscator in detailing........vreau sa o fac si eu la tara cand spal masina.......are acelasi efect indiferent cu ce speli inainte masina? sau este o combinatie intre substante? (spuma, ceara etc....)
                      Nu vreau sa fac detailing, vreau sa spal masina rapid cum o fac cei din spalatorie........
                      Sa ma ierte profesionistii pentru intrebarea de elev nestiutor.....

Comment

Cei din spalatorie spun ca este o ceara lichida. De fapt este o solutie care "desface" molecula de apa si ajuta la stergere.
                        sigpic
                        This is My Ride!
                        !Visit and enjoy!

Comment

Multumesc, acum stiu ce sa caut, am vazut ceara lichida, nu am probat inca, cei din spalat o au dizolvata in ceva, se gaseste in stare concetrata? Vreau sa cumpar o solutie asemanatoare, o denum comerciala se poate?

Comment

Depinde de bugetul pe care esti dispus sa il aloci unei asemenea solutii.

O solutie pe care o ai mult timp pe masina(2-4 luni) si intretinuta cum trebuie(cu solutii cu Ph neutru) e asta. Mai e si asta.

Dar, ca sa prinda bine pe tabla, trebuie ca aceasta sa fie decontaminata si stearsa cu IPA.

Comment

Originally posted by Oti View Post
                              Multumesc, acum stiu ce sa caut, am vazut ceara lichida, nu am probat inca, cei din spalat o au dizolvata in ceva, se gaseste in stare concetrata? Vreau sa cumpar o solutie asemanatoare, o denum comerciala se poate?
                              Habar nu am ce folosesc aia in spalatorii, eu nu prea clac pe acolo
                              Poti incerca insa o ceara lichida de la MA*FRA. Am probat-o si eu la un moment dat si este ok.
                              sigpic
                              This is My Ride!
                              !Visit and enjoy!

Comment

Multumesc, cred ca asta era........

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google