Da, se pot regla cu un imbus lung de 5 sau 6 mm ,sunt niste gauri in carenajele de sub bara dar mai trebuie sa nimeresti locasul surubului de reglaj , asa ca te sfatuiesc mai bine sa desfaci carenajele ca sa nu te chinui pana nimeresti acele suruburi de reglaj.
Faruri Logan2
Collapse
X
-
Totusi ...revin la intrebarea, care mi-a dat ideea de a deschide acest post: a testat cineva farurile de Logan2, noaptea pe ploaie, stazi neiluminate sau iliminate insuficient ? Care este nivelul de vizibilitate pe care il asigura ?
Vi se pare satisfacator pentru o masina noua ? Va spun sincer ca eu nu sunt ok cu acesta lumina... Eu am facut acest test si am constatat ca in anumite situatii,am observat pietonii, care evident traverseaza neregulamentar, intr-un moement foarte tarziu, si foate aproape de un potential impact. Pentru asta eu as avea nevoie de niste faruri care sa imi asigure suficienta lumina, astfel incat sa pot conduce masina mea noua si in aceasi timp sa ma simt in siguranta.
Totodata imi pun intrebarea de ce la Loganul 10 ani se monteaza alte faruri (care intamplator se regasesc si pe modelele vandute la export cu sigla Renault) ? De ce lumina este mai puternica si mai intensa la farurile alea ?!
Va simtiti multumiti ca masina lumineaza OK in canditii atmosferice normale ? Eu unul nu... Eu cred ca trebuie sa avem acelasi nivel de calitate a iluminarii, inclusiv (sau mai ales) in conditii de luminozitate scazuta, atunci cand avem mai mare nevoie.
Si mai constat cu surprindere ca sunt multe persoane care se declara nemultumite de reglajul farurilor pe masinile noi, desi la service si nu numai, de cate ori pun problema, mi se raspunde ca sunt cam singurul care are astfel de nemultumiri.
Repet concluzia mea: becurile de 55w sunt ok si suficiente ca si putere (aceleasi ca si pe versiune aniversara care lumineaza ok), dar daca forma geometrica a farului nu este bine realizata, lumina produsa de far devine "difuza" si insuficienta pentru a asigura un iluminat corespunzator.
Personal nu consider ca schimbarea becurilor Osram cu Philips sau altele de aceasi putere, reprezinta o solutie. Nici macar, montarea altor becuri mai puternice nu consider ca ar rezolva problema. Aceasta soutie ar duce, in scurt timp, la degradarea "oglinzii" sau matuirea geamului (care de fapt este plastic) sau deformarea locasului (datorita temperaturii ridicate) in care se monteaza becul (ceea ce ar fi o alta problema deloc simpla).
Comment
-
Care e motivul pentru care noaptea pe ploaie, stazi neiluminate sau iliminate insuficient nu folosești luminile de drum? - și astea se "văd" prost?
Nu e o critică, tu zici că nu ești mulțumit, eu sunt mulțumit, alții se plâng de reglaje - totul e subiectiv.Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.
Comment
-
@ poljik farurile alea au trecut niste teste ca sa ajunga sa fie montate pe masina
Din experienta personala: am fost nemultumit initial de intensitatea luminii oferita de becurile osram stock. Am pus xenon fara lupa, fapt ce s-a dovedit a fi o greseala; orbeam pe toata lumea si nu vedeam nimic. Am trecut la led hi-power h4 - lumina insuficienta, mai mica decat becurile stock. In cele din urma am pus osram night braker + (atat faruri cat si proiectoare). Le am de peste 1 an si sunt multumit de ele, testate in absolut toate conditiile de drum ( imagineaza-ti sa mergi pe ploaie torentiala cu 140 in conditiile in care restul mergeau cu 60-70 din cauza vizibilitatii)
Cat despre reglajul farurilor, a fost facut perfect din fabrica, reverificat dupa schimbarile de becuri si totul e ok. Proiectoarele le-am reglat personal, dupa inlocuirea lor.
Originally posted by Marian SLZ View PostSalutare.Se pot regla proiectoarele de ceata?Ale mele bat la maxim 2-3 metri si nu ma ajuta cu nimic.Multumesc.
Sper ca mi-am amintit corect dimensiunile din schema de reglajMy Ride sigpic
Comment
-
E vorba doar de becuri. H11 sau h16
LE: becurile originale sunt H16/19w. H11 are 55w. Soclul becurilor este identic.Personal nu am gasit night braker+ pe h16, nu cred sa existe
Daca o sa pui becuri de H11 iti vor topi geamurile de la proiectoare care sunt de plastic ( am patit-o eu si am schimbat proiectoarece cu unele de ph2 cu geam de sticla)Last edited by Madutzu25; 20 January 2015, 23:57.My Ride sigpic
Comment
-
Deci farurile de calitate indoielnica la x52.
Hai sa facem o petitie in atentia uzinelor Reno-Dacia Pitesti pentru a omologa la x52 macar ca optiune faruri xenon ( cu tot ce impune asta, spalare, lupe, autoleveling ).
Si poate ca nu va vor pierde si pe mine de client, ca deja am inceput sa ma uit la alte firme, se apropie tot mai mult momentul ... unui dizel nouLast edited by bogdan_cr; 21 January 2015, 11:40.
Comment
-
Orice petitie pentru imbunatatirea farurilor e buna, nu ne jucam cu chestia asta, e vorba de siguranta circulatiei, si pentru sofer si pentru ceilalti participanti la trafic, farurile sint esentiale noaptea
Si pe urma se mira ca sint multe accidente, drumuri ioc, nici lumini ca lumea nu avem, ce facem stam acasa nu mai mergem noaptea ? Noaptea e singura perioada buna de circulatie, ziua e un trafic de-ti dai palme, noaptea pe la 2-3 dimineata e cel mai bine de mers daca ai faruri ca lumea...
Comment
-
Farurile sunt bune, chiar cu becuri stock. Ofera minimul de vizibilitate de care ai nevoie pt a circula in conditii de siguranta. Ca vrem noi sa le inbunatatim, e altceva.
Atat timp cat farurile corespund normelor in vigoare, nu le va inbunatati producatorul. Sa nu uitam ca asta s-a intamplat deja odata cu trecerea la x52, ulterior la sl10
Cat despre xenoane, nu o sa le omologheze nimeni. Asta implica costuri suplimentare, teste, bani in plus. Aftermarket ies din calcul din start. Un simplu bec xenon osram original e undeva pe la 350 ron; la care se adauga electrica, computerul de control, servomotoare, etc. Indiferent daca sistemul e gandit de la zero sau adaptat de la reno. Cand vor cere ca si optiune de echipare cateva sute de euro ( pt xenoane) nu stiu cat vor fi dispusi sa dea banii astia. In concluzie, nu e rentabil pt producatorLast edited by Madutzu25; 21 January 2015, 12:16.My Ride sigpic
Comment
-
Poate vor sa introduca direct optiunea de faruri full LED, sint firme care monteza faruri cu halogen ( pentru sarmani ) sau direct full LED, fara optiune de xenon ...
Sa puna atunci optional full LED, daca exista tendinta de a renunta la xenon.
Dar sa puna o optiune pentru faruri mai bune, eu care merg noaptea mult va spun ca fac toti banii niste faruri mai bune decit halogenele alea.
Comment
-
Ceea ce monteaza anumite firme sunt echipamente neomologate. Cat despre full led - vise taica, vise. Abia au introdus drl led la careva modele de reno
Sa nu spuna careva ca ar da 7-800 euro pt optiunea de full led sau 3-400 pt xenon ( comparativ cu alte marci) in situatia in care da 10000 +/- pe masina. Hai sa fim seriosi, nimeni nu ar achizitiona sistemele daca ar fi disponibile la varianta optionala
Atentie, in discutie intra doar echipamente omologate, comercializate si montate de producator. Tot ce e aftermarket duce la pierderea garantiei, eventual amenda si ridicarea talonului
In cazul tau, Schimba becurile cu unele mai bune si vei vedea diferentaLast edited by Madutzu25; 21 January 2015, 13:35.My Ride sigpic
Comment
Comment