Accident Logan

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

asta apropo de ce a fost ? de unde a aparut chestia cu lemnul ?! ti se pare greu ratinomentul ?
    iar cei de la mythbusters nu voiau sa observe o ciocnire intre doua masini,
    ci cum se comporta masinile cand se lovesc de un zid la diferite viteze
    si daca gradul de deformare e direct proportional cu viteza.
    si nu prea este tocmai datorita cresterii rezistentei opuse de tabla indoita.

Comment

@ pilifida: nu, nu da la fel pentru ca lemnul are o capacitate de absorbire a fortelor mica spre foarte mica - deformarea plastica aproape ca nu exista.
      iar cand vine vorba de rezistenta, lemnul nu se compara cu un profil din laminate metalice la aceleasi cote exterioare - fara sa fie nevoie ca interiorul sa fie plin.
      NDL nu e chiar asa, onduleurile din tabla de pe plafon sunt in primul rand acolo ca mijloc de ranforsare 24/24, altfel la viteza incepea sa vibreze tabla din cauza aerodinamicii si a curentilor de aer, cand dadeai in gropi o auzeai cum flambeaza, cand urcai bordura iar.
      secundar, da. asigura un plus de rigididate in caz de accident. dar daca ai ajuns la deformarea plafonului... deja e cam tarziu pentru pasageri.

Comment

eu nu spuneam ca sunt acolo pt accidente. le dadeam exemplu pentru ca au rostul de a intari tabla deoarece plafonul e considerabil mai lung. deci cam tot ce ziceai tu.

Originally posted by B997NDL View Post
        aia de la mythbusters au explicat foarte simplu si au dreptate. daca te lovesti de ceva la 150km/h masina nu se va deforma de trei ori mai tare decat la 50km/h, fiindca tabla, indoindu-se, opune rezistenta. de aia la mcv, unde plafonul e mai mare decat la logan, tabla e ondulata. ca sa-i confere rezistenta.
        daca tabla e in zig-zag sau ondulata, forta care acioneaza asupra ei se descompune in mai multe forte mici de-a lungul laturilor acelor mici ^^^^^^.
        nu in caz de accidente, ci zi de zi.
        Last edited by B997NDL; 15 June 2015, 19:22. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Eu cred totusi ca cei care lauda Loganul in caz de accident, ar vrea sa se afle in Golf daca s-ar ciocni un Logan cu un Golf.

Comment

e buna afirmatia....cand am scris de cate stele are Golful comparativ cu Loganul, la asta am vrut sa refer, nu ma intereseaza deformarea controlata.....in caz de accident.....

Golful nu era o masina chiar asa de veche, daca era o Warsawa, cu tabla de 2mm????
            Last edited by 77sky; 16 June 2015, 18:07. Reason: Automerged Doublepost
            „Decât să înjuri întunericul, mai bine aprinde o lumânare.”

Comment

Eu as prefera sa fiu in duster, intra golful sub mine !
              Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

Fiind din aceeasi clasa cu Golful, normal ca vrei in Duster.

Daca e sa "intalnesc"" un Duster, eu vreau sa fiu intr-un Ford F350.

Comment

cred ca dusterul pierde in fata golfului.
                  asa nu e mai bine intr-un hummer 1, sau si mai bine, in humvee cu cadrul habitaclului din titaniu, cum au baietii prin zonele de conflict ?

Comment

Volvo 740!

Comment

• Ce spuneti de niste puncte de penalizare, pentru parasirea ..."benzii de circulatie"?
                      ...
                      Va rog sa reveniti la subiectul topicului.
                      Last edited by IancuMIC; 16 June 2015, 14:51.
                      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• Originally posted by Costi-bc View Post
                        ba e. ca tu nu ai gasit bara fata gata vopsita albastru navy e partea a2a. ghici unde sunt botite majoritate. apoi fiind destul de nou tipul de masina si cu taxa platita multe se repara si in fine cate crezi ca s albastru navy d' alea ? 5 maxim 10 la suta ?

si unii au gasit piese buna la dezmembrari.

alta e intrebarea mea. de ce la dacia nu se pot comanda piese de caroserie decat pe original si foarte scumpe??? la majoritatea marcilor auto gasesti producatori , turcisme , chinezarii...
                        Te duci la Automobile Bavaria si comanzi chinezarie pentru un BMW recent????
                        Iancu, poti preciza putin care e subiectul, ca m-am pierdut in ceata. Zici ca e o gasca de copii de clasa a 6a care sunt cu "masina lu tata e mai tare".
                        Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

• din pacate azi am avut accident cu logan an 2013.motor 1.2
                          desi aveam viteza foarte mica (am iesit din intersectie si aveam maxim 10km/h) pagubele mi se par enorme.decealalta parte,un passat anii 2000 ,doar o aripa usor sifonata.
                          postez niste poze,in ideea ca m ar putea ajuta cineva care se pricepe,ce preturi ar fi,daca as face o la reprezentanta.
                          casco nu am ,evident
                          bara din fata nu semai poate recupera,farul de ceata este spart,cat si farul din stg are fisura la sticla pe lateral.plus si ce se vede in poze.radiatorul este deformat usor(se poate indrepta?) dar nu este spart.motorul nu a fost afectat.
                          Oare sa merg la reprezentanta?sau sa cumpar piesele sh la dezmembrari si sa o fac in alta parte?
                          Astept sugestii.multumesc
                          Cam pe "banda" asta ar trebui sa ne incadram; pentru mici abateri nu spune nimeni nimic, dar sa ajungi la discutii ca cele de mai sus, parca e prea mult.
                          In general, "tonul" il da autorul topicului care poate cere sfaturile pe care le doreste, asa ca...
                          Last edited by IancuMIC; 16 June 2015, 15:02.
                          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• Originally posted by einstein1984 View Post
                            Te duci la Automobile Bavaria si comanzi chinezarie pentru un BMW recent????
                            ma duc "pa net" si comand faruri noi mai ieftine ca alea de logan 2 .
                            o/____\o
                            (i)
                            .........

Comment

• Imediat o sa fie gata la Sf sapt, o sa pun poze și o sa fie topic închis. O sa mi rămână pitic pe creier cu lonjeron îndreptat, dar asta e. De vândut nu se pune problema, ca pierd f mult. Dar probabil o sa fac casco. La proiectoare de ceata am renunțat. Temporar cred, bănuiesc,desi nu prea le am folosit. Radiator ul a rămas curbat, ca cică o eventuala îndreptare l ar fisura. Oricum cică intra frumos la locul lui, asa concav cum e
                              Cât despre părerile userilor,m au ajutat la început,apoi au fost doar aberații și discuții demne de o bere pe banca în fata blocului. Recunosc ca am primit și sfaturi în particular,dr la unii useri,cărora le mulțumesc.
                              Last edited by ciresel; 16 June 2015, 21:02.

Comment

• radiatorul de antigel nu ? cel de a/c ?
                                o/____\o
                                (i)
                                .........

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google