Jante Logan 17 Sau 18

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

"Constatari personale" si atat !
    Forta de frecare = μ * N. Distanta de franare depinde de greutatea masinii ( N ) , natura asfaltului ( μ ) si daca e drumul sau nu in panta ( unghiul α ). Nu are treaba latimea anvelopei cu distanta de franare...

Comment

Inteleg, din spusele tale, ca ai aceeasi distanta de franare cu o anvelopa 185 si una 235? Asta ca sa dau un exemplu apropiat
      My Ride sigpic

Comment

"Nu are treaba latimea anvelopei cu distanta de franare..."
        Pe cuvantul tau ?
        Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

nu trebuie sa ma crezi pe mine, dar poate intelegi fizica. Mercedesul care are 235/45/R18 opreste mai repede ca loganul meu cu 195/55/R16 din motive tehnice ( discuri mai bune, sisteme de siguranta, ABS etc etc ). Nu pentru ca are roata mai lata ...
          Un logan 2015, va opri mai bine ca un mercedes din anii 90 care are roti mai mari si mai late ca loganul. E mult de discutat, dar crede-ma ca latimea rotii nu are efect asupra distantei de franare. Iarna ramai impotmolit si cu 235 si cu 185 in mod egal, n-are importanta sa stii
          Hai sa-i luminam si pe astia din industria aeronautica sa puna roti late de 3 metri latime pe avioane ca va opri avionul de 10 ori mai repede nu ?!
          Last edited by GuGu21; 28 September 2015, 13:03.

Comment

Ba are mare importanta!
            Conform fizicii elementare, cu cat suprafata de contact este mai mare cu atat forta de frecare este mai mare
            Punct
            My Ride sigpic

Comment

Poti sa demonstrezi si printr-o formula ma gandesc ? Ca sa ma luminez si eu ...
              Legile frecarii :
              1) Forta de frecare la alunecare nu depinde de marimea suprafetei de contact dintre corpuri
              2) Forta de frecare la alunecare depinde direct proportional de natura corpurilor aflate in contact.
              Last edited by GuGu21; 28 September 2015, 13:09.

Comment

Nu stiu de unde dai copy-paste, insa prima lege e gresita
                Fa urmatorul experiment: pune o caramida ( dreptunghiulara)pe cant si impinge-o pe o suprafata dreapta, apoi repeta experimentul cu aceeasi caramida culcata. Vei vedea in care caz ai nevoie de mai multa forta, desi masa este aceeasi. Cand te lamuresti, discutam
                My Ride sigpic

Comment

Am invatat fizica, forta de frecare nu depinde de suprafata, cazul ideal. Coeficientul de frecare depinde de suprfata , cazul real. Asa ca... unde dai si unde crapa. Sper sa nu gresesc, nu am avut timp sa ma documentez pe goagle.

Trimis de pe al meu K013 folosind Tapatalk
                  „Decât să înjuri întunericul, mai bine aprinde o lumânare.”

Comment

De la 16,17 o dăm in fotza de frecare
                    Am avut si eu pe masina 205/45 r17 la diametru echivalente cu 185/65 r15 si fost mai bine decat cu cele stok.
                    sigpic

Comment

Originally posted by Madutzu25 View Post
                      Sau mergi la rar inante si rezolvi problema
                      Fiecare e liber sa-si monteze ce vrea pe masina, pe raspunderea lui.
                      Eu am dat exemple din experienta personala

Nici alea pe 17 nu sunt asa ieftine
                      Colegu, nu mai spune prostii, ca e liber sa pune ce vrea el daca circula la el in curte. Pe drumurile publice trebuie sa respecti niste regulamente.
                      Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

Originally posted by Oti View Post
                        Am invatat fizica, forta de frecare nu depinde de suprafata, cazul ideal. Coeficientul de frecare depinde de suprfata , cazul real. Asa ca... unde dai si unde crapa. Sper sa nu gresesc, nu am avut timp sa ma documentez pe goagle.

Am spus prostii....fals! Forta de frecare nu depinde de suprafata, puneti ce cauciucuri vreti, poate influenteaza stabilitatea si altele care au legatura cu dist de franare.

„Decât să înjuri întunericul, mai bine aprinde o lumânare.”

Comment

In mod straniu insa, o anvelopa mai lata are frecare mai buna cu asfaltul din motive de statistica (sanse mai mari sa geasca o cupla asfalt-pneu cu coeficient de frecare mai mare).

Comment

Explica-i si lu' Madutzu, ca o sa-si puna de 300 pe masina ca opreste mai repede

Originally posted by Madutzu25 View Post
                            Nu stiu de unde dai copy-paste, insa prima lege e gresita
                            Fa urmatorul experiment: pune o caramida ( dreptunghiulara)pe cant si impinge-o pe o suprafata dreapta, apoi repeta experimentul cu aceeasi caramida culcata. Vei vedea in care caz ai nevoie de mai multa forta, desi masa este aceeasi. Cand te lamuresti, discutam
                            Aceeasi forta, poti sa pui caramida cum vrei ...
                            Last edited by GuGu21; 28 September 2015, 15:21. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Tyre companies boast of their wider tires for better grip on road. Also, the F1 cars have broad tires for better grip. But as far as I know Friction does not depend on the surface area of contact b...

Answer (1 of 25): A very nice question! Somewhere in your youth, you took a science course. And somewhere during that class, the teacher told you about friction -- that it is the resistance objects have when they rub against each other. Then, I'll bet, you were told to rub your hands and "feel t...

Cateva ganduri de la niste ingineri pe acest subiect care nu e descris de fizica elementara si are nevoie de niste teorii mai complexe (stip-slick samd). Pneul se deformeaza la contactul cu drumul, ceea ce deplaseaza normala la suprafata si creeaza alte probleme fata de caramida studiata la fizica.
                              O zi buna ca eu am incheiat.
                              Last edited by einstein1984; 28 September 2015, 15:34.

Comment

Poate asta aduce lumina.
                                the classical theory of friction is applicable to non deformable objects.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google